Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De E3 glanst

OKV E3 - Groen Geel E3 op zaterdag 10 februari 2018 - Wesley Schaft
Vandaag kwam Groen Geel bij ons op bezoek. De uitwedstrijd werd met 12-5 verloren, maar dat kwam vooral vanwege één zwakke periode aan onze kant. Voor de rest waren we redelijk aan elkaar gewaagd. Taak aan ons om nu een hele wedstrijd fel en goed te blijven spelen. Dan kunnen we het ze moeilijk maken en heel misschien winnen we dan wel.

Met Ruby er weer bij waren we compleet. Melle begon opnieuw als aanvoerder en Kayleigh mocht de score gaan bijhouden.

Het begin was sterk en dat beloofde veel goeds. De bal ging vlot rond en als we 'm kwijt waren, dan hadden we 'm ook snel weer terug. Jammer genoeg stond het vizier nog niet op scherp, want de kansen gingen er niet in. Groen Geel kwam slechts tot een paar aanvallen, maar wist wel één van hun kansen te benutten: 0-1 na 10 minuten.

Geen zorgen, want als we zo blijven spelen dan komen de punten vanzelf.

Met Kayleigh binnen de lijnen gingen we op zoek naar de welverdiende gelijkmaker. Die liet niet lang op zich wachten, want Kayleigh zorgde al snel voor de 1-1! Ook het tweede en derde OKV punt kwamen op naam van Kayleigh, 3-1! Groen Geel deed wat terug (3-2), maar wij bleven aan de goede kant van de score. Via Melle en Kayleigh stond het bij rust 5-2. En dan hadden we nog een strafworp gemist ook!

Na rust moesten ze vooral zo blijven doorgaan en dat deden ze dan ook. Door een doelpunt van Kayleigh werd de marge vergroot: 6-2! Via een benutte strafworp kwam Groen Geel terug tot 6-3, maar verder lieten we ze niet komen. Een schot van Anna werd eerst nog gemist, maar twee tellen later was het wel raak: 7-3 door Anna! Er werden een paar doorloopballen geprobeerd, waarvan er eentje slaagde: 8-3 door Melle! Met deze stand leken we de laatste 10 minuten in te gaan, maar daar dachten Groen Geel en Anna anders over: 9-4!

Nog één periode te gaan. Dit gaan we toch niet meer uit handen geven? Nog 10 minuten knallen en dan aan de taart!

Het was even slikken toen Groen Geel snel op 9-5 kwam, maar gelukkig wisten wij direct met 2 doelpunten van Kayleigh te antwoorden: 11-5! Ook toen Groen Geel op 11-6 kwam, wisten wij er meteen weer twee te maken: 12-6 door Kayleigh en 13-6 door Robyn! Bijna kwam Ruby ook op het scorebord, maar haar doelpunt werd helaas afgekeurd. Aan de andere kant was het wel raak: 13-7. Melle, die het zijn tegenstander erg lastig maakte vandaag, schoot knap het 14e OKV punt binnen: 14-7! Waar bij ons vandaag veel lukte, ging het bij Groen Geel stukken minder. Ze wisten er nog 14-8 van te maken, maar de wedstrijd werd in stijl afgesloten door een knappe doorloopbal van Melle, 15-8!

Naar mijn mening was dit onze beste wedstrijd van het seizoen. Wekelijks zie ik ons beter worden en vandaag was er geen enkel moment van verslapping. Iedereen bleef maar bewegen, er werd gevochten voor iedere bal en de kansen werden vaker benut. De taart na afloop smaakte daarom dan ook verrukkelijk!

Volgende week onze laatste zaalwedstrijd, uit tegen Sporting Badhoevedorp. Als we deze stijgende lijn blijven voortzetten, dan gaan de punten mee terug naar Oostzaan!