Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Verslag van Sinterklaas

vrijdag 1 december 2023
Op vrijdag 1 december werden de E-tjes, F-jes, kangoeroes, broertjes en zusjes uitgenodigd om Sinterklaas te vieren bij OKV. Ze hadden laten merken dat ze er zin in hadden, want maar liefst 32 kinderen waren naar de Kakel gekomen om sinterklaas op te wachten!

De eerste kinderen druppelde om 17:05 uur al binnen en om 17:30 uur waren we compleet. We hadden er zoveel zin in dat we de limonade helemaal vergeten waren en gelijk waren begonnen met liedjes zingen. Nadat Stijn een aantal kinderen de beurt had gegeven die liedjes mochten bedenken, was het tijd voor limonade en patat. Er was zelfs gedacht aan de kinderen die niet zo van patat hielden, daar waren poffertjes voor geregeld. Toen we om 18:15 uitgegeten waren, gingen we gelijk weer door met liedjes zingen. Samen met Stijn hadden de kinderen afgesproken welke liedjes we zouden zingen als Sinterklaas binnen zou komen, namelijk: Zie ginds komt de stoomboot en Sinterklaas goedheiligman.

Sinterklaas liet wel lang op zich wachten. Stijn ging Sinterklaas dus maar zoeken, terwijl de kinderen zo hard mogelijk zongen. Helaas was Sinterklaas niet te vinden. Na nog een paar liedjes zo hard mogelijk gezongen te hebben, zagen we ineens dat Sinterklaas op het veld stond met de auto! Een paar kinderen merkten nog op dat je helemaal niet met de auto het veld op mag, maar dat werd al snel weggewuifd: Sinterklaas mag namelijk alles.

Toen Sinterklaas en zijn pieten eenmaal binnen waren, werden alle teams om de beurt bij Sinterklaas geroepen. Over ieder kind had Sinterklaas wel iets in zijn grote boek staan. En toen was het afgelopen. Daar waren de kinderen het echter niet mee eens. Ze hadden namelijk nog geen cadeautje gekregen! Gelukkig waren de pieten dit niet vergeten en kreeg iedereen een leuk cadeautje en een chocolade letter.

Uiteindelijk was het weer een heel leuk sinterklaasfeest bij OKV

BEKIJK DE FOTO'S HIER!

De Jeugdcommissie