Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV C3 najaarscompetitie

op zaterdag 21 oktober 2017 - Iris Onrust
Dit jaar heb ik (Iris) de eer gekregen om de C3 te mogen coachen en te trainen. Een totaal nieuw samengesteld team. Ik zal ze eerst even aan u voorstellen. We beginnen met de twee meiden in dit team die voor het tweede jaar in de C spelen Tess en Roos. Vorig jaar zaten zij nog samen in de C2 en hun ervaring van uit de C is een grote aanwinst voor ons team. Dan hebben we nog een duo in de C3 die samen over zijn gekomen uit de D3, Kees en Bjorn. Kees en Bjorn maakte de grootste stap want zij zijn van een viertal naar een achttal gegaan. Maar hoe snel zij dit hebben opgepakt is echt een groot compliment waard. Dan hebben we ook iemand die helemaal alleen in dit team is gekomen. Justin! Justin zat vorig jaar in de D2 en is nu als enige speler vanuit dat team over gekomen naar de C3. Erg spannend lijkt mij dit voor hem, maar deze overstap ging goed in zijn eerste wedstrijd scoorde hij er al vier! En dan de rest: Dyon Jelmer Mara Sophie en Inez Vijf spelers die al een jaar samen speelde in de D1 en nu samen in de C3, Vijf toppertjes die naast goed korfbal ook veel gezelligheid in het team brengen.

Zaterdag 9-9-2017 speelde de C3 hun eerste wedstrijd. We hadden nog maar twee keer met de hele groep getraind en dit maakte het voor mij lastig om al echt vakken te maken. Maar ben toch op twee vakken gekomen die elkaar goed bleken aan te vullen want de wedstrijd verliep zeer goed. Aan het begin van de wedstrijd hadden vooral de oud D-spelers nog wat moeite om de korf te vinden, die opeens een stuk hoger was en de bal een stuk zwaarder. Maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe makkelijker dit ging. Zo kwamen wij ook op de monster scoren van 17-2. Wat een goed begin, als alle wedstrijden zo gaan verlopen ben ik een dik tevreden coach.

Zaterdag 23-9-2017 speelde wij onze tweede wedstrijd, Deze wedstrijd speelde wij thuis tegen KZ. De week ervoor zou de uitwedstrijd tegen KZ plaats vinden maar deze wedstrijd ging helaas niet door vanwege het slechte weer en het KZ-veld zou onder water liggen. Net zoals wij had KZ ook nog maar een wedstrijd gespeeld en deze ook gewonnen. Een best wel belangrijke wedstrijd dus. Wij begonnen sterk aan deze wedstrijd en kwamen 3-1 voor. Ik had er veel vertrouwen in, maar de OKV’ers verslapte vlak voor rust en KZ kwam zelfs terug op een 4-5 voor sprong. In de rust gaf ik aan dat het een stuk feller moest en dat de achter stand zeker niet nodig was wanneer iedereen zelf beter ging spelen. Dit gebeurde en het spel van OKV werd een stuk beter. Op het einde werd het nog een heel erg spannende wedstrijd maar OKV  kon dit gelukkig winnend afsluiten met een 11-9 stand.

Zaterdag 30-9-2017, op deze zaterdag moesten wij zeer vroeg aanwezig zijn. Om halfnegen arriveerde alle C3 spelers nog half in slaap op het OKV-terrein. De oogjes waren nog klein en ook ik was erg moe en moest dus eventjes bij komen in de kantine met een kopje thee. Gelukkig schudde Roos mij wakker met de mededeling dat het hele team al heel lang op mij aan het wachten was in de kleedkamer. Dat iedereen moe was, was wel een beetje te merken aan de wedstrijd. Naar mijn idee waren wij een stuk beter dan Roda die op dat moment op de tweede plek stonden net onder ons. Maar wij waren niet alert genoeg en niet snel genoeg om hier heel erg van te profiteren in de rust stond het dan ook maar 3-0. Ik probeerde iedereen nog even wakker te schreeuwen en de tweede helft werd er beter gespeeld maar het was niet de beste wedstrijd van OKV. De eindstand kwam op 7-2, een prima overwinning in een lelijke wedstrijd. Opvallend was wel dat iedereen ’s avonds bij het prik toernooi wel weer helemaal levendig was en goede supporters bleken te zijn.

