Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Pinksterkamp 2022

woensdag 8 juni 2022


Afgelopen weekend was ons jaarlijkse Pinksterkamp. Een waar festijn. Hier een korte terugblik op het kamp. Op onze Facebook/Instragram-account is ons hele kamp ook te volgen geweest met foto’s, filmpjes en live streams. Kortom, als je ons nog niet volgt, doe het dan snel…..

Vrijdag
Zo rond een uur of half vijf kwamen de eerste sterren aan op het terrein van OKV. Om kwart voor vijf kwam de bus aanrijden. Maar deze ster moest eerst even rusten van een vorige rit en nadat wij iedereen in de bus hadden verwelkomd, kon om 17.25 vertrokken worden richting ‘de Houtduif’. Na een voorspoedige reis kwamen we aan in het kamphuis. Nadat iedereen zijn of haar kamer gevonden had en de nodige verbouwingen hadden plaatsgevonden, kon er aangeschoven worden voor het avondeten. We aten heerlijke groentesoep/bouillon en daarna nasi.

Na het avondeten was het tijd voor de eerste spellen, de voorstelspellen. Hierdoor leerden alle kinderen en leiders weer wat over elkaar. Wie hebben er broers, waren er met familie op kamp, of hadden blauwe ogen? Hoe zie je eruit als je getekend wordt door je kampgenoten? Maar ook of de C/D of Oud A/A en B beter zijn in het op volgorde zetten van zichzelf op leeftijd of naam. Maar ook in het op leeftijd zetten van de leiding, voor sommige een meevaller, voor sommige van ons een tegenvaller.

Hierna gingen we verder met een combinatie bosspel. Iedereen werd opgedeeld in 6 groepen. 4 daarvan gingen ‘glow in de dark’-tikkertje spelen en twee groepen konden aan de slag met echte laserguns. Aan allebei de spellen werd vol enthousiasme meegedaan. En voor de sterren die dachten klaar te zijn, die hadden het mis want er volgde ook nog een daadwerkelijke dropping. Gelukkig vond iedereen na een stevige wandeling het kamphuis weer terug. Pfoeh, het tempo zat er bij sommige groepen stevig in zeg, de meelopende leiding kon ze soms amper bijhouden.

Toen iedereen in het kamphuis terug kwam, was het nog lang onrustig met muziek en spelletjes. Live optredens van onze huiszanger Stijn en de dames van de A werden goed ontvangen door de andere sterren en begeleiding. Het bleef nog lang onrustig in onze Houtduif.

Zaterdag
Vandaag even anders als normaal. Waar iedereen dacht rond 8.15 uur rustig te kunnen wakker worden en te gaan ontbijten, verliep deze ochtend toch even net iets anders. Heerlijk wakker worden met luide muziek en een hoop andere herrie. Allemaal snel naar buiten in sportkleding en opstellen in rijen van 8.

O jee, zag je op vele koppies verschijnen. Hebben we net de hele nacht door gehaald en krijgen we dit. Voor nu stond er een pittige bootcamp op het programma onder begeleiding van Drill instructeurs Joke & Peter. Begonnen werd er met een aantal estafette oefeningen achter elkaar. Allemaal korte maar toch inspannende activiteiten. Om toch niet op een lege maag verder te gaan naar de volgende onderdelen werd er toch gelegenheid gegeven om even snelle voedzame bodem te leggen in de vorm wat heerlijke appelpartjes en ontbijt repen. Gauw even wat naar binnen werken en door naar de volgende. Op 8 verschillende plaatsen waren er letters neergelegd die samen een woord vormden met als thema Hollywood en Bootcamp. Allemaal woorden met bij elke letter een echte bootcamp oefening. Elke oefening werd door het hele team uitgevoerd en dat een flink aantal seconden lang. De burpees, squads en andere drill oefeningen vlogen in het rond. Na een half uurtje keihard werken vonden de instructeurs dat onze gasten zich goed genoeg hadden bewezen. Allemaal leuk meegedaan en ingezet, en dat na een zeer korte nacht zonder rustig wakker worden.  Daarna kon er aangeschoven worden voor een welverdiend ontbijt.

