A1 wint in de laatste seconde

OKV A1 - Groen Geel A2 op zaterdag 13 januari 2024 - Joey en Marcel
Allereerst, namens de spelers en trainers v/d A1 wensen we de leden, supporters, sponsors en uiteraard de lezers de beste wensen voor 2024.

Kleine inleiding, maar wie is nou de A1 van OKV? De A1-selectie van OKV spelen, zowel op het veld als in de zaal, 1e klasse van de A-jeugd. Verder bestaat de selectie uit 5 dames (Inez, Isabel, Lieke, Mara en Sophie) en 5 heren (Don, Gijs, Jelmer, Stijn en Wout)

Na handhaving in de 1e klasse op het veld, zie nieuwe opzet veld v/d KNKV, staat de A1 vooraf v/d wedstrijd op de 6e plaats in de zaal met 6 punten. Voor de volgers 1e klasse-A1E. Zie hieronder het wedstrijdverslag van OKV A1 – Groen Geel A2.

Op zaterdag 13 januari 2024, te Sporthal Oostzaan, stond de wedstrijd OKV A1 tegen Groen Geel A2 op het programma. Een oude bekende vanwege eerdere ontmoetingen op het afgelopen veldseizoen, tweemaal met minimaal verschil in het voordeel van Groen-Geel….Kortom is het vandaag driemaal scheepsrecht?!

Opstelling was als volgt;

Aanval; Inez, Mara, Stijn en Wout
Verdediging; Lieke, Sophie, Gijs en Hugo

Openingstreffer was voor Groen-Geel (GG), maar Mara maakte al snel de 1-1 d.m.v. een strafworp.

Na een goal van GG, scoorde Lieke (Spoiler; telt u mee) uit een vrije bal de 2-2 binnen. Na de functiewissel scoorde Mara van afstand de 3-2, maar GG trok de stand weer gelijk, 3-3. Vervolgens liet Sophie zich gelden door 2x van afstand te scoren, 5-3. Na de 5-4 van GG, maakte Mara en Lieke de 6-4 en 7-4. Met een marge van 3 was het een mooie kans om uit te lopen, jammer genoeg zat de afronding niet mee en scoorde GG 3x op rij, 7-7. 10 minuten voor de rust komt Finn erin voor Hugo, beide heren komen uit de B1 en hebben dit jaar laten zien hun “mannetje” te staan. Tot aan de rust was het stuivertje wisselen, eerst scoort Lieke van afstand de 8-7 binnen, vervolgens maakt GG de 8-8, daarna maakt Wout met een kort schot de 9-8, GG weer met de aansluiting, 9-9. Maar maakte Finn net voor de rust de 10-9 met een afstandschot.

In de rust komt Jelmer erin voor Finn, de heren v/d B1 worden weer bedankt voor hun aanwezigheid maar moeten zich melden bij hun eigen wedstrijd. Na lang blessureleed mag Jelmer weer zijn intreden maken op het korfbalveld, waar dit zich zal brengen…

Na de rust kwam GG sterker uit de startblokken door 2x te scoren, 10-11, maar scoorde Inez de gelijkmaker, 11-11. Vervolgens scoorde GG weer de 11-12, maar trok Lieke de stand weer gelijk 12-12.

Aan OKV-zijde volgde een dipje in de afronding, ondertussen scoorde GG wel 2x, 12-14. U zal vast denken daar gaat het “scheepsrecht”, maar niet getreurd, de dames Lieke en Inez scoren beide 2x van afstand en zorgen voor een tussenstand van 16-14. GG schrok wakker en maakte vervolgens 2 goals, 16-16. De laatste paar minuten breken nu aan. Mara scoort de 17-16, maar GG benut de vrije bal, 17-17. Isabel komt er in voor Mara, vervolgens scoort Lieke haar 2e vrije bal, 18-17, aansluitend maakt Jelmer zijn afstandschot, 19-17. Met nog een minuut te spelen trekt GG toch nog stand gelijk, 19-19.

Maar zoals vooraf aangegeven, Lieke; speelster v/d wedstrijd, maakt met enkele seconden nog over de winnende treffer van afstand, 20-19. Kort samengevat een heerlijke pot met goede energie, inzet in de (rebound)duels en mooie kansen. Door deze overwinning klimmen we naar 4e plek met 8 punten.

Aansluitend hebben we gezamenlijk de overwinning gevierd bij het jaarlijkse nieuwjaarsfeest van OKV. Nu weer ons opmaken voor de eerste return wedstrijden, de eerste return wordt zaterdag 20 januari tegen Haarlem A1 gespeeld in Haarlem. Haarlem A1 treffen we nu voor de 4e keer dit seizoen 2x winst Haarlem en 1x winst OKV.

Kom de A1 aanmoedigen in de Kennemer Sporthal in Haarlem om 16:50 of volg de tussenstand live via https://www.clubwave.tv/Stream/WedstrijdLive?ID=22183.

Doelpunten voor vandaag waren van; Lieke 8, Mara 4, Inez 3, Sophie 2, Finn 1, Wout 1 en Jelmer 1.