ZKC E1 – OKV E3 op zaterdag 13 oktober 2018 - Joke – moeder van Femke
Het lijkt ondertussen gewoon….maar het is toch heel bijzonder!

De kanjers van de E3 zijn Hugo, Finn, Wessel, Shannon en Femke. Bijna allemaal voor het eerst in de E dit seizoen.

En dat was wel even wennen: verdedigd schieten mag niet meer, dus je moet heel wat extra inspanning leveren en goed trainen om vrij te komen. Maar dit ging boven verwachting goed!

De eerste wedstrijd was uit tegen Roda E2. Deze werd met de uitslag van 6-18 “dik” gewonnen.

De 2e wedstrijd was een stuk moeilijker. Dit was thuis tegen ZKC E1.  Het was een spannende wedstrijd waar goed verdedigd werd en ZKC aan het langste eind trok en met 6-7 overwinning terug naar Zaandam ging.

De twee weekenden daarna werd tegen Groen Geel E3 gespeeld. De thuiswedstrijd wonnen we met 10-2 en bij de uitwedstrijd gaf Groen Geel meer tegengas, maar gingen we toch met 8-13 winst naar huis toe.

Met nog 2 wedstrijden te gaan was er nog zicht op het kampioenschap. Dit zou makkelijker gaan als ZKC een steekje zou laten vallen, maar dat deze zij niet. Na een superknappe overwinning op 6 oktober tegen Roda (22-3) was het op 13 oktober dan zover.

De kampioenswedstrijd tegen ZKC E1. In het begin van het seizoen hadden we verloren van hen.

Helaas waren Finn en Hugo niet aanwezig deze dag. Gelukkig waren Melle en Kayleigh bereid om in te vallen zodat we toch compleet waren. De wedstrijd moest echter wel wat eerder op de ochtend gespeeld worden.

Om 8.30u startte de wedstrijd. We wisten dat het moeilijk zou worden; alleen een overwinning leverde het kampioenschap op.

Het beeld van de wedstrijd is dat OKV heel veel aan de bal was. In de eerste helft waren en wat meer zenuwen waardoor we heel veel kansen nodig hadden om te scoren. Daardoor bleven we ook steeds iets achter lopen op ZKC.

Wat mooi was om te zien is dat er steeds meer “echte doorloopballen” worden genomen. Dit werd bij de eerste wedstrijd begin september nog niet gedaan, maar zie wat een goede training, veel oefenen en veel enthousiasme dan doen.

We stonden bij de rust 6-4 achter. In de rust heeft coach Ferry een aantal belangrijke aanwijzingen gegeven.

In de 2e helft ging het gas erop. We lieten nog 1 doelpunt van ZKC toe, maar daarna….door goed samenspel en goed kijken wie er de beste kans had om te scoren scoorden wij maar liefst 7 keer op rij en toen was de strijd geleverd.

De E3 won met 7-11. We zijn dus KAMPIOEN !!!

Goed om te zien dat we goed kijken naar wie de beste positie om te scoren heeft en dus ook iedereen heeft kunnen scoren. ZKC heeft evenveel wedstrijd punten en is dus ook kampioen (het blijkt dat wij wel een hoger doelsaldo hebben dus feitelijk de ECHTE NUMMER 1 zijn). Dinsdag erna hebben we met de laatste training spelletjes gedaan en zijn we nog door het jeugdbestuur in het zonnetje gezet. De taart ontbrak niet.

Het lijkt ondertussen gewoon, maar het blijft toch heel bijzonder dat deze kanjers na de overstap van de F naar de E opnieuw zo een goede prestatie weten neer te zetten!! Dank aan Marcel en Ferry voor de trainingen en aan Myrthe en Ferry voor het coachen. Ben benieuwd naar wat het zaalseizoen gaat brengen!