Na het ontbijt ging iedereen zich klaar maken voor de vossenjacht. Omdat het dorp toch wel een eindje weg was werden de kinderen naar het beginpunt gebracht met auto’s en van daaruit kon de jacht op de vossen beginnen. Hoeveel het waren, wisten ze niet. Dus aan de wandel.

Hé, ligt daar nou een dronken piraat op een bankje? Hij had een geheimschrift, met daarop de locatie waar dit weekend veel geld te verdienen was. Na het geheimschrift te hebben ontcijferd (HOUTDUIF), kregen ze een “Walk of Fame” ster mee; een beloning voor het volbrengen van de vos opdracht. Bij het volgende punt stond Alice in Wonderland. Ze had een wit konijn voorbij zien rennen, omdat hij anders te laat zou zijn voor een verjaardag dit weekend. Daar horen natuurlijk ballonnen bij! De groep moest 3 ballonnen opblazen en de rest van de tocht mee terugnemen naar het kamphuis. De derde vos had zich verstopt bij de lokale slager. Daar moesten ze een variant op het aloude koekhappen doen, “vlees” happen van een hengel! Verderop in het dorp stond een voetballer. Na een korte work-out moesten daar penalty's worden genomen. 5x raak leverde een ster op. Voor de vijfde vos moesten ze het dorp verlaten en naar het bos. Daar ergens hield een heks met toverketel zich schuil. In de ketel was een bijzonder Pinksterkampbrouwsel gemaakt; een mix van lekkere en smerige Jelly Beans. Heeft dat gele snoepje een popcorn smaak of smaakt het naar rotte ei? Of smaakt het bruine snoepje naar chocolade of naar hondenvoer uit blik? Met vieze of lekkere smaak in de mond, gingen onze sterren op jacht naar vos nummer 6. Wat zagen ze daar in het bos? Is dat Roodkapje met allemaal lekkere dingetjes? Limonade kwam nu wel erg goed uit, maar daar moesten ze eerst als groep een dansje voor doen. Na de versnaperingen volgde het laatste gedeelte van de jacht, waar ze alleen nog een wielrenner zonder fiets, maar wel met 2 wielen tegenkwamen. Na het hoelahoepen (met wiel of anders met hoepel) konden ze verder en keerden ze – als ze alles goed hadden gedaan – met 7 walk of fame sterren en 3 ballonnen terug in het kamphuis. Terwijl ze aan het wandelen waren, moesten ze ook een naam voor hun groepje bedenken. Hier kwamen ze mee: De Filmsterren, Jägermeister, Team D.B., De Rodelopers, De Stichting, Team Robin en de Rampestampers.

Rond half twee was iedereen weer terug in het kamphuis en kon er geluncht worden. Na de lunch gingen we door met de zevenkamp. Er waren diverse parcoursen die afgelegd moesten worden. Bij het ene onderdeel moest met een pingpongballetje op een meetlint over een tafel gelopen worden waarna de volgende met een mond vol water over een picknicktafel moest lopen en aan de andere kant in een bak moest spugen om te proberen zoveel mogelijk water daar te krijgen. Er was ook een parcours waarbij een bekertje aan een touw hing en naar de overkant geblazen moest worden. Een ander deel van het team ging spijkerpoepen en er ook nog een aantal rebussen en vragen moest worden beantwoord. Bij Bente werd er skigelopen en met kratjes een weg naar de overkant gemaakt. Maar er waren uiteraard meer onderdelen. De teams mochten tegen elkaar touwtrekken. Hevige gevechten om de winst te behalen. Naast een kruiwagenrace waarbij een parcours afgelegd moest worden met een teamgenoot  was er ook spijkerbroekhangen. De broek hing in de boom en iedereen moest proberen zo lang mogelijk te blijven hangen. Veel verschillende tijden gezien, maar iedereen had het zichtbaar zwaar. En bij het laatste onderdeel mochten ze laten zie hoe goed zij konen mikken. Zij moesten proberen een bal in een korf op de grond te gooien, waarbij de korven op verschillende afstanden stonden en dus verschillende punten hadden. Iedereen heeft supergoed meegedaan en het spektakel eindigde in een geweldig watergevecht want het weer was toch wel heel erg opgeknapt. Nadat iedereen was opgedroogd kon iedereen zich klaarmaken voor de patatjes met frikadel.

