Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Fred en Alpe d'Huzes (d'Huzus)

dinsdag 6 december 2016
Hallo lieve, gulle OKV rood witte Leeuwen (en jullie tegenstanders van zondag 4 december j.l.)

Wat een GEWELDIG bedrag hebben jullie bij elkaar gekregen voor de sponsoring van de Alp d'huzes van Mariëtte. Niet normaal.
We zijn er echt helemaal stil van en bij Mariette kwamen de tranen toen we het bericht van het bedrag telefonisch te horen kregen. Ze had het eindelijk eens een tijdje droog gehouden en dan komen jullie met deze spontane aktie en het enorme bedrag aan donatie daarna.

We hebben een zware tijd achter de rug. In november 2015 ben ik begonnen aan mijn strijd. 7 weken intern en verschillende chemo's hielden de slechte witte cellen niet uit mijn bloed. Daarna heb ik een 6 maanden een ander soort chemo gekregen. Deze maanden sliep ik thuis. 2 weken ging ik 5 dagen heen en daarna 2 weken alleen op maandag en donderdag. Vervolgens weer twee weken 5 dagen heen en 2 weken maandag en donderdag. En dat dan 6 maanden lang. Ook deze nieuwere aanpak bracht niet wat we hoopten en ook de doctoren (hematologen) wisten het even niet meer. Na lang en goed overleg bij de doctoren werd besloten om mij een nieuwe behandeling te geven. Deze behandeling (Haplo genoemd) was al wel eerder toegepast in andere landen en een paar andere ziekenhuizen in Nederland. Maar in het VU is de behandeling nu opgenomen in hun protocol en ik was de eerste. Het komt erop neer dat ik alleen beter kan worden als ik een transplantatie krijg. De donor van mijn transplantatie moet een broer, zus, ouder of kind zijn en voor minimaal 50% matchen. En Sam voldoet hieraan. Hij is uitgevoerd getest en zijn bloed minuscuul onderzocht. Dit bericht kregen we ergens in september. 4 oktober ging ik weer het ziekenhuis in voor 5 weken om de transplantatie te krijgen.
Dit ware zware weken en ik ben echt doodziek geweest. Op 12 oktober heb ik de jonge bloedcellen van Sam in mijn lichaam gekregen. En deze cellen moeten het gaan doen. Zij moeten de aanmaak van mijn eigen bloedcellen in het beenmerg overnemen. Dat gaat "so far, so good". Ik word wekelijks gecheckt of het daarbinnen gaat zoals het vanaf nu moet gaan. Ik voel me per dag sterker worden en we verlangen naar rust en een beetje een "normaal" leven.

Het is moeilijk omschrijven wat ik en mijn gezin hebben meegemaakt en gezien. Niemand moet hiermee te maken krijgen. Daarom zijn onderzoeken en nieuwe behandelingen zo belangrijk. Daarom doet het KWF zulk goed werk. Ik kreeg ook een nieuwe behandeling en wij kunnen weer wat vooruit kijken. 'Kanker stopt je wereld, hoopt houdt je erin"
Na een jaar in een dal te hebben gezeten kunnen we eindelijk weer eens de berg stap voor stap omhoog lopen. (en Mariëtte gaat het dan ook letterlijk en figuurlijk doen)

Als de mogelijkheid er is en ik krijg toestemming van mijn arts dan kom ik gauw langs. Het opzoeken van drukke menigtes is niet zo slim. Dus daar ligt de grens.
Als ome dokter een "ja" geeft dan zien jullie me verschijnen.

Vriendelijke groetjes van Fred en uiteraard ook van Mariëtte
31 mei gaat ze de berg met zijn vele bochten omhoog en de dag erna is ze vrijwilliger. Samen met haar zusje. Haar zusje haar man heeft de strijd ook gestreden en verloren.

Nogmaals ontzettend bedankt OKV-ers !!

Fred en Mariƫtte