OKV 2 wint eerste wedstrijd buitenseizoen

Vandaag mocht de nieuwe OKV 2 aantreden tegen DKV Victoria uit Diemen. Het tweede had al een paar oefenwedstrijden erop zitten en hoorde afgelopen woensdag wie er in het team zaten en wie er helaas afvielen. OKV 2 heeft dit jaar ook een nieuwe trainer Bert Stam.

De aanval bestond uit: Denise, Bente, Nick en Jochem.
De verdediging bestond uit: Brigitte, Nadia, Edwin en Jasper.
De reserves: Rachel en Jimmy.

De wedstrijd begon meteen goed van OKV. Via een afstandsschot en een vrije bal van Denise was de stand 2-0 in het voordeel van OKV. De verdediging hield prima stand en zo mocht de aanval weer aanvallen. Het tempo was in het begin heel hoog en via een afstandsschot en een strafworp van Jasper was de stand 4-0. Net voordat het kwartier was aangebroken scoorde DKV de 4-1. Plotseling ging van alles mis bij OKV en bij DKV ging alles meteen goed. Van een 4-1 achterstand kwam DKV knap op voorsprong 4-5. Denise was het hier blijkbaar niet mee eens en met een mooi afstandsschot was de stand weer gelijk 5-5. Direct na de wissel zette de aanval weer aan en via een strafworp van Jasper was de stand 6-5. Met nog 5 minuten tot de rust kwam DKV nog terug tot 6-6, maar via Nick en Bente was de stand 8-6. Met nog twee minuten op de klok kwam DKV plotseling op 8-8. OKV zette orde op zaken en via een strafworp van Nick en een afstandsschot van Denise was de stand 10-8 en dat was tevens direct ook de ruststand.

In de rust zei Bert dat wij zo door moesten gaan, maar we moesten wel wat meer pressie geven met verdedigen.

DKV mocht de bal uitnemen en de thee was blijkbaar goed gevallen, want meteen in de eerste minuut pakte DKV een puntje mee, 10-9. OKV was weer scherp en mocht zien dat Brigitte en Bente met een doorloopbal de stand op 12-9 zette. OKV kreeg een strafworp toegekend en wie anders dan Nick ging op 2,5 meter staan en legde de bal er keurig in 13-9. Direct na de wissel kreeg DKV een strafworp en die werd ook meteen benut, 13-10. DKV maakte veel overtredingen en dat leidde alweer tot een strafworp en Jasper legde de bal er beheerst in, maar via een korte kans kwam DKV toch weer wat dichterbij, 14-11. Het spel golfde op en neer en het was erg aantrekkelijk voor de mensen aan de zijkant. Via een hele mooie omdraaibal van Bente was de stand 15-11, maar toen kwam DKV weer en de marge was weer 3, 15-12. OKV bleef aanzetten en in dezelfde minuut scoorde Brigitte en Denise met twee prachtige afstandsschoten de 17-12. Maar DKV geloofde er nog in en kwam van een 17-12 achterstand tot 17-15. DKV dacht terug te komen, maar daar waren gelukkig Bente en Nick met beide een korte kans, 19-15. OKV was op jacht naar de 20, maar DKV stopte maar niet met aansluiting zoeken. Van een 19-15 achterstand kwamen ze weer knap terug tot 19-18. Het spel golfde op en neer en het was erg spannend wie deze wedstrijd ging winnen! Gelukkig kwam daar de familie van Ingen en die zorgde dat de marge 3 was, 21-18. Met nog 3 minuten op de klok kwam de spanning weer heel dichtbij toen DKV de 21-19 en de 21-20 maakte. De laatste minuut was aangebroken en OKV wist het eventjes niet meer en zo trok DKV ten aanval. DKV kreeg de bal en de bal vloog de korf in, maar de scheidsrechter had een fout gezien en dat feestje ging niet door. Via Nick was de eindstand bepaald op 22-20 en dat betekende de eerste overwinning van het seizoen van OKV 2.

Ik vond het een spannende en goede wedstrijd van ons. Ondanks dat het onze eerste wedstrijd was als team, vond ik dat wij als team goed speelden en veel kansen creëerden.

Volgende week moet het tweede naar Sporting West die ongeslagen met 4 punten uit 2 duels bovenaan staat.