Na het eten gingen we trainen. Dit keer een rebustraining; de sterren moesten enveloppen verzamelen door korfbaloefeningen te doen waar een rebus in zat. Uit die rebus kwam een vraag en als ze die goed hadden, konden ze die inleveren en als ze de vraag ook nog goed wisten te beantwoorden had je een bonuspunt. De vraag was dit keer “Uit hoeveel geel en blauwe banen bestaat de vlag van Oostzaan?” Het antwoord hierop is natuurlijk “4 gele en 3 blauwe”.

Zo, iedereen weer terug naar binnen en na een drankje en een hapje konden we klaar gaan zitten voor het volgende onderdeel, De OKV Pinksterkampquiz. Wat een succes was dat!!  Er kwamen diverse categorieën voorbij: Sport, OKV, Muziek, Nieuws en Hollywood. Wil je weten welke vragen er allemaal waren ? Kijk dan snel zelf naar de quiz. Dit kan via de link (tot 12 juni) https://kahoot.it/challenge/9d03d15c-f310-477e-9f26-2ec0bb08a2b6_1654372927363 en daarna via de Kahoot-app en dan zoeken op ‘Pinksterkamp’. Zeer bijzonder was dat het team met 3 D-tjes, genaamd “De Billetjes”, tot het einde meestreden om de titel.

Hierna kwam de spooktocht. Wat was hij eng dit jaar! Vooral de kleinste jeugd vond het erg spannend hoe goed onze spoken in hun rollen zaten en ook het verhaal eromheen was wel erg spannend. Het verhaal was dat er net als in de film “mama” een moeder vermoord was. Haar twee dochters waren nog steeds niet gevonden, dus de kids zouden die nog wel eens tegen kunnen komen in het bos. Als eerst moesten de kids langs een dichtgetimmerd huisje lopen waar via een box een kind werd afgespeeld dat om haar moeder riep. “Laat die maar gaan, die is toch al niet meer te redden” is wat een van de kids tegen haar groepje zei toen ze erlangs liepen. Wat ze niet verwacht hadden is dat het eerste spook al zo'n twintig meter verderop zat. Complete groepjes schoten een meter de lucht in en gilden het hele bos bij elkaar van angst. Daarna kwamen ze een van de dochters tegen die hen helemaal in paniek waarschuwde voor de ontvoerders en vroeg om mee te helpen zoeken. Een groot deel van de kids durfde hierna niet meer verder en zijn onder begeleiding teruggelopen naar het huis.  Na nog een paar keer goed geschrokken te zijn kwamen ze bijna aan het eind ook nog de ontvoerders tegen, die onverwachts vanaf achteren achter ze aan kwamen rennen. Daarna was eigenlijk nog een schrikmoment, maar uit angst voor de ontvoerders zijn sommige groepjes daar pal voorbij gerend, in een rechte lijn terug naar het kamphuis.
 
Hierna bleef het nog lang gezellig in het kamphuis, wauw wat een succesvolle dag weer.

