Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Het sinterklaasfeest bij OKV

zondag 24 november 2019
Jammer voor de kinderen die er niet waren maar de kinderen die er wel waren hebben een echt feest gehad.
Nadat iedereen er was en een glaasje limonade had gedronken was het wachten op de sint en zijn pieten.
Nika vertelde dat ze mallepietje had gesproken en had hem verteld dat we niet meer op het veld maar in de zaal korfballen. Nu was de vraag komt hij naar de kantine of gaat hij naar de sporthal? Ze had wel een cadeau gevonden en dacht dat, dat voor haar zelf was maar de kinderen zagen duidelijk dat er de naam van Ilse opstond. Dus Ilse mocht het cadeau gaan uitpakken. Spannend natuurlijk want wat zit er in? Met hulp van wat kinderen werd het cadeau uitgepakt.Grote teleurstelling want er zat helemaal niks in. Een groot fop cadeau.
Maar nog steeds geen sint. Nika werd er best een beetje nerveus van en ging aldoor maar kijken of de sint toch niet door gegaan was naar de sporthal.
Nog maar een liedje zingen misschien helpt dat, en ja hoor ineens werd er heel hard op de ramen gebonsd en kwamen er 2 pieten binnen waarvan 1 op de fiets.
En daar was gelukkig de sint ook met zowaar nog een piet.
Toen kon het feest beginnen en het werd een feest met de pieten die heel ondeugende dingen uithaalde zoals in de kasten zoeken boven op de tafels lopen. Er werden ballonnen opgeblazen 1 piet wilde met een discobal gaan korfballen wat natuurlijk niet mag. Maar gelukkig kwam het allemaal goed .
Alle kinderen mochten samen met hun coach bij de sint komen. Er werden liedjes gezongen ook door de aanwezige ouders die  gezellig mee deden.
Aan alle feestjes komt ook een eind want de sint en zijn pieten hadden nog meer te doen, Maar de voor dat de sint vertrok moesten er nog cadeautjes uitgepakt worden dat was even zoeken waar de pieten de zakken hadden gelaten.
Ook die werden uiteindelijk gevonden en samen met een chocolade letter uit gedeeld.
Na het aftellen van de sint mocht iedereen de pakjes open maken. Daarna namen we afscheid van de sint en zijn pieten.
Alle jassen werden weer aangetrokken en ieder kind ging tevreden met hun ouders mee naar huis.
Wij vonden het een super gezellige middag en hopen dat de sint en zijn pieten volgend jaar weer terug komen.

De pepernoten groetjes van

De Jeugdcommissie