Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 3 heeft de eerste winst in de pocket!

OKV 3 - Groen Geel 5 op zondag 10 december 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag mocht het derde van OKV spelen tegen Groen Geel uit Wormer. Vorige week verloor OKV van Sporting West, waar de eerste helft niet al te goed ging, maar waar de tweede helft beter was. Groen Geel won verassend van Movado (die bovenin meedraait). Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.. Helaas moest het derde het wel doen zonder Tim, maar wij hadden daarnaast ook invallers meegekregen van Wim.

De aanval bestond uit: Robin, Mario, Bo en Lisa.
De verdediging bestond uit: Nick, Jimmy, Denise en Rachel.
De reserves: Angelique, Joyce, Roy en René Schaft.

Wat er vorige week qua scherpte in de eerste helft miste, was er een heel ander OKV. OKV was fel en wilde deze wedstrijd winnen. Via goede kansen van de aanval, werd de aanval beloond door een mooi afstandsschot van Mario, 1-0. De verdediging bleef stand houden en zo kon de aanval zoeken naar de tweede. Helaas gingen de kansen er niet in en zo kon GG uit het niets gelijk maken, 1-1. Na de wissel zette OKV meteen weer aan. OKV bleef doorgaan waar de eerste aanval was gebleven: kansen creëren. De verdediging hield daarnaast ook goed stand en kon zien dat Jimmy scoorde met een afstandsschot, 2-1. OKV bleef de aanval zoeken en was beter dan dat GG was, maar door een mazzel doelpuntje van GG was de stand weer gelijk, 2-2. Ondanks de gelijke stand liet OKV niet de koppen hangen en bleef doorgaan; via een goede actie van Mario, kreeg OKV een strafworp. Robin ging op 2,5 meter staan en legde de bal in en zo pakte OKV weer de voorsprong, 3-2. Helaas ondanks alle kansen die OKV kreeg, kwam GG weer op gelijke stand 3-3. Met nog 10 minuten op de klok zette OKV aan. Via een schot achter de korf van Nick en een vrije bal van Denise was de marge 2, 5-3. Net voor rust bracht GG de spanning nog terug om de 5-4 te scoren.

In de rust zei René dat wij goed bezig waren en dat wij zo door moesten gaan. Daarnaast wilde hij nog dat wij onze kansen gingen benutten en dat onze plaats fouten er nog uit gehaald moesten worden.

De tweede helft was net begonnen en GG mocht meteen een strafworp nemen. Die werd niet gemist en zo was de stand weer gelijk, 5-5. OKV was er niet van geschrokken en via een goede actie van Nick en Jimmy, mocht Jimmy met een doorloopbal de 6-5 op het scorebord zetten. De verdediging bleef maar goed stand houden en zo mocht net als vaker in de wedstrijd de aanval door met aanvallen. Denise was blijkbaar weer toe aan een wissel, want ze scoorde met een goed schot, 7-5. De aanval bleef maar doelpunten zoeken en die kwam helaas aan de kant van GG, 7-6. Mario beloonde zijn goede spel met een mooi afstandsschot, 8-6. OKV wilde de punten in Oostzaan houden, maar moest helaas toezien dat GG met afstandsschot de 8-7. Via de dames van OKV mocht Nick zijn tweede van de middag maken door met een strafworp te scoren, 9-7. Daarna golfde het spel op en neer; GG kreeg kansen op de aansluitingstreffer en OKV wilde de marge op 3 zetten. Dat laatste gebeurde; via een mooi afstandsschot van Robin was de stand 10-7. Met nog ongeveer 8 minuten op de klok kwam GG nog op 10-8, maar Nick was het er niet mee eens en scoorde met een strafworp, 11-8. Daarna werd het iets te gehaatst bij OKV, want ze wilden doordrukken, maar doordat maakte OKV iets teveel fouten. GG wist daarvan te profiteren en scoorde er nog 2, 11-10. Zou het dan toch dat OKV weer geen winst kon pakken..? Gelukkig, daar kwam het fluitje van de goed fluitende scheidsrechter.

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant. Wij speelden als team samen, creëerden veel kansen en streden met z’n allen voor de overwinning!

Volgende week spelen wij de uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex uit Koog aan de Zaan. Dit team draait mee bovenin en heeft een team met allemaal oud spelers uit KZ/Hiltex 1. Hopen dat wij voor een verassing kunnen zorgen.