Zondag
Het was al een iets grotere uitdaging om iedereen op tijd aan het ontbijt te krijgen maar uiteindelijk zat iedereen er toch weer fris en een beetje fruitig. Na het ontbijt konden de zwemtassen  alvast gepakt gaan worden maar voordat we vertrokken werd er eerst nog een korte meditatie en een rek- en streksessie gehouden door twee monniken. Helemaal zen kon iedereen richting het zwembad gebracht worden. Gelukkig was het dit keer een zwembad met een mooi groot binnenbad, want ondanks dat het toen nog niet regende, was het toch best fris om buiten te zijn. De sterren hebben genoten van de glijbaan, het buitengedeelte, de stroming, het bubbelbad en het patatje met snack. Rond 15:00 begon iedereen zich klaar te maken voor vertrek en kon iedereen weer richting kamphuis.

Dit was ook het moment dat wij afscheid namen van onze oud A-spelers en speelster die ons hebben geholpen met de Vossenjacht en Spooktocht. Wat een klasse en heerlijk om ze met z’n allen zo enthousiast bezig te zien. Kortom: Jochem, Dion, Nick, Robin, Bo, Amber en Denise, super bedankt voor de hulp en gezelligheid voor de rest van de tijd dat jullie bij ons waren! Jullie zijn toppers.

Voor onze sterren gingen we natuurlijk gewoon door met het programma maar toen gebeurde het toch. De hemel brak los en code geel bereikte ook de Houtduif. Als avondeten hadden we een BBQ geregeld met twee professionele kampkoks die bij een aantal oudere kampgangers nog wel een belletje deden rinkelen, namelijk Michel en Rob. Ondanks de regen (en plotselinge “mist”) werd er heerlijk gegeten door onze sterren.

Jammer genoeg kon de training die gepland stond niet doorgaan vanwege het slechte weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Dan gaan we toch gewoon door met het volgende onderdeel. De uitleg voor de opdracht van maandag: het maken van de trailers voor elk groepje. Er waren diverse thema’s en kostuums die hiervoor gebruikt konden worden. Veel groepjes hielden alvast een brainstormsessie.

Rond 21:00 was het dan eindelijk zover. De thema avond van kamp kon van start gaan,  “HOLLYWOOD”. Superleuk om te zien hoe creatief iedereen hier weer mee om is gegaan. Ik zou kunnen beginnen met vertellen hoeveel leuke outfits er waren, maar de lijst is te lang.  Ik raad gewoon iedereen aan om naar onze Instagram en Facebook pagina te gaan om daar de foto’s te bekijken. Vooral de twee breinen achter deze avond stalen de show als Elsa en Olaf natuurlijk.

Maar wat gingen we dan de hele avond doen? Nou dat was simpel, natuurlijk een echte casinoavond stond op het programma: Black-jack, Mexicanen, Bingo (ja sorry, stond echt bingo op de kaartjes geen kien en nogmaals sorry, achteraf bleek balletje 21 niet in het spel te zitten !?!), Familie poen en Roulette waren de spellen die gespeeld konden worden. Iedereen heeft genoten, geld verloren of verdiend, maar ook het een en ander geleerd deze avond.

Toen was het zover, het was twaalf uur!!! We hebben twee jarigen! Esmee Roobol is 21 geworden en Nienke Schaft is 11 geworden. Nadat iedereen voor ze heeft gezongen, kregen ze een kleinigheidje van het hele kamp. Maar we hadden nog iets te vieren: onze sponsorschiettopper. We hadden de belofte gedaan dat degene die het meeste geld had opgehaald met het sponsorschieten ook een cadeautje zou krijgen. De persoon die dit had gedaan was dit jaar Robyn Lust. Met het prachtig bedrag van € 115,00, wauw. Super bedankt dat je zo je best hebt gedaan en hopelijk volgend jaar weer zo een mooi bedrag! Trots op jou. Maar natuurlijk ook op de rest van de sterren die een mooi bedrag hebben opgehaald!

De boxen werden weer aangesloten en het feest kon beginnen. Na een stroeve start was de dansvloer al gauw gevuld en werd er dankzij diverse gastoptredens van onze huiszangers Stijn K., Wout en Joke een lange avond doorgefeest in de Houtduif.

