OKV Oostzaan

OKV 2 houdt zijn hoofd koel

Blauw Wit 5 - OKV 2 op zondag 27 mei 2018 - Jasper Schinkel
Op deze zonnige dag moet het tweede aantreden tegen de Amsterdammers van Blauw-Wit.
Na een generale van het derde te hebben gezien begint de wedstrijd rond 1 uur met een graadje of 27.  Met op de bank Rick (geblesseerd), Denise en Jasper aangevuld door de toppers van drie (Nick en Rachel). De aanval starten met de doorbraakkampioenen Bregje en Brigitte ondersteund door Jochem en Richard. De verdediging bestaat  dit keer uit Bente, Iris, Mike en Edwin.

Het was al de tweede aanval die beloont werd door een ver afstandschot van Bregje voor de 1-0, Blauw-Wit gaf hier direct aanwoord op door de 1-1 te raken. Gelukkig blijft OKV de korf vinden met deze hitte en brengt te stand naar 1-4 (Bente, Mike en Brigitte). Helaas sluit Blauw-Wit de 5 minuten daarna aan tot 4-5 (afstandschot van Boonstra). Tot aan de vijfentwintigste minuut bereidt OKV de stand uit tot 4-9, via strafworpen van Mike en Jochem, een afstandschot van Edwin en een doorloopbal van Brigitte. OKV valt geduldig aan en weet door vele doorbraken enkele malen de korf te vinden. Tot aan de rust wordt om en om nog wat doelpunten genoteerd voor een ruststand van 8-12.

Aan het begin van de tweede helft laten vooral de dames aan beide kanten zich gelden in de scores.
Net zoals in de eerste helft opent Bregje de score waarna net als het einde van de eerste helft om en om gescoord wordt, Brigitte met haar vierde en vijfde en Edwin met zijn vierde. Helaas laat OKV de tegenstander met enkele wissels uit Blauw-Wit 3 terug komen tot 16-16. Na de drinkpauze besluit Bert de moegestreden Mike te wisselen voor de zongebruinde Jasper. OKV moet strijden voor elke bal om toch de overwinning binnen te halen wat geen gemakkelijke opgave is tegen de ervaren Blauw-Wit spelers die fysiek en verbaal steeds meer aanwezig zijn. De doelpunten zijn in deze periode van de wedstrijd erg schaars maar via een strafworp van Jochem komt het tweede toch op voorsprong.  Vijf minuten lang blijft deze score staan tot Blauw-Wit de laatste 4 minuten via een afstandschot weer gelijk komt.  Het blijft spannend, aangezien beide teams de punten hard kunnen gebruiken maar het is Jasper die er een sprintje uit perst om OKV via een kleine kans de twee punten binnen te laten halen.  Er volgt nog 2 spannende minuten maar OKV houdt zijn hoofd koel en sluit de wedstrijd winnend af.

Na een paar wisselvallige wedstrijden is het tweede toch gelukt via hard werken de punten binnen te halen. Na een paar verkoelende drankjes en een ijsje keerde het tweede weer huiswaarts.