Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV E1 – KZ E1

OKV E1 – KZ E1 op woensdag 24 april 2024 - Karin
Nu eens een keer een wedstrijd op een doordeweekse dag voor de E1. De wedstrijd was verzet i.v.m. de vakantie.

Om half vijf waren Niels, Novan, Tom en Tess aanwezig. Het was nog erg fris buiten met ook best wel wat wind. Daarom hadden ze twee T-shirts aan om het nog een beetje warm te hebben. Tom speelde vandaag als meisje en had het rode inloopshirt van Tess te leen gekregen omdat zijn F1 Red Bull shirt teveel leek op de T-shirts van KZ.

Om vijf uur begon de wedstrijd. Shauny was er ook bij deze wedstrijd. Nu kon ze goed zien hoe de E1 speelde.

OKV begon goed aan de wedstrijd met een doelpunt van Tom onder de korf en erna een doorloopbal van Novan. Een foutje in de verdediging werd meteen afgestraft met een tegen doelpunt. Met 2 – 1 gingen we even rusten. OKV deed het echt lekker. Je zag veel dingen waar de afgelopen twee keer op getraind was meteen toegepast in de wedstrijd. KZ was echter een goede tegenstander en ze verdedigden goed op de ballijnen en trokken vaak bij de paal weg voor de korte kans. OKV verdedigde echter goed voor zodat de doorloopbal niet genomen kon worden door KZ.

Na een tegendoelpunt en een doorloopbal van Niels gingen we met 3 – 2 naar binnen om limonade te drinken. Astrid, Shauny en ondergetekende gaven nog wat aanwijzingen wat nog beter kon en toen was het al weer tijd om naar buiten te gaan.

We hadden pech het regende. Dit maakte het wel wat lastiger voor OKV maar ook voor KZ. De bal werd nat en we zagen behoorlijk rode handen en onderarmen door de kou. In deze tien minuten werd er twee keer door KZ gescoord en één keer door Tess onder de korf (4 – 4).

De laatste tien minuten was het weer droog. Tess maakte nog een mooie doorloopbal en helaas door een verkeerde pass benutte KZ dit meteen door 5 – 5 te scoren. Tom kreeg nog een strafworp mee omdat een jongen hem verdedigde terwijl hij al de hele wedstrijd een meisje speelde. De coach van KZ werd er wat boos/verontwaardigd over maar dat was onzin. Helaas ging de strafworp op het randje en zat die er niet in. Tot overmaat van ramp scoorde KZ nog een doelpunt en stond OKV achter (5 – 6). In de laatste minuut had Tess nog een mooie doorloopbal maar helaas die ging mis. Jammer maar helaas net verloren. Als je keek naar het verloop van de wedstrijd was een gelijkspel eerder de verwachting. Achteraf hadden we niet verwacht dat OKV het zo goed zou doen tegen KZ. KZ had namelijk gelijk gespeeld tegen Huizen en daar had OKV dik van verloren. Zo zie je maar weer als je van begin tot eind je blijft inzetten en voor elke bal gaat is er altijd een kans dat je kan winnen. Hopelijk is dat tijdens de return in Koog Zaandijk op woensdag 15 mei.