Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Paaseieren zoeken bij OKV

zaterdag 16 april 2022
Op vrijdag 15 april, goede vrijdag, was het voor de E-jeugd van OKV zover; het paaseieren zoeken kon gaan beginnen. Bijna dan, want eerst werden de kinderen welkom geheten door de paashazen en was er voor elk kind een blikje Fristi in de kantine van OKV. De Kakel was helemaal in de stijl van Pasen, door de geschilderde doeken van Bert en Jaap. 

De spanning liep al aardig op bij de kinderen, want hoeveel eieren zouden ze nu gaan vinden? Er waren door de paashazen en diens assistenten maar liefst 130 eieren verstopt in het grasveldje tegenover OKV.

Toen de Fristi of limonade was opgedronken werden de spelregels uitgelegd door Ilse en Esmee. Er was een heus puntensysteem opgetuigd voor het zoeken van de paaseieren. Het groene ei was het lastigste te vinden en daarom was die ook maar liefst 3 punten waard.

Onder begeleiding van de paashazen staken we de weg over en kwamen we bij het versierde veldje aan. Het veld was afgezet en versierd door Wim, Jannie, Nel, Ilse en Esmee. Er werd nog even afgeteld en de kinderen begonnen gelijk met zoeken. De eerste eieren werden al snel gevonden, maar het werd steeds wat lastiger…

De kinderen vonden het toch wel lastig worden, want inmiddels waren er toch al zo’n honderd eieren gevonden en we moesten er nog dertig. Uiteindelijk hebben de kinderen, jawel, 111 eieren gevonden!

Na een uur zoeken gingen we naar binnen toe, daar waren door Shanti en Nel heerlijke patatjes, kipnuggets en frikandellen gebakken voor de speurders en begeleiders. Hier hebben we erg van genoten!

Na het eten was het tijd voor de prijsuitreiking. De punten waren bijgehouden door Ilse en Esmee en zij verzorgden ook de prijsuitreiking. Op de eerste plaats is Emma geëindigd, Cloë werd tweede en Robin is op de derde plaats geëindigd. Voor elk kind was er een chocoladepaashaas, deze werd door sommige al geproefd.

Ter afsluiting hebben we een aantal tikspelletjes gespeeld op het pleintje voor de Kakel. 

Het was een fantastische middag, want de kinderen hebben echt ontzettend goed gezocht.  

Nel, Jannie, Wim, Shanti, Esmee, Ilse, Bert en Stijn; bedankt voor jullie hulp, de kinderen hebben het onwijs leuk gehad.

Stijn, Ilse en Esmee