Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Pinksterkamp 2023

woensdag 31 mei 2023
Vrijdag 26 mei
Vrijdag was het weer zover! Na een supervoorbereiding gingen we dan eindelijk op Kamp. Rond half vijf kwamen alle kinderen aan op de Twiskeweg met hun fietsen. Deze werden professioneel ingeladen door Roy Mol en de rest van de familie waarvoor heel erg bedankt. Jullie zijn toppers! De bus was netjes op tijd waardoor we rond vijf uur inderdaad afscheid konden nemen van alle ouders en op weg konden naar het pittoreske Oostvoorne. Na een rit van ongeveer 2 uur, dit door een aantal vertragingen onderweg, kwamen we rond zeven uur aan bij onze verblijfplaats voor de aankomende dagen: het Samuel Naardenhuis. Na de wandeltocht vanaf de bus met alle spullen van ongeveer 5 minuten kwam iedereen aan bij het huis en gingen de kinderen meteen op zoek naar hun slaapzalen om deze volledig naar wens in te kunnen delen. Hierna kon er aangeschoven worden voor een soepje en een broodje knakworst.

Nadat we een paar kleine regels hebben uitgelegd (ja, we proberen er zo min mogelijk te hebben maar sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Bijvoorbeeld: de corveediensten en geen water binnen vanwege alle elektronica die wij mee hebben kunnen krijgen via diverse sponsoren -Jaco Buis en Gerrie Brugman-) konden we beginnen aan het leuke gedeelte. Het eerste was zingen voor onze jarige Marloes! Zij werd vrijdag 12 jaar en kreeg hiervoor een klein cadeautje van iedereen op kamp. We hadden door deze feestelijke gebeurtenis ook een heerlijk toetje in de vorm van Brownies of Cake! Deze waren beide heerlijk!! Bedankt Linda (moeder van Marloes).

Ondertussen kwamen ook de wagens met al onze fietsen aan. Nogmaals bedankt mannen voor het brengen! Deze waren gelukkig sneller uitgeladen dan ingeladen zodat de heren na een verdiend drankje weer terug konden en Roy de dag erna weer kon gaan racen. Hopelijk is dat allemaal goed gegaan!

Nu konden we gaan beginnen aan het programma. Als eerste stond het voorstelspel op het programma. In 5 groepen werden er diverse spellen gespeeld, namelijk:
- het dobbelsteen spel waarbij bij elk cijfer iets verteld moest worden over een bepaald onderwerp
- het overgooi spel waarbij er met de namen geoefend kon worden
- het post-it spel waarbij je na een kort gesprekje een steekwoord op iemand zijn rug mocht plakken wat deze persoon het beste omschreef
- een ware bingo waarbij de kinderen iemand moesten zoeken die bijvoorbeeld een radslag kon maken, in groep 8 zit of bijvoorbeeld een muziekinstrument bespeeld.

Om jullie thuis ook allemaal een beetje een idee te geven hieronder een 5-tal vragen met de    mensen erachter die deze vraag met ja konden beantwoorden:

1. Wie heeft een beugel of een beugel gehad: Nienke, Zara, Kelvin, Femke, Robyn, Stef, Tyco, Indy, Wout, Jelmer, Stijn, Marije, Hayley, Lieke, Mara en Jaylin.
2. Wie heeft wel eens 4 of meer doelpunten gescoord met korfbal: Finn, Indy, Megan, Ilse, Inez, Wout, Nienke, Daan, Pascal, Robyn, Sophie.
3. Wie is er wel eens naar een concert geweest: Jelmer, Esmee, Sophie, Ilse, Stijn, Mario, Lieke, Wout, Mike, Mara, Tygo, Gijs.
4. Wie heeft een ouder die korfbalt of heeft gekorfbald: Finn, Daan, Mara, Marloes, Matz, Ilse, Sophie, Shauny, Melle, Wout, Lieke, Cloe, Femke, Denise, Kelsey.
5. Wie is er wel eens kampioen geworden met korfbal: Lieke, Hugo, Stijn, Don, Robyn, Vinz, Teun, Cloe, Finn, Inez, Mara.

