Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Paaseieren zoeken

maandag 17 april 2023
Op goede vrijdag was het dan eindelijk zover.De paashazen kwamen weer langs bij OKV. Dit jaar hadden ze hun mandjes met 270 eieren verloren in het bos.

De kinderen hadden dan ook een flinke taak met het vinden van al deze eieren. Gelukkig hadden de paashazen de jeugdcommissie ingeschakeld en werden de kinderen eerst ontvangen met een glaasje limonade. Zo waren ze helemaal klaar voor de zoektocht. Op het moment dat alle kinderen hun glaasje limonade op hadden, liepen ze tussen de paashazen in naar de plek waar de paashazen hun eieren hadden verloren: de zoektocht kon beginnen!

Wat deden de kinderen hun best!

Ze waren zo gemotiveerd om alle eieren te vinden dat er hints werden gevraagd aan de paashazen. De paashazen konden al deze vragen echter niet beantwoorden, want ze wisten zelf niet waar ze al deze eieren precies verloren hadden.

Het mandje was namelijk kapot gegaan. Uiteindelijk konden de kinderen echt geen eieren meer vinden, maar gelukkig waren de meeste verloren eieren weer gevonden.

De kinderen hadden 247 van de 270 verloren eieren teruggevonden. Een zeer knappe prestatie, wauw!

Toen de jeugdcommissie dat hoorde, wilden ze de kinderen natuurlijk wel iets lekkers meegeven. Op naar de kakel, naar kipnuggets, frikadellen en patatjes. Het viel ontzettend in de smaak, evenals de limonade. Tijdens het eten en drinken klonk er muziek en konden de kinderen nog even gezellig napraten met elkaar, iets wat ook overduidelijk gebeurde.

De kinderen hadden keurig netjes hun eieren ingeleverd, waar natuurlijk nog een eindstand uitkwam. Wie was dit jaar het beste met het zoeken van de eieren? Robin had dit jaar de meeste punten binnengehaald met het verzamelen van de paaseieren.
Tess en Linde volgden met een tweede en derde plek op korte afstand.

Stijn Koeman