Maandag
Iets later als de afgelopen dagen werden de sterren gewekt door ons pannenensemble. En rond negen uur zat iedereen aan het ontbijt. Nu was het moment aangebroken dat de opnames werden gestart en ja hoor “TAKE ONE”, “STILTE OP DE SET” en “DAT MOET OPNIEUW” waren de zinnen die herhaaldelijk over het terrein galmden. Na een drukke ochtend filmen, kon er begonnen worden met het in elkaar zetten van de trailers door onze montageleider Wesley en zijn assistente Bente. Wat een monnikenwerk maar met de aanwijzingen van de diverse regisseurs is het toch allemaal gelukt met een prachtig resultaat.

Tussendoor werd er nog geluncht en daarna werden alle kamers opgeruimd en ingepakt. Dit had een klein beetje haast want een deel van de groep ging kijken op het naastgelegen KNVB terrein of ze een glimp van het Nederlands elftal konden opvangen. Jammer genoeg werden die niet gespot. Rond half drie was het kamphuis opgeruimd en kon een deel van de leiding met het grootste deel van de spullen alvast vertrekken. Op zich was iedereen er wel klaar voor, maar we moesten natuurlijk ook gewoon wachten op de bus. De bus was mooi op tijd en nadat de laatste dingetjes geregeld waren, konden we instappen. Onze buschauffeur had de vaart er goed inzitten en rond half vijf kwamen we aan bij OKV voor de première van de Trailers. In een volle kantine werden deze getoond voor een uitzinnig publiek. Hierna konden onze sterren moe maar, volgens ons, best voldaan met hun ouders mee naar huis.

Wat moeten wij dan nog zeggen. Ja, bedankt:
 • aan de kinderen voor hun enthousiasme, hun plezier en gewoon zijn wie ze zijn.
 • aan onze hulptroepen van dit jaar
 • aan de sponsoren, groot en klein, alles is welkom geweest en heeft bijgedragen aan dit geweldige kamp.

Wij als kampleiding hebben in ieder geval geweldig genoten van dit kamp en hopen dat iedereen volgend jaar weer mee gaat. Hou onze socials in de gaten hier zullen de komende dagen nog wel wat dingen op geplaatst worden. We zullen ook kijken om een selectie van de foto’s via de website te delen.

Heel veel liefs van de Kampleiding

WIST U DAT:
 • Kaulo geen Austerlitz dialect is voor Cola
 • De dames en heren van de C op een tempo wandelen die zelfs voor de Leiding bijna niet bij te houden was.
 • We drie nieuwe zussen hebben na dit kamp (Denise, Mara en Carice)
 • Stijn Koeman een echte volkszanger is en vast wel te boeken is voor feesten en partijen.
 • Joke haar bijnaam Jokekaraoke ook op kamp heeft waargemaakt.
 • Ondanks de stortregen onze 2 ervaren BBQ-ers Michel en Rob gewoon minimaal 180 stuks vlees hebben gebakken?
 • De leiding verdeeld was over 2 kamers: “snurkkamer” en “snurkvrije kamer”?
 • Er op de “snurk” kamer niet gesnurkt werd (te weinig tijd om te slapen/snurken)
 • 1 leider zo goed verkleed was op de feestavond dat zelfs zijn eigen kinderen hem niet herkenden
 • Dat de B heren de B dames heel goed kunnen laten schrikken.
 • Dat de meiden van de C/B erg leuk zijn om een spooktocht mee te lopen ????
 • Femke H heel goed kan hoepelen met een fietsvelg?
 • Stijn J een talent heeft voor “jeu de boules” in korfbalmanden?
 • Er op de dansvloer aan pepermolens werd gedraaid en brommers werden gestart?
 • Mario heel erg goed kan hakken ????
 • Wout zelfs minder bekende liedjes uit de jaren 80 kan meezingen?

Joke, Maya, Denise, Bente, Angelique, Mario, Marc, Frank, Wesley en Peter

Pinksterkamp commissie