Nadat alle spellen waren doorlopen was het donker genoeg en konden de kinderen zich om gaan kleden (even een lange broek en dichte schoenen aan want we gingen het bos in). Er waren namelijk een aantal dieren verstopt in het bos: de Piepende Spitsmuis, de Gekke Wilde Koe, de Zeldzame Roepieroepie Vogel, de Grote Purmerendse Kip, het Mekkerende Wolschaap, de Wit gespikkelde Joehoe Uil en de Bokkige Bergezel. Er werd door de kinderen fanatiek gezocht in het bos en een aantal dieren werden ook prima gevonden. De Bokkige Bergezel bleek wel een lastige te zijn terwijl die toch heel dicht in de buurt van de Piepende Spitsmuis bleek te wonen. Het was in ieder geval een genot om het fanatisme te horen bij de kinderen echt heel tof!

Hierna hadden de kinderen de rest van de avond vrij. Behalve de oudste 3 groepen, die begonnen met de Escape Room. Aan het einde volgt nog een uitgebreidere stukje over dit onderwerp omdat dit door het weekend pas door alle ploegen gespeeld is. Er werden spelletjes gespeeld door de kinderen, muziek geluisterd, gedanst of bijvoorbeeld bij het kampvuurtje gezeten. De nacht was lang en gezellig uiteindelijk gingen de laatste rond 5 uur naar hun bed.

Zaterdag 27 mei
Na een korte nacht werden de kinderen ouderwets rond 8 uur gewekt met een heerlijk opzwepend muziekje en onze alternatieve bekkens (in de vorm van RVS Schalen). Hup Hup allemaal aankleden in trainingskleding en aan de ontbijttafels verzamelen voor het ontbijt. Of toch niet, want er werd door onze twee personal trainers Mighty Mike en Super Mario anders besloten. Eerst allemaal naar buiten voor een korte power Bootcamp. Warming up door te rennen en dan nog een aantal oefeningen op het grasveld voor het kamphuis zodat alles goed warm was. Oké vooruit nu naar binnen en een broodje eten.

Hierna konden de rugtassen even ingepakt worden en de fietsen worden gezocht, zodat er richting Oostvoorne gefietst kon worden om daar te beginnen aan een speurtocht. Er werd door Oostvoorne gewandeld dus werden de fietsen eerst allemaal geparkeerd bij de plaatselijke voetbalclub en van daaruit konden de groepjes gaan vertrekken. Er werd linksom en rechtsom gelopen dus er konden twee groepjes tegelijk vertrekken. Tijdens de wandeling door Oostvoorne diende er een aantal opdrachten gedaan te worden zoals allemaal op de foto met een dier en maak een originele groepsfoto. Maar er moesten ook een behoorlijk aantal vragen beantwoord worden o.a. “Wat is het telefoonnummer van de plaatselijke pedicure?”, “Hoeveel beeldjes staan er in de tuin bij nummer 22?”, “Op welk nummer woont Tess?”, “ Wat is de functie van het petje op de foto?” of “Welke korfbalclub vind je in Oostvoorne? (Het antwoord hierop was trouwens “Aurora”, alleen was dit in Oostvoorne geen korfbalclub maar een welzijnsorganisatie). Halverwege de speurtocht was er een probleem er was een loslopende Aap gesignaleerd in Oostvoorne, dit bleek alleen onze eigen vriendelijke aap te zijn. Die ook met alle kinderen op de foto ging. Het was nog wel even spannend in het dorp want er waren allerlei hulpdiensten op pad met sirenes en zelfs een traumahelikopter landde in het dorp. De kinderen waren natuurlijk erg onder de indruk hiervan, maar gelukkig had het geen betrekking op ons. Wij hopen vooral dat de mensen die het betrof het goedmaken maar als u uw kinderen hoort over deze spannende gebeurtenis dan weet u ervan. Toen allemaal weer op de fiets terug naar het Kamphuis om te gaan starten aan de lunch en ondertussen werd de volgende activiteit alweer uitgestald.

