OKV Oostzaan

KZ F2 - OKV F2

KZ F2 - OKV F2 op zaterdag 23 december 2023 - Karin
Het was weer eens vroeg vertrekken voor de F2, om 8.10 uur deze keer. Verschillende auto’s gingen rechtstreeks naar de sporthal van KZ. Om half negen waren alle vijf de kinderen aanwezig. Tyco en Matz waren er vandaag niet bij en Anouk de moeder van Esmee was gevraagd te coachen. Dit had Anouk nog niet eerder gedaan dus vroeg ze de hulp in van ondergetekende, de moeder van Rick, die ook de E1 coacht samen met Astrid.

Na wat ingooien en inschieten begon de wedstijd iets voor negen uur. Esmee was de aanvoerster deze wedstrijd. Het eerste kwart zat Pim aan de kant. Nu was de tegenstander eens een keer niet groter dan de F-jes van OKV. De wedstrijd begon goed want er werd door OKV gescoord door Jade, Esmee en Teade. Bij KZ mocht de superspeler erin omdat wij met drie doelpunten voor stonden. Alleen dat jongetje wilde niet en bleef aan de kant zitten en toen hij er toch in kwam deed hij helemaal niets en stond met zijn handen over elkaar.

Met 0 – 3 gingen we even rusten en wat drinken en kwam Pim erin voor Rick. OKV was echt lekker aan het spelen. Er werd heel goed verdedigd en goed gegooid en gevangen. Ook het scoren ging super. Vooral Jade en Teade waren nu op schot. Bij 0 – 8 scoorde dan ook eindelijk KZ met hun super speler 1 – 8. Gelukkig de 0 was weg bij de tegenstander. Met nog twee doelpunten van Esmee gingen we met 1 – 10 de rust in.

In de rust maar weer eens goed benadrukt dat er nu op de andere paal geschoten moest worden en dat zat er nu goed in. Ook wilden we proberen om iedereen te laten scoren deze wedstrijd. Deze 10 minuten zat Esmee aan de kant en lukte het Pim om twee keer te scoren. Het was ondertussen al weer 1 – 15 geworden. OKV ging echt super en KZ was helemaal van slag en vergat te verdedigen en te bewegen.

Tijdens het laatste kwart zat Teade aan de kant en was het doel om Rick nog te laten scoren. Jade deed dit echt heel erg goed. Ze keek steeds waar Rick was en gooide naar hem de bal zodat hij kon schieten. Na heel veel keer proberen lukte het Rick om hem erin te gooien (1 – 17). Meteen erna scoorde Rick weer en het derde doelpunt dat hij erin schoot werd afgekeurd door de scheidsrechter. Uiteindelijk scoorde Esmee het laatste doelpunt van de wedstrijd en was de eindstand 1 – 19. Wat waren de F-jes blij om eens een keer (met dubbele cijfers) te winnen! Alle vijf hadden ze gescoord en goed samen gespeeld met elkaar.

Met de strafworpen werd het uiteindelijk 0 – 1. Deze werd gescoord door Pim.

Dit was een mooie overwinning als afsluiter van het jaar 2023.