Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Ongeslagen kampioen?

OKV F1 - KZ/Hiltex F1 op zaterdag 4 maart 2017 - Wesley Schaft
We moesten er 3 weken op wachten, maar zaterdag was dan eindelijk de "kampioenswedstrijd". Inderdaad tussen haakjes, omdat we al kampioen waren geworden zonder zelf te spelen. Vandaag stond dus in het teken van de festiviteiten; medailles, taart en... een grotere beker!

Eerst nog even een wedstrijdje spelen tegen de concurrent. Ruby had deze week last van kampioenskoorts, maar was op tijd hersteld. "Als we verliezen, zijn we dan ook kampioen?" werd er gevraagd. Dat was natuurlijk waar, dus spraken we het volgende af: bij winst mogen ze zelf de taart opeten, anders eten de papa's, mama's, opa's en oma's alles op!

Met Kayleigh als aanvoerder en Melle als eerste wissel begonnen we aan de wedstrijd. Zoals wel vaker dit seizoen hadden we moeite om op gang te komen. KZ was feller en kwam terecht op een 0-3 voorsprong. Met de hulp van superspeler Melle kwamen we eindelijk tot scoren: 1-3 door Kayleigh! Melle kon weer gaan zitten. Maar ook met z'n vieren ging het iets beter. Ruby verkleinde de marge: 2-3! Helaas hielden we dat niet vol en liep KZ uit naar 2-5 in de eerste 10 minuten.

Anna zou nu gewisseld worden, maar vanwege de grote achterstand mocht ze als superspeler blijven staan.

Gelukkig maar, want ze scoorde vlak na de onderbreking het 3e OKV punt: 3-5! Anna kon gaan zitten en OKV leek warmgedraaid. Kayleigh had vandaag een lastige tegenstander, maar vocht zich in de wedstrijd. Met 2 punten bracht ze ons op gelijke hoogte: 5-5! Door een punt van Melle kwamen we op voorsprong: 6-5! Dat leek zijn laatste wapenfeit, want hij kreeg last van zijn buik. Teveel spanning of a​cute kampioenskoorts? Helaas profiteerde KZ daar van: 6-6 vlak voor rust.

De 3e periode probeerde Melle het nog, dus Ruby nam plaats op de bank. Toch kreeg hij halverwege de 3e periode teveel last en gaf aan gewisseld te willen worden. Ondertussen had KZ gescoord (6-7) en leken wij een beetje van slag. Het spel ging op en neer, maar wij wisten niet meer te scoren. KZ wel, waardoor we met een 6-8 achterstand de laatste periode in gingen.

Iedereen maakte zich zorgen om Melle en Kayleigh snelde hem te hulp door water te halen. Tegelijkertijd werd Melle opgepept door moeder Jetske; nog maar 10 minuten, dan is het afgelopen. Nog even volhouden! Kelvin werd gewisseld en Melle probeerde het nog een keer.

Deze peptalk en het water leken te helpen, want hij scoorde zijn 2e van de ochtend: 7-8! Daarna misten wij een aantal kansen en schoot KZ wel met scherp; ze liepen uit naar 7-10. Dus Kelvin mocht als superspeler erbij komen. Anna maakte dankbaar gebruik van de vrije ruimte en scoorde: 8-10! Kelvin kon weer gaan zitten. Omdat KZ alweer scoorde (8-11), kwam hij er weer in. Nu wist OKV te scoren: 9-11 door Kayleigh! Kort daarna maakte Ruby er 10-11 van!

Met een paar minuten op de klok zat er minimaal nog een gelijkspel in. Eerst schoot Anna... mis! Nog 30 seconden en de laatste aanval van OKV. Melle kwam vrij voor de korf en gebruikte zijn laatste krachten voor een schot. Het publiek hield zijn adem in en de bal leek in de korf te gaan. Maar helaas, de bal rolde over de rand van de korf en viel aan de verkeerde kant naar beneden... verloren!

Verloren, maar toch een kampioensfeestje! Dat was een beetje vreemd. Omdat ze erg goed hun best hadden gedaan, mochten ze zelf de taart opeten. En die zag er prachtig uit en smaakte heerlijk! De medailles mochten meteen mee naar huis en als klap op de vuurpijl kreeg iedereen - vanwege de hoeveelheid wedstrijden - een extra grote beker!

GEFELICITEERD !!

En niet te vergeten: iedereen bedankt die heeft bijgedragen aan dit feestje!

Dit was onze eerste nederlaag sinds de zomervakantie. Volgende week de laatste zaalwedstrijd thuis tegen Furore en daarna het veld op. Nu we weer weten wat verliezen is, zullen we er alles aan doen om de laatste zaalwedstrijd te winnen.