Na de lunch konden we ons gaan klaarmaken voor de Expeditie van het jaar: Expeditie Robinson OKV. Er werden diverse activiteiten uitgestald:
- Levend Sjoelen op een grote opblaasbare baan. Waar je op een opblaasbare band, dus in een sjoelbak gevuld met water en groene zeep, richting de punten moest glijden. (Geloof me dit is moeilijker als gedacht).
- Een estafette door eerst op kratjes naar de buis te komen, daar allemaal door de buis te kruipen en daarna een t-Shirt over je hoofd bij de volgende persoon aan te trekken.
- Een ware Eetproef waar er geblinddoekt geproefd moest worden en dan aan je teamgenoot uitgelegd moest worden wat je geproefd had.
- Jenga waarbij een zo hoog mogelijke toren gebouwd moest worden.
- Tangram (puzzel) waarbij als eerste een vierkant gemaakt diende te worden en daarna zoveel mogelijk verschillende dieren.
- Scrabble waarbij er 14 letters gegeven werden waarbij zoveel mogelijk woorden gemaakt moesten worden en er bonuspunten gehaald konden worden als het geheime woord van 14 letters ontdekt werd.
- Vlaggen maken hier mochten de kinderen hun creativiteit laten zien en geloof mij die is in grote getalen aanwezig.

Nadat iedereen alle opdrachten had voltooid was er nog een beetje vrije tijd zodat onze gast BBQ'ers ervoor konden zorgen dat het avondeten klaar werd gemaakt. Dan vraagt iedereen zich nu natuurlijk af wie waren die mysterieuze BBQ'ers ........ nou dat waren niemand minder dan Rob Tijmes en Michel Munts, onze voormalige kampleiders die ons weer verblijden met hun komst. Superleuk dat zij dit voor ons wilden doen. Na een klein uurtje achter de BBQ konden de kinderen plaats gaan nemen om heerlijk te gaan genieten van een worstje, een hamburger, een satestokje, een stokbroodje, een beetje komkommer en tomaat en een salade. Iedereen heeft heerlijk gesmikkeld van al het lekkers.

Om het schema van vandaag lekker op gang te houden, konden de kinderen na een klein uurtje rust zich klaar maken voor de pub-quiz. En om het allemaal een beetje spannend te houden ook voor de leiding is de pub-quiz dit jaar gemaakt door onze hulptroepen, heel erg bedankt hiervoor! Via een kahootquiz konden er allerlei verschillende vragen beantwoord worden. Bent u nieuwsgierig, nou dat komt goed uit, want de kahootquiz kan nog gespeeld worden via de volgende Link: https://kahoot.it/challenge/9d03d15c-f310-477e-9f26-2ec0bb08a2b6_1685218283485 deze link is te gebruiken tot 21 juni 2023.

Bij ons in het kamphuis waren de Winnaars het team met de naam: Je stinkt (nee dit bedoel ik niet naar u als lezer maar dit was echt hun teamnaam), dit waren een deel van de D meiden met Joke als hulptroep. Als tweede eindigde Geniuschicken92 (maar eigenlijk heette zij Dikkie Dik) en als derde El Tigres.

Nou zult u denken dat het programma ervoor vandaag wel op zal zitten maar niets is minder waar. Er was namelijk nog 1 kleine verassing, iets waar de kinderen naar uitkijken maar ook vrezen, jaja het was tijd voor de spooktocht! Dit jaar werd deze uitgevoerd door onze toppers van OKV 4. Daarom hebben wij hieronder dan ook een verslagje van hun hand hoe zij het ervaren hebben. Wij als leiding waren zeker onder de indruk dat is 1 ding wat zeker is.

