Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Pinksterkamp 2018

vrijdag 25 mei 2018
Vrijdag
Vrijdag rond de klok van half vijf stond een deel van de leiding trappelend van ongeduld al bij de Kantine van OKV te wachten op de komst van de kids. Langzaam aan druppelde ze 1 voor 1 binnen.  Gelukkig was de bus ook fijn op tijd en konden we rond vijf uur op weg naar ons kamphuis in Oosterhout. Onderweg hadden we een paar keer een kleine vertraging door de pinksterfiles maar uiteindelijk kwamen we rond half acht toch veilig en wel aan op de kamplocatie. Hier werden we ontvangen door een ander deel van de leiding die ervoor hadden gezorgd dat het kamphuis klaar voor gebruik was. Toen was het tijd om de kamers in orde te maken. Dit ging gepaard met een hoop herrie en verbouwingen maar dat hoort er bij zullen we maar zeggen J. Nadat de bedden opgemaakt waren kon er gegeten worden. Vanavond aten we broodjes worst en soep. Tijdens het eten kwamen de laatste leiding en nog een aantal kids die met de auto waren nog binnendruppelen en konden we gaan beginnen aan een druk programma met een hoop enthousiaste kids en leiding.
Na het eten was het tijd voor het eerste spel. Wat traditioneel het kennismakingsspel is. Dit keer deden we dit door Levend Domino en Wie ben ik? te spelen.  Vooral leuk dat er zo enthousiast meegedaan werd en dat een hoop kids ook nog een extra ronde wie ben ik? wilden spelen, super!
Toen was het tijd voor een verassing want we gingen een bosspel doen, maar niet zomaar een bosspel. We hadden door de vele aardige sponsors het voor elkaar kunnen krijgen om lasergames te huren! En dat werd erg enthousiast ontvangen door de kids. In 3 groepen werd er tegen elkaar gestreden en wat een fanatisme straalden alle kids uit bij deze super activiteit! Toen dit was afgelopen was het tijd voor de oudere jeugd om te vertrekken voor de traditionele wandeltocht. En wat ik begreep blijft alles wat in de kring besproken wordt in de kring dus daar kan ik niets over melden.
Wel kan ik vertellen dat onze kleinere jeugd zich kostelijk vermaakt heeft met allerlei binnen spelletjes die 1 tegen 1 werden uitgevoerd zoals: Een ballon kapot blazen, jenga, mikado, toren bouwen met bekers, zoveel mogelijk spreekwoorden opschrijven in 3 minuten en hartjes knippen. De bedoeling was om steeds iemand uit te dagen die in een lijn boven je stond en zo naar de bovenste lijn te klimmen. Na een uurtje spelen moesten de mensen van de bovenste rij nog een finale spel doen en de winnaar daarvan werd Wout. Hij mocht een prijsje in ontvangst nemen in de vorm van een puzzel van de kampfoto van vorig jaar. Deze prijs was er dit jaar ook voor degene die het meeste sponsorgeld had opgehaald en dat was dit jaar Demi Schaft.
Het officiële programma van vandaag was afgelopen maar het bleef nog lang onrustig in het kamphuis. En is het voor een aantal mensen duidelijk geworden dat als je je niet aan de regels houdt je op tafel eindigt…   Maar ja wat wil je moment dat bellen niet meer onder praten valt dan kun je ook niet anders verwachten :P.

