Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Toppers van de A1 naar de eerste klasse

zondag 17 april 2022
Het zaalseizoen dit jaar liep even wat anders dan andere jaren. Een kleine competitie met 3 andere teams en (hopelijk) play offs tegen de winnaar van de andere poule.

Ons eerste doel was bovenaan eindigen in onze poule. Dit begon voorspoedig met een 12-10 overwinning van Blauw-wit en 16-14 tegen Haarlem. Daarna twee spannende wedstrijden met een nipte overwinning wederom tegen Blauw-wit en Haarlem. Ongeslagen boven aan na 4 wedstrijden, maar toen kwam furore. De eerste wedstrijd tegen furore was een wedstrijd waar we liever niet aan terug denken en waar we het noooit meer over gaan hebben. Nog steeds bovenaan in de poule maar nu met 1 verloren wedstrijd.. bij de laatste wedstrijd tegen furore hadden we genoeg aan een gelijk spel maar gingen we uiteraard voor de winst. De week ervoor liepen de zenuwen bij iedereen (inclusief de coaches) op maar met goed vertrouwen gingen we de wedstrijd in. Het werd een wedstrijd waar iedereen er voor de volle 100% voor ging en waar iedereen voor elkaar aan het vechten was. Na 60 spannende minuten was daar het verlossende fluitsignaal… 12-12; net genoeg en ons eerste doel behaald. Op naar de promotiewedstrijden tegen ZKV.

Waar we in de eerdere wedstrijden deze competitie soms net wat pech hadden in de afronding (ondanks de vele mooie aanvallen en kansen) was iedereen deze wedstrijd super scherp. 18 doelpunten en alle gekregen strafworpen raak! Verder werd er door iedereen super verdedigd en KEIhard voor elkaar gewerkt. De A1 stond bijna de gehele wedstrijd 4,5 of 6 doelpunten voor en we eindigde de wedstrijd met 18-15 winst.

En dan nu de laatste wedstrijd. Zaterdag 16 april uit bij ZKV. Er waren heel veel zenuwen aanwezig maar gelukkig ook heel veel publiek met vlaggen en toeters. Deze wedstrijd was het helaas ZKV die continu voor stond, maar verliezen met 2 punten verschil was al voldoende en bij 3 verschil werd het een verlenging. Vlak voor het einde van de wedstrijd stonden we 4 punten achter en leek onze droom net buiten hand bereik, maar toen kwam mara met een flitsende actie en… kreeg een strafworp mee in de laatste paar seconden. Met stalen zenuwen gooit mara hem er perfect in. Er is nog hoop!

Twee keer 5 minuten verlengen en daarna als het nog steeds gelijk zou zijn strafworpen.. het zal toch niet.. maar ook na 2x 5 minuten verlengen bleef het tussen beiden teams gelijk.

ZKV moest beginnen en scoorde de eerste strafworp. Ondanks de pijnlijke knie van Don ging hij als eerst van OKV naar de stip en.. RAAK! Nu ZKV weer en daar ging de strafworp mis. Nog een strafworp raken en dan zijn we er. Mara had de eer (en de druk) om deze te mogen nemen en deed dit perfect: RAAK EN WE ZIJN KAMPIOEN!

Als coaches van de A1 kunnen we zeggen dat we MEGA trots zijn!! Sinds een lange tijd weer met een A1 naar de eerste klasse.

Bregje, Iris en Angelique