Ongeveer 3 maanden geleden kregen wij de vraag of wij de spooktocht wilde organiseren. Daar zeiden wij natuurlijk gelijk ja op. Stap 1: voorbereidingen. We begonnen gelijk met brainstormen over ons spookverhaal op woensdag avonden, na onze training in de zaal. Ook waren Esmee, Ilse, Sara en Tygo alvast naar het kamphuis gereden om een leuke route te zoeken voor de spooktocht. Nadat we het spookverhaal volledig hadden geschreven, al onze benodigde attributen hadden verzameld en de route hadden uitgezet, was de eerste stap klaar.

Hieronder een kleine samenvatting van het spookverhaal:
In 1923 vierde de inwoners van Oostvoorne zoals gewoonlijk Pinksteren met een feest op het open veld bij het bos. Echter, toen de avond viel en alle kinderen terugkwamen van het spelen in het bos, was Anna verdwenen. De ouders van Anna gingen samen met de andere dorpelingen op zoek naar haar, maar Anna was nooit meer terug gevonden. Toch bleven haar ouders hun hele leven zoeken, totdat ze stierven aan hun verdriet en wanhoop.

De inwoners van Oostvoorne vertellen het verhaal van Anna nog steeds door aan elkaar. Ze zeggen dat de geesten van haar ouders nog steeds ronddwalen in het bos, op zoek naar hun vermiste dochter. Ze vertellen over gekke geluiden in het bos en enge verschijningen die ze gezien hebben. Het zijn echter niet alleen gekke geluiden en enge verschijningen die de inwoners bang maken. Elke 10 jaar verdwijnt er weer een kind met Pinksteren. Men zegt dat de geesten van de ouders van Anna hier verantwoordelijk voor zijn. Denkend dat dit hun dochter is, nemen ze het kind mee. Dit kind wordt nooit meer terug gezien. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Anna hier vermist is geraakt, maar dit jaar is er nog geen kind verdween en Anna’s ouders zijn nog steeds op zoek…….

Op naar stap 2: het maken van een filmpje, zodat we het spookverhaal ook aan de kinderen konden laten horen. Na de hulp ingeschakeld te hebben van Wouter, die het verhaal wel wilde vertellen, Joyce, Jordy, Carolien en Noreen, die allemaal een 'spook' ervaring vertelden, was de tweede stap ook klaar.

Nu stap 3: de spooktocht. Zodra iedereen op zijn plek zat, kon het echt beginnen. Ans gaf de groepjes een seintje en ze mochten starten. Het was een klein stukje lopen vanaf het huis naar de open plek waar we het filmpje lieten zien. Ze kwamen eerst bij een fietspad aan, waar Chelsea ze naar het open veld wees. Daar stond Sara, om het filmpje te laten zien. Nadat ze het filmpje hadden bekeken, werden ze doorgestuurd naar het bos. Daar konden ze de geesten (Mark) horen schreeuwen om hun dochter: "ANNAA, ANNA WAAR BEN JE". Ook kwamen ze daar Pascal tegen die, door met een zaklamp op zichzelf te schijnen, 'ineens' vanuit de duisternis verscheen. Hierna moesten ze langs Stijn die zich voordeed als de moeder. Met zijn geschreeuw om ANNA heeft hij iedereen goed laten schrikken. De volgende op de route was Davey. Hij stond achter een doek waar hij op sloeg om iedereen te laten schrikken. Daarna, Tygo, als de vader, die schreeuwend achter de kinderen aan rende. Na rennend en gillend van Tygo te zijn weggerend, kwamen de groepjes aan bij een zeil waar ze onderdoor moesten kruipen om de tocht te kunnen vervolgen. Nadat ze hier kruipend onderdoor kwamen, maakte Esmee foto met flits. Op de voet gevolgd door Ilse die ze met de toeter liet schrikken. Als laatste kwamen ze Robin en Mike nog tegen, die iedereen nog goed bang hebben gemaakt. Robin was helemaal naar Oostvoorne gereden om ons te komen helpen. Niemand wist dat hij er was, wat de verassing wel extra leuk maakte.