Op een zeer koude regenachtige zaterdag (7-10-2017) speelde wij tegen Apollo. Vorige wedstrijd was de uitslag tegen dit team 17-2 en daarom was de C3 al aan het dromen van een taart die zij krijgen bij 20 doelpunten. Volgens de C3 zal het daar zelfs niet bij blijven, we zouden makkelijk de 30 halen. Ik was dus zeer benieuwd of dit ging lukken. Helaas kwam OKV deze wedstrijd niet verder dan 12 doelpunten. Als we eerlijk naar deze wedstrijd kijken had het minimaal 36 moeten zijn, maar helaas viel de bal er niet in. Maar waar als ik als coach heel trots op ben is dat we deze wedstrijd geen tegen doelpunten hebben gekregen de eindstand was 12-0. Daarnaast heeft iedereen ontzettend gestreden en hun best gedaan door weer en wind. Een 12-0 uitslag is dan natuurlijk ook super goed! En deze uitslag bracht ons gelijk bij de week erna want dit zou onze kampioenswedstrijd worden.

De kampioenswedstrijd!!! Op zaterdag 14 oktober speelde wij uit bij Roda. KZ staat twee punten onder ons en met nog twee wedstrijden te spelen betekend dat wanneer wij deze wedstrijd winnen wij kampioen zijn. We waren vandaag een flink uitgedund team want zowel Mara als Justin waren niet aanwezig. Daarnaast speelde haast alle teams van OKV  te gelijktijdig waardoor wij geen wissel mee hadden en wij het moesten doen met onze acht spelers. Maar deze acht toppers begonnen ongelofelijk goed aan deze wedstrijd en speelde de eerste helft zoals ik ze nog nooit had gezien, de spanning van het kampioenschap had de spelers goed gedaan want ze na de eerste helft stond het al 0-9. In de rust kon ik dan ook alleen maar vertellen hoe trots ik was en ze vooral zo door moesten gaan. Toch lukte dat niet helemaal de tweede helft want toen viel de bal er helaas een stuk minder snel in en was uiteindelijk de eindstand 0-12. De iets wat mindere tweede helft kon de pret alsnog niet drukken want wij waren kampioen!!!!! Omdat we niet compleet waren deze wedstrijd hadden we besloten om het huldigen een week op te schuiven na een waarschijnlijk spannendere wedstrijd tegen KZ. Want wij willen wel alleen kampioen zijn.

Vandaag op zaterdag 21 oktober stond deze spannende wedstrijd op het programma. Met ontzettend veel publiek gingen we deze wedstrijd spelen. We begonnen zeer goed aan deze wedstrijd en kwamen vrij snel 0-1 voor, dit sloeg helaas ook snel om in een achterstand van 1 punt en dit hebben we helaas niet meer recht kunnen trekken. De eindstand was dan ook 8-7. We kunnen verder nog heel veel over deze wedstrijd zeggen, maar uiteindelijk is het niet van belang want wij waren al kampioen en dit gingen we vieren!!!

Na deze beladen wedstrijd stonden Bert en Wim al klaar voor ons met medailles en bloemen. Er volgde nog een fotosessie op het KZ-veld en daarna gingen we met zijn allen naar de OKV-kantine voor heerlijke taart en mee te zingen met We are the champions. Het was een zeer goede competitie waarbij we veel hebben geleerd en goed op elkaar zijn ingespeeld. Ik ga dan ook vol goede moed de zaal in en hopelijk op nog een kampioenschap!!!