Zaterdag
Vanmorgen ging rond acht uur de wekker. De ene had iets meer moeite om wakker te worden als de ander maar wakker werd gelukkig wel iedereen. Hup aan het ontbijt want er stonden weer een hoop activiteiten op het programma. Maar als eerste moesten we natuurlijk ons einddansje instuderen. Een moeizame start, maar zoals iedereen weet is elk begin moeilijk.
Om te beginnen de superhelden speurtocht. Tijdens deze tocht konden de groepjes letters kopen via de app, die in verbinding stond met het kamphuis. Deze letters werden verdient door allerlei opdrachten te voltooien. Door vragen goed te beantwoorden kon je uiteindelijk letters op de juiste plek kopen zodat je de zin die er op een galgje manier stond op te lossen. Uiteindelijk hadden bijna alle groepjes de zin opgelost: Super gedaan allemaal!
Toen iedereen weer terug was in het kamphuis kon iedereen zich klaarmaken voor een beachkorfbal en beachvolleybal, maar ook een ware escaperoom was er in het kamphuis opgezet! Er waren uiteindelijk maar 2 ploegjes die de escaperoom opgelost hadden maar het enthousiasme van de kids was er niet minder om!
Ach omdat het er wel weer een keer tijd voor was gingen we maar eens eten. Dit keer hadden we een overheerlijke BBQ!  Onze BBQ masters Rob, Michel en Mario hebben vakkundig al het vlees over de BBQ laten rollen en alle kids hebben heerlijk genoten!
S`avonds begon het programma met een training in de vorm van Ganzenbord. Hierbij was mijn favoriete opdracht toch wel het verplicht knuffelen van alle leiding die buiten aanwezig was. Wat een lieve kids hebben we toch allemaal mee zeg(zolang ze niet hoeven te gaan slapen ????)! En ook hierbij was iedereen weer super fanatiek bezig!  Hierna hebben we een aantal superhelden spellen gespeeld zoals Silver surfer, Hulk, Spiderman, Captain America en nog een aantal andere. Wat een spanning in de duels was er weer te zien. Als laatste was het tijd voor DE SPOOKTOCHT! Dit jaar werd deze bijna volledig geregeld door de A0 en wat hebben ze dit super gedaan! Het verhaal aan het begin bezorgde al een hoop kriebels. Want ja, het komt toch wel heel dichtbij als tijdens een voorgaand kamp op dezelfde locatie kinderen verdwenen zijn tijdens een spooktocht, Brrrrrrr….. En dan nog het bos in moeten. Ik was zelf ook niet heel erg rustig te noemen…… Tijdens de spooktocht was de hulp-roep van een kind wat vastgebonden in het bos mijn hoogtepunt. Nogmaals Brrrrrrrr……. Super gedaan jongens en meiden. Super tof!!! Bij ons kwam iedereen gelukkig wel veilig terug op de kamplocatie. Dit was natuurlijk een grote opluchting voor de leiding.  Er werden door een aantal mensen nog een paar potjes Weerwolven van Wakkerdam gespeeld maar ook bij deze groep ging rond half 4 uur het lichtje uit. En voor het eerst dit kamp werd het dan ook echt stil in het kamphuis!!! ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
 
Zondag
Weer werden rond acht uur onze kids hun bed uit geblazen door de muziek van Ton! Nadat iedereen weer ze bedje uitgerold of enigszins geduwd waren konden we gaan ontbijten!
Daarna gingen we Bootcampen onder leiding van de Power Puff Girls (Joey, Mario en Michel). Eerst natuurlijk een warming up en daarna een aantal oefeningen met als afsluiting een circuitje met een aantal oefeningen zoals tijgeren, kruiwagen, lopen met je maatje op je rug en nog wat andere dingetjes. De leiding werd een beetje baldadig en heeft de waterpistooltjes goed kunnen uitproberen maar tijd voor een watergevecht was er niet want het was tijd om te vertrekken naar het zwembad. Wat hebben we het getroffen! Het weer was fantastisch,  het zwembad was super en vooral de duikplank was weer een groot succes! Nadat iedereen om 4 uur weer netjes verzameld was konden we de terugweg gaan inzetten. Bij terugkomst bij het kamphuis is er nog een klein watergevecht uitgebroken en nadat iedereen weer uitgevochten was kon er alweer bijna aan tafel gegaan worden voor een heerlijk patatje met een frikadel!
Omdat het toch een beetje een korfbalkamp blijft werd er nog een keer getraind. Dit keer was het de bedoeling om een mastermind code te ontcijferen door een aantal oefeningen uit te voeren waarvoor je kleuren kon krijgen en op deze manier uiteindelijk de code te kunnen ontcijferen. Het fanatisme spatte er weer vanaf wat super gaaf is om te zien!
Omdat we ze toch mee hadden en het zonde is om ze maar 1 keer te gebruiken gingen we nog 1 keer met de lasergames aan de gang. Dit keer gingen we vlaggenroof doen met laserguns erbij. De potjes werden alle drie gewonnen door team rood met de kanttekening dat de eerste twee potjes de vlag van rood wel iets te goed verstopt bleek te zijn…… Daarna werd aan elk team een tas met spullen gegeven en een liedje zodat ze hier een leuk optreden bij konden verzinnen om op te treden tijdens de bonte avond! Er werd hard geoefend en een half uur later was het tijd om in superhelden outfit te verschijnen in de eetzaal die voor deze gelegenheid was omgebouwd tot theaterzaal. Alle ploegjes hadden super hard hun best gedaan maar de jury bestaande uit Luigi, Catwoman en Wonderwoman hadden besloten dat het meedoe gehalte dit keer de doorslag gaf. En nadat de winnaars nogmaals hun nummer samen met alle andere kampgangers gedaan hadden kon de laatste nacht starten. Een aantal groepjes zaten spelletjes te doen en andere mensen zaten gewoon gezellig te praten. Het werd steeds rustiger en rustiger maar toch was het de hele nacht enigszins onrustig…..

