Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Vooruitblik voorjaarscompetitie

dinsdag 16 april 2019
De zaalcompetitie zit erop. Twee teams zijn kampioen geworden (E1 en B3) en geen enkel team is puntloos gebleven. Voor het voorjaar is een nieuwe indeling gemaakt. Sommige teams zien alleen maar nieuwe tegenstanders. Veel teams komen voor een deel ook weer bekende teams tegen. Welke teams kan in juni de vlag uithangen en welke teams zullen de punten bij elkaar moeten sprokkelen. Om meteen maar een tipje van de sluier op te lichten. Maar liefst zes teams eindigen bovenaan. Drie anderen zal dit net niet lukken. Wie al wil weten welke teams dit zijn, moet verder lezen. Voor wie de competitie nog spannend wil houden, moet maar snel doorbladeren.
 
De F3 is in de zaal knap derde geworden. Op het veld spelen jullie tegen een paar ploegen waar de F2 nog in de zaal tegen uitkwam. Ik voorspel een tweede plaats.
De F2 moest vier ploegen boven zich dulden. Op het veld zouden jullie met een beetje geluk best wel eens bovenaan kunnen eindigen.
De F1 is netjes in de middenmoot geëindigd. Op het veld eindigen jullie een klein stapje hoger, op de tweede plaats.
De E4 is in de zaal netjes in de middenmoot geëindigd. Op het veld zijn de verschillen tussen de ploegen erg klein. Met een beetje mazzel kunnen jullie daarom hoog eindigen.
De E3 moest in de zaal in één ploeg zijn meerdere erkennen. Op het veld hoeft dat niet meer en kunnen jullie voor de tweede keer dit seizoen kampioen worden.
De E2 heeft het in de zaal goed gedaan en is in de subtop beland achter de afgetekende kampioen. Op het veld zullen strijden jullie mee om de bovenste plaats.
De E1 werd ondanks twee sterke tegenstanders ongeslagen kampioen. Op het veld blijft één van deze ploegen over. Ik voorspel dat jullie ook nu weer kampioen worden.
De D2 is in het tweede rijtje geëindigd. Op het veld wordt het straks een tweede plaats.
De D1 is helaas op de laatste plaats terecht gekomen. Op het veld zal dat beter gaan. Jullie zullen strijden om de eerste plek.
De C2 is in de zaal vijfde geworden. Op het veld verwacht ik dat jullie een tweede plaats kunnen bereiken.
De C1 eindigde in de zaal gedeeld bovenaan, maar werd op onderling resultaat tweede. Op het veld spelen jullie weer een niveau hoger tegen een paar oude bekenden. Ook hier zullen jullie om de bovenste plaats kunnen meestrijden.
De B3 is in de zaal heel knap kampioen geworden. Ik verwacht dat jullie dat op het veld kunnen herhalen.
De B2 is in de zaal in de middenmoot geëindigd. Op het veld valt jullie dat lot ook ten deel.
De B1 werd, net als in het najaar, ook in de zaal tweede. Op het veld kunnen jullie een nieuwe poging doen om de bovenste plaats te bereiken.
De A1 is tweede geworden. Op het veld zal het weer spannend worden. Jullie zitten met allemaal gelijkwaardige tegenstanders. Dat betekent dat jullie met een beetje geluk hoog kunnen eindigen.
 
Iedereen veel speelplezier en succes!

Tiresias