Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Bijblijven of afhaken voor de E1?

OKV E1 - Groen Geel E3 op zaterdag 28 september 2019 - Wesley Schaft
Het is zaterdag 28 september en de herfst is in volle gang. Er wordt code geel uitgegeven, zeer plaatselijk zelfs opgeschaald tot code groen-geel! De medekoploper uit Wormer kwam namelijk op bezoek, waar we vorige week nog een knappe 7-7 tegen behaalden. 4 jongens en 1 meisje deze keer, tegenover 4 meiden en 1 jongen aan onze kant. Luuk was namelijk geblesseerd en moest deze belangrijke wedstrijd laten schieten. Gelukkig kwam hij ons wel aanmoedigen, leuk!

Na een heuse bespreking in de bestuurskamer waren we klaar voor de strijd.

De eerste minuut ging het best aardig en deelden we wat speldenprikjes uit. Tot scoren kwamen we niet. Daarna nam Groen Geel het heft in handen en kwamen ze snel op 0-2. Lana maakte bijna de 1-2, maar de bal maakte een rondje in de korf en vloog er weer uit. Da's pech. Even later maakte GG er 0-3 van en was het tijd voor een time-out.

In het tweede kwart kwamen we er nauwelijks aan te pas. GG miste eerst nog een strafworp, maar schoot vervolgens wel twee maal raak: 0-5 bij rust.

Dat is flink balen. Vorige week scoorde GG er ook vijf bij rust, maar daar stonden drie treffers van ons tegenover. Na de limonade werden de tranen gedroogd en gingen we op jacht naar een doelpunt. Dat moesten we wel zonder Lana doen, want haar enkelblessure speelde weer parten. De wissels waren dus op voor het restant van de wedstrijd.

We hoopten op een snel OKV punt, waardoor een inhaalslag misschien nog mogelijk werd. Maar het zat er gewoon niet in vandaag. Pas na acht tegentreffers wisten wij te scoren, 1-8 door Jason!

Dat was een te groot gat om te overbruggen in de laatste 10 minuten. Het lukte Jennifer nog wel om twee keer raak te schieten, maar ook GG wist de korf nog steeds te vinden. Eindstand: 3-11.

Vanaf het allereerste fluitsignaal op het BEP toernooi, tot afgelopen zaterdag klokslag 10:00 uur; er was een stijgende lijn te zien bij onze pupillen. Niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook op de training ging het steeds beter. De teleurstelling was dan ook groot toen we halverwege de wedstrijd tegen een 0-5 achterstand aankeken en we geen potten konden breken.

Nee, het was niet goed genoeg vandaag. Groen Geel was beter (en allemaal een jaartje ouder) en gaat er waarschijnlijk met de taart vandoor. Maar vallen hoort erbij in een groeiproces. Volgende week naar Heerhugowaard, waar we hopelijk een stuk beter (en blessure vrij) voor de dag komen.