Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 zet goede reeks voort!

OKV 2 - Groen Geel 4 op zondag 24 september 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Na de winst van afgelopen donderdag tegen Furore (12-19) mocht OKV vandaag spelen tegen Groen Geel uit Wormer. OKV stond op plek 5 met 3 gespeeld 3 punten en Groen Geel stond op plek 7 met 2 gespeeld 0 punten. Groen Geel moest dus en OKV ook om mee te blijven draaien bovenin! Vandaag moest OKV het nog wel doen zonder de geblesseerde Edwin en Rachel die een weekend weg was.

De aanval bestond uit: Denise, Bente, Jochem en Nick.
De verdediging bestond uit: Brigitte, Nadia, Jasper en Jimmy.
De reserves: Iris, Maya, Guido en Robin.

De wedstrijd begon meteen goed aan de kant van OKV; binnen 5 minuten scoorde Jochem en Denise met twee mooie afstandsschoten, 2-0. GG kwam er nog niet aan te pas en de verdediging hield prima stand. GG moest toezien dat Brigitte een prachtig afstandsschot erin schoot, 3-0. OKV lag even te slapen en kreeg een tikje terug, maar OKV zette de marge op 5 doordat Jochem scoorde met een afstandsschot, Denise met een korte kans en Nadia precies hetzelfde als Denise (je zou toch denken dat ze familie van elkaar zouden zijn), 6-1. Door een doorloopbal van GG kwam de spanning nog iets terug, maar Bente en Nick waren het hier duidelijk niet mee eens en brachten de stand op 8-2. Met nog een kwartier tot de rust moest GG iets laten zien en ze brachten de score tot 8-3, maar daar was Brigitte het niet mee eens en scoorde haar tweede van de middag, 9-3. OKV was er niet heel erg van geschrokken en bleef keurig doorkorfballen en via twee keer Bente was de stand maar liefs 11-3. GG wilde terug komen en dat deden ze ook; van een 11-3 achterstand kwamen ze terug tot 11-6. Daarna ging de score een beetje op en neer; zo mocht Denise er 12-6 van maken en OKV moest er ook weer eentje incasseren, 12-7. Met nog één minuut op de klok zette Brigitte de 13-7 op het scorebord, maar via een vrije bal kwam GG op 13-8. Denise wilde dat de marge 6 was en dat gebeurde ook, 14-8.

In de rust kregen wij de complimenten van Bert hoe wij speelden en kansen creëerden. Wij moesten deze lijn door trekken de tweede helft en dan zat de winst in de pocket.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de tweede helft was begonnen. Door een goede vrije bal van Nadia was de stand 15-8. GG zette ook iets aan en kwam terug tot 15-10, maar binnen 3 minuten was de marge 8, want via Bente, Brigitte en Nadia was de stand 18-10. GG kwam nog terug tot 18-11, maar via Nick werd de stand 19-11. Ondanks de achterstand bleef GG door korfballen en ze kwamen nog terug tot 19-12, maar via een mooi afstandsschot van Jasper was de stand 20-12 (betekende dit nou volgende wedstrijd taart?). Bente was ook lekker op dreef en via een goed schot onder de korf was de stand 21-12. GG scoorde nog met een vrije bal, maar het was weer Jasper die met een strafworp er 22-13 van maakte. Met nog een kwartier op de klok leek de wedstrijd binnen, maar GG bleef doorgaan met korfballen en scoorde de 22-14. Jochem had volgens mij ook zijn dag van zijn leven, want hij maakte alweer zijn derde van de middag, 23-14. Met nog 10 minuten op de klok, maakte OKV wat slordigheidsfoutjes en daar profiteerde GG van, 23-15. Jasper scoorde nog met een afstandsschot en GG deed precies hetzelfde, 24-16. Jochem scoorde nog met een mooi afstandsschot, maar het was GG die er nog drie inlegde en dat werd tevens direct ook de eindstand: 25-19.

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant, wij speelden goed als team samen (wat ik bijna elke wedstrijd zeg, maar het is gewoon zo) en wij creëerden genoeg kansen.

Volgende week speelt het tweede een lastige uitwedstrijd tegen de medekoploper (ze hebben één wedstrijd minder gespeeld) KZ/Hiltex.