In de vroege ochtend zon en altijd (naar onze mening) winderige sportcomplex “de Omzoom” te Assendelft, mochten we op zaterdag 6 april om 10.30 aantreden tegen Furore A1 (FUR). FUR is in het najaar veld gepromoveerd van de 2e naar de 1e klasse en speelde in de zaal 2e klasse, geëindigd in de middenmoot. Waar wij zowel op het najaar veld als in de zaal in de middenmoot 1e klasse zijn geëindigd, mogen we van ons zelf verwachten dat we punten meenemen naar Oostzaan.

Opstelling was als volgt;
Aanval; Isabel, Lieke, Don en Stijn
Verdediging; Inez, Sophie, Jelmer en Wout

Door middel van een mooie combinatie tussen Stijn en Don, scoorde de laatstgenoemde van afstand raak, 0-1. Na snelle onderscheppingen vanuit het verdedigingsvak kon de aanval velen kansen creëren, alleen door het zakken van de heren en pech in de afronding, duurde het even voordat OKV de 0-2 binnen schiet, het was Lieke die haar vrije bal verzilverde. Na de functiewisseling scoorde FUR meteen van afstand de 1-2 binnen, vervolgens door sterk grondwerk pakte Wout de bal onder de korf en scoorde, 1-3. Jammer genoeg lukt het ons niet te scoren in deze periode, afronden van kleine kansen en tweemaal genomen strafworpen lukt het ons nog steeds niet om tot scoren te komen, waardoor FUR weer van afstand scoort, 2-3. Na de time-out van FUR scoort Stijn zijn eerste doorloper van vandaag, 2-4. In plaats dat we uitlopen komt FUR weer dichterbij, 3-4. Wout verzilverde zijn strafworp 3-5, maar jammer genoeg kreeg FUR, overigens een terechte, strafworp mee en maakte dit de ruststand 4-5.

De 2e helft gaat van start en daar kunnen we heel kort over zijn, het duurde 20 minuten voordat we tot scoren kwamen, ondertussen had FUR nog de leiding overgenomen door 2x te scoren, 6-5. Stijn en Jelmer wisselen van vak en dankzij Stijn zijn 2e doorloper trekken we de stand weer gelijk 6-6. Laatste 5 minuten gaan in en door een mooie pass van Don staat Jelmer vrij onder de korf, 6-7.

FUR trok de stand gelijk door een terechte stafworp, 7-7. Jammer, maar gelukkig nog een puntje mee naar Oostzaan, want FUR scoorde vanuit de paalzone nog in de laatste seconden. Dankzij het verdedigende werk/meestappen van Don, werd dit rechtmatig beloond door de goal af te fluiten voor verdedigd. Niet de beste wedstrijd van onze kant, verdedigend sterk, aanvallend flauwtjes en slordig.

Met een weekend vrij mogen we zaterdag 20 april weer ons opstellen tegen KZ A2 en treffen we ze alweer voor de 3e keer dit seizoen. Gezien de vorige uitslagen zal dit weer een zware pot worden in Oostzaan. Kom kijken bij OKV A1 zijn eerste thuiswedstrijd zaterdag 20 april om 12:30 of volg de wedstrijd live via https://www.clubwave.tv/Stream/WedstrijdLive?ID=22993 .

Doelpunten voor vandaag waren van; Stijn en Wout ieder 2x, Lieke, Don en Jelmer ieder 1x.