Maandag
Nadat de wekker weer gegaan was bleek het toch steeds lastiger om de bedjes te verlaten. Uiteindelijk zat dan toch iedereen weer aan het ontbijt en kon de laatste dag van start. We deden nog een aantal buitenspellen zoals: pak de boef en vier op een rij. Hierna was het alweer tijd om aan de lunch te starten .
En toen was het tijd om alle tassen weer in te pakken en het kamphuis weer in de oude staat en enigszins schoon af te leveren. Het spreekwoord vele handen maken licht werk werd zeker waargemaakt want alle kids hebben super hard gewerkt. De locatiebeheerder heeft ze zelfs nog beloont met een ijsje!!!
Toen begon het wachten op de bus. Een aantal mensen hebben nog een spelletje gedaan andere hebben lekker uitgerust en gekletst. Toen de bus er was heeft iedereen netjes zijn of haar tas naar de bus gebracht en konden we weer vertrekken naar Oostzaan. Omdat er op de weg terug een ongeluk was gebeurd besloot onze buschauffeur een kleine omleiding te maken, uiteindelijk kwam rond kwart over vijf de bus aan op het Kerkplein. Hier stonden de ouders natuurlijk met smart te wachten om hun kids weer in hun armen te sluiten, maar niet voordat onder de bezielende leiding van Catwoman en Deadpool het superhelden lied werd gedanst! Do you want to be a Superhero!!!!! (Elke ochtend oefenen heeft zeker zijn vruchten afgeworpen!)
Hierna konden alle kids weer veilig meegegeven worden aan de ouders! De leiding heeft nog heerlijk afsluitend gegeten bij de Chinees en hier hebben we nog heerlijk kunnen napraten.
Wat mij rest is iedereen te bedanken die dit kamp mogelijk gemaakt heeft en om niet per ongeluk iemand te vergeten hou ik het redelijk algemeen; Sponsoren bedankt voor jullie financiële bijdrage! Ouders bedankt voor het vertrouwen! Kids bedankt voor jullie gezelligheid en jullie fanatisme tijdens alle activiteiten!
Er zijn dit jaar een aantal leiders die hebben aangegeven voor het laatst mee te zijn geweest. We hopen natuurlijk dat we ze nog over kunnen halen maar als dit niet lukt wil ik ze hierbij toch even extra in het zonnetje zetten want het kamp zal zonder jullie toch anders zijn. Sandy onze sportieveling. Rob die al jaren als leider mee is geweest en de laatste twee jaar als keukenprins ons hielp met allerlei hand en spandiensten!  Michel die we dit jaar toch nog een jaar zover hadden gekregen om mee te gaan, we zullen je gekke grapjes en handigheid zeker gaan missen! En dan als laatste maar zeker niet de minste onze Ton onze regelaar, onze administratie, onze fotograaf en onze DJ die op een jaar na zijn 10 jarig leiding geven niet heeft volgemaakt. Ik wil jullie super bedankt voor alle jaren dat jullie hebben meegewerkt aan dit kamp! Wij hopen dat we jullie schoenen kunnen vullen en hopen dat we nog wel af en toe van jullie ervaring gebruik mogen maken in de voorbereiding. BEDANKT!!!!!!!
 
Veel liefs van de leiding!!!!:
Supergirl (Kiki), Spiderwoman (Sandy), Harley Quinn (Maya), Obelix (ton), Superkok (Rob), the Joker (Michel), Luigi (Joey), Catwoman (Joyce), Deadpool (Mario) en Wonder Woman (Angelique)

Wonder Woman (Angelique)