Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Pinksterkamp 2019

dinsdag 11 juni 2019
 Zoals altijd werd er vrijdag rond 17 uur verzameld bij OKV. Na een kleine vertraging van onze, verder super buschauffeur, kon de reis naar Baarn beginnen. Na ongeveer een uur rijden kwamen we aan in ons onderkomen voor ons geweldige Pinksterweekend. Na aankomst werd er enthousiast naar de kamers gerend en nadat alle bedden verdeeld waren, kon er worden aangeschoven voor een heerlijk soepje, een broodje knakworst of iets anders.

Hierna begonnen we met de eerste activiteit, de voorstelspellen. Er werden diverse spellen gespeeld.  Iedereen moest in groepen werken en iedere groep moest het gezicht van elkaar tekenen, een leugentje vertellen, bij elkaar op schoot zitten als je iets van elkaar verschilde en nog een aantal superleuke spellen. Om te zorgen dat de kids zich niet gingen vervelen, gingen we meteen door met het dierengeluidenspel in het bos rondom het kamphuis. De leiding lag vol overgave op verschillende plaatsen in het bos te roepen en alle groepjes waren druk op zoek naar de verschillende dieren, van muis tot hond en van paard tot kat. Toen iedereen de 7 felbegeerde handtekeningen had binnengesleept, kon het eindsein gegeven worden. Als afsluiter van de eerste avond, werden alle groepen nog getrakteerd op een nachtelijke wandeling door middel van een echte dropping!! Gelukkig kwamen in de loop van de nacht alle kinderen weer terug in ons kamphuis en kon er een lange nacht van loltrappen en spelletjes beginnen. Het was dan ook nog lang onrustig in de ‘Stulp’.

Zaterdagmorgen werd iedereen gewekt door de herrie van potten en pannen, wat een feest, poeh….. Na het ontbijt kon iedereen zich klaar gaan maken  om weer met groepjes op pad te gaan. Dit keer voor de beroepenspeurtocht door Baarn. In Baarn stonden zeven bekenden van OKV verkleed. Een conducteur bij het station, waar een leuke groepsfoto gemaakt moest worden met deze conducteur. Daarna kwam men een zuster tegen die je mocht helpen bij een operatie en nadat de kinderen hun weg vervolgden kwamen ze uit bij de bakkerij waar de Bakker ze opwachtte. De Bakker wilde de kennis van broden bij hun checken. Na een stukje lopen, liepen zij de burgemeester tegen het lijf en daar werd een zo lang mogelijke snoepketting gemaakt. Onderweg werden ze bijna voor hun voeten gelopen door een ruiter op een galopperend paard. Hier moest een parcours geblinddoekt worden afgelegd op een paard. Gelukkig zijn hierbij geen ongelukken gevallen. Nadat ze hun weg hadden vervolgd, kwamen ze een oudere lerares tegen die hun op hun topografische kennis ging testen. En als laatste kwamen ze bij de postbode waar zij op de ouderwetse manier een adres moesten opzoeken. Het adres moest worden opgeschreven en de kaarten konden op de post worden gedaan. Het leek wel de middeleeuwen!! Tijdens deze speurtocht werden er mooie foto’s gemaakt, waarbij originaliteit het belangrijkste was. Nadat alle groepjes terug waren van de speurtocht was er even tijd om een spelletje te doen of gewoon te kletsen en lol trappen.

Vervolgens leek het weer roet in het eten te gaan gooien maar uiteindelijk kon er toch met een flauw zonnetje begonnen worden aan de waterspellen. Buikglijden, waterrugby, watervangen, waterdarten, watergooien, alles kwam voorbij.

Hierna werd er snel door iedereen gedoucht en kon er fris aangeschoven worden voor een heerlijk patatje met een snack. Na het avondeten kon iedereen zich gaan klaarmaken voor een training. Dit keer werd het een onvervalst potje ‘korfbal ganzenbord’. Onze persoonlijke favoriet was nummer 22 waarbij alle kinderen van het groepje de gehele begeleiding een knuffel moest gaan geven. Maar ook doorloopballen, strafworpen en schoten passeerden natuurlijk de revue. Iedereen deed superleuk mee en was goed fanatiek. Daarna konden zij zich allemaal gaan omkleden in hun beroepskleding. Wat heeft iedereen zich uitgesloofd, superleuk om te zien dat iedereen zo zijn of haar best heeft gedaan!!! Toppers. In deze kleding gingen we starten met de OKV Pinkster-pubquiz! Vragen over algemene kennis werden afgewisseld met vragen over muziek of met een plaatjesronde. Uiteindelijk was het superspannend en was iedereen weer superfanatiek. Na de Pubquiz werd er keihard doorgefeest op zelf aangevraagde nummers, waar zelfs spontane optredens bij werden opgevoerd! De nacht was nog lang maar uiteindelijk heeft toch iedereen wel iets geslapen!!!
 
Zondagochtend werden we net als zaterdag weer wakker gemaakt door een mooi pannenconcert en kon er ontbeten worden. Na het ontbijt kon iedereen zich klaarmaken voor de bootcamp. Zoals gebruikelijk waren de instructeurs in een mooi pakje gehesen, waren er een Baywatch lifeguard en een 80’s aerobic instructeur aanwezig. Na een warming up van een tweetal gasttrainers kon er aan de oefeningen worden begonnen. Kruiwagen lopen en pittenzakjes pakken in squat-houding waren een aantal van de onderdelen die door alle kinderen gedaan werden met veel plezier!

