Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Clinic Spelenderwijs Verbeteren groot succes

maandag 23 september 2019
Woensdag 11 september heeft PKC trainer Tim van den Berg van Spelenderwijs Verbeteren een clinic gegeven over een moderne aanpak van trainen geven. Onder belangstelling van vrijwel alle jeugdtrainers van OKV gaf Tim een uur lang trainen aan een groep D-jeugd.
 
Tijdens dat uur waren verschillende oefeningen met veel beweging te zien. Oefeningen met twee-, vier- en achttallen en vrijwel allemaal met verdedigers. Tim liet zien dat kinderen leren door dingen zelf te ervaren en door hun vragen te stellen waarom zij iets wel of niet doen.

Na afloop van het praktijkgedeelte gaf Tim een presentatie in de kantine, die zeker net zo interessant was als de clinic ervoor.Tim gaf in zijn presentatie aan wat moderne inzichten zijn op het gebied van trainen geven. Een visie die gedeeld wordt het KNKV, die de oefeningen van Spelenderwijs verbeteren ook tijdens de trainerscursussen gebruikt.
 
De oefeningen die Tim heeft laten zien en nog veel meer zijn beschikbaar op een app waarvan iedere trainer de inlogcodes heeft ontvangen. Deze oefeningen kunnen de trainers gebruiken om de trainingen voor te bereiden.


Het was een leuke en leerzame clinic waar iedereen veel van heeft geleerd. `we hebben na afloop veel positieve reacties gehoord, van zowel van spelers als de aanwezige trainers.

De Jeugd TC