Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De E3 maakt er een spannende wedstrijd van

OKV E3 - Haarlem E1 op zaterdag 20 januari 2018 - Wesley Schaft
Voor de vierde keer dit korfbalseizoen moesten we tegen Haarlem E1; vijf fanatieke dames die het ons elke keer behoorlijk lastig maken. Van de voorgaande drie wedstrijden wisten wij tweemaal van ze te winnen, één keer werden de punten gedeeld. Het beloofde daarom opnieuw een spannend duel te worden.

Met Anna als aanvoerder en Kayleigh als eerste wissel begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste minuten gaven beide teams elkaar weinig ruimte. Wij hadden het meeste balbezit, maar echte kansen kregen we niet. Het duurde een minuut of zes voordat de score werd geopend: 1-0 door Anna! Vlak voor de eerste onderbreking werd de marge vergroot; 2-0 door Melle!

Robyn ging eruit voor Kayleigh. Haarlem stond even te slapen, want koud in het veld zorgde ze na vijf seconden voor het 3e OKV punt: 3-0! Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Maar zoals wel vaker dit seizoen kan dat bij ons ineens omslaan... Haarlem wist te profiteren van de ruimte die wij gaven, waardoor de stand 3-1 werd. Gelukkig kwamen ze niet dichterbij en zorgde Melle met zijn tweede doelpunt voor een 4-1 ruststand.

Dan de derde periode. Melle werd gewisseld en er leek een zekere loomheid in het team te sluipen. Iedereen was slap, moe en telkens een stap te laat. Haarlem wist optimaal te profiteren en bracht de spanning weer helemaal terug door op 4-4 te komen.

Waar dat nou ineens vandaan kwam? Omdat Melle later vandaag z'n kinderfeestje zou vieren, wilden we de feestvreugde niet bederven door te gaan verliezen. Dus nog tien minuten extra goed je best doen!

Haarlem kreeg nog een paar goede kansen, maar wij werden steeds sterker. Een schot van Robyn werd fout verdedigd, waardoor we een strafworp kregen. Melle eiste de bal op en ging er goed voor staan. Een belangrijk moment in de wedstrijd en het publiek hield zijn adem in. Een enorme druk op de schoudertjes van Melle, maar hij leek daar geen last van te ondervinden. De strafworp werd namelijk benut: 5-4! Een minuut later zorgde hij zelfs voor het 6e OKV punt: 6-4! Met nog acht minuten op de klok was de wedstrijd allerminst gespeeld. Gelukkig werd er nu wel goed verdedigd en kwamen we nauwelijks meer in de problemen. We waren vaker aan het aanvallen en van de kansen die we kregen wisten Melle (7-4) en Kayleigh (8-4) te scoren!

Knap gedaan, door na een verslapping toch weer terug te komen in de wedstrijd!

Nog vier zaalwedstrijden te gaan, allemaal tegen lastige tegenstanders. Als we niet zo slaperig zijn, dan kunnen we vast nog wat punten halen.