Na de bootcamp werd er snel omgekleed en was het tijd om te vertrekken naar het zwembad. Het weer was heerlijk en ondank het ijskoude water werd er heerlijk gezwommen. In de zon gelegen, gekletst en spelletjes gespeeld. Heerlijk….. Tussen de middag konden de kinderen genieten van een heerlijk patatje met een snack en een drankje. Rond half vijf werd de wandeling terug ingezet. Na terugkomst bij het huis kon er gedoucht worden en gingen we een hapje eten. Dit keer heerlijke macaroni. Na het eten werden de 6 OKV-ers die het meeste sponsorschietgeld hadden binnengehaald in het zonnetje gezet. Wauw, wat was het resultaat dit jaar geweldig! Wij hopen dat er volgend jaar weer zo’n opbrengst komt!
Daarna konden we in kleine groepjes deelnemen aan een echte ‘Escape room’, waarbij onze kinderen werden achterna gezeten door een bende criminelen. Lukt het ze om uit de handen te blijven of bleek het toch te lastig om goed te lezen en alle tips goed te begrijpen…. Tijdens de escape room werd door de andere kinderen of een spelletje gedaan of naar het Nederlands elftal gekeken, maar ach, laten we daar maar niet teveel over zeggen lijkt me.

Nu was het, na een weekend vol vragen, tijd voor onze spannende spooktocht. Eindelijk …….We troffen een vrouw aan die was aangevallen en haar man was kwijtgeraakt. Ze had vreselijke wonden in het gezicht. Onderweg werden er meerdere schrikmomenten gemaakt en wat werd er geweldig geschrokken!! Ook haar man werd tijdens de spooktocht gevonden en hij werd ook direct aangevallen door een man met de kettingzaag. Super Gaaf! Toen iedereen van de ergste schrik was bekomen, werd het nog lang onrustig in ons kamphuis onder het genot van een heerlijke tosti ….

Na een kort nachtje werd maandag iedereen weer heerlijk vrolijk wakker. Wat zou de laatste dag ons gaan brengen. Nou sowieso, eerst de dag beginnen met een ontbijtje. Na het ontbijt stond er nog een training op het programma, dit keer vier op een rij. Per team moest er een aantal doelpunten gescoord worden waarna je een cirkeltje mocht kleuren. En jaja, bij vier op één rij had je gewonnen, zo simpel kon het nou zijn. Na de training gingen we door met het echte beroepenonderdeel. Als volleerd timmermannen werden er vogelhuisjes in elkaar geknutseld. Toen we hiermee klaar waren, kon er alvast een begin gemaakt worden met het opruimen van de kamers. Na de lunch gingen we verder met de beroependag en werd de groep opgesplitst in 2 delen. Het ene deel ging de vogelhuisjes schuren en schilderen en de andere groep ging hun eigen taarten bekleden en versieren. Maar, wat een geweldige resultaten !!! Helemaal super, leuk te zien hoe iedereen creatief bezig was! Toen iedereen klaar was konden de kamers afgemaakt worden en kon de grote schoonmaak beginnen voor de leiding. Nadat de kinderen hun kamers schoon hadden, was er nog even tijd om van het zonnetje genieten. De bus was dit keer wel lekker op tijd en om 16.00 werd de terugreis worden gestart. Om 17.00 kwamen we aan op het Kerkplein en konden we eindelijk ons kamplied laten horen aan alle ouders. De tekst was gemaakt op de melodie van Snollebollekes’ van links naar rechts. Op deze tekst was er een tekst geschreven door de kampleiding. Niemand minder dan Eddy Walsh heeft deze voor ons ingezongen. Op het geluid van de Snollebollekes werd de laatste show gegeven…… En toen was het voor ons tijd om afscheid te nemen van onze kinderen en ze weer terug te geven aan hun ouders. Maar niet voordat we nog een hoop nummers 22 mochten ontvangen.

Rest ons nog om een aantal mensen even extra te bedanken:
-      de A0 (oude A1) voor de hulp bij de spooktocht, het presenteren van de pubquiz en het geven van de gastles bij de bootcamp.
-      De ouders voor het vertrouwen dat wij goed op hun kinderen zouden passen.
-      De kinderen omdat ze zich zo goed hebben gedragen, zo leuk hebben meegedaan aan alle activiteiten en gewoon omdat wij de beste jeugd hebben van allemaal!
-      Eddy Walsh en Studio Jomo productions voor het opnemen en inzingen van het nummer in hun studio
-      Rob Tijmes en Jan Roels voor het brengen en halen van veel van onze spullen.

Maar dit alles was niet mogelijk geweest als wij niet een groep hadden gevonden die dit geweldige evenement mee wilden sponsoren dus hierbij nogmaals :A&O Taxiservice, Aannemingsbedrijf Hovinga B.V., Afdekvloeren Oostzaan, BetaHuijs/InKiSo, Chinees het Oosten, Dierenspeciaalzaak Rensenbrink, Flens BV, Theatercafe Try Out, GON Kantoor- en thuiszorg, Jacobs Fysio- en Manuele therapie, Marco, uw warme Bakker, Michel’s CarDeals, OM Bouwgroep, Partyservice Oostzaan, Sportscafé The Match, Wals VOF, VHC Jongens en alle ouders , familie en vrienden die hebben bijgedragen aan het sponsorschieten. Jullie zijn geweldig en wij hopen volgend jaar weer op jullie bijdrage te kunnen rekenen. BEDANKT.

Joejoe !!

De kampleiding,
Marc (jaja met een C), Frank, Maya, Kiki, Denise, Mario, Joyce en Angelique
 
Ps blijf ons volgens op Instagram en Facebook, want door de drukte is het er soms bij ingeschoten, maar in de komende dagen zullen er nog veel foto’s en filmpjes gedeeld gaan worden!

De kampleiding