We vonden het heel leuk om de spooktocht te organiseren! En we willen onze helpers ontzettend bedanken. Joyce, Jordy, Carolien en Noreen voor het vertellen van hun spook ervaringen, Wouter voor zijn geweldige vertelling van het spookverhaal, Mark voor zijn enge geschreeuw, Angelique en Denise voor hun kinderfoto's voor onze vermist posters en Mike en vooral Robin voor hun hulp met het laten schrikken van de kinderen in de spooktocht zelf.

Na terugkomst uit het bos heeft iedereen zich nog vermaakt in het kamphuis met opnieuw wat spelletjes en muziek en rond een uur of vier is voor iedereen het lampje letterlijk uitgegaan.

Zondag 28 mei
Ook vandaag werd iedereen weer lekker rustgevend van zijn bedje gelicht doormiddel van een relaxed muziekje en wat extra achtergrondmuziek. Ohh nee toch niet gewoon weer keiharde dancemuziek en de bekkens! Oke, weer trainingskleding aan en naar de ontbijttafels. Je kon de koppies zien, krijgen we nu weer eerst bootcamp of trainen of mogen we nu wel eerst ontbijten? Nou ik kan jullie geruststellen er werd nu eerst gegeten. Na het ontbijt was het dan wel zover en werd er getraind. Onze hoofdtrainer Super Mario had weer een leuke teambuilding training gemaakt. Een viertal oefeningen moest worden afgewerkt, Na elke afgewerkte oefening kreeg je met je ploegje een cijfer en uiteindelijk kon je met deze cijfers een pot openen waarin een lekkernij zat voor elk teamlid. De oefeningen waren:
1. De Ballonnen loop tussen een pion en een paal heen en weer lopen met een ballen tussen twee teamleden en dan steeds een extra teamlid ophalen tot je met zijn allen bij de paal was. 
2. De bal over je hoofd oefening een bal over je hoofd doorgeven naar de volgende en zo zo snel mogelijk van de pion naar de paal zien te komen.
3. Het hoepelspel met een hoepel haal je steeds een teamlid op en die vormt een slinger die zich aan de paal vast houdt, als iedereen de paal vast heeft moet de hoepel van de laatste persoon in de rij naar de voorste zonder je handen los te laten.
4. Het krat/Blokje lopen met 10 blokjes en 2 kratjes met zijn allen op een soort van de vloer is lava manier naar de overkant zien te komen dus zonder op het gras te staan. Dit is nog wel eens een uitdaging als er kinderen mee zijn met schoenmaat 48...

Maar na het geweldige teamwork van de kinderen waren na een half uur ongeveer alle potten geopend en konden de kinderen genieten van hun welverdiende chocoladereep.

Nou terug in het kamphuis konden de zwemtassen gepakt worden en de fietsen weer gepakt. Rond 10:00 begon de fietstocht naar Rockanje richting het strand aldaar. Na ongeveer 30 minuten kwamen we daaraan. Iedereen dacht meteen naar het strand te kunnen gaan om te relaxen maar niets was minder waar. Want er stond nog een activiteit op het programma namelijk midgetgolf! In groepjes van 4 ging iedereen de baan op! Ook de leiding deed fanatiek mee! Wat een heerlijke activiteit en wat werd er een hoop afgelachen zeg, geweldig! Na het midgetgolfen kon er aan tafel gegaan worden voor een pannenkoek of een patatje met een snack.

Oké, nou vooruit nu dan toch richting het strand of oh jeeh een eerste teek werd ontdekt en ook nog een aantal anderen. Na de professionele zorg van Maya en Denise kon iedereen dan toch naar het strand. Maarrrr houdt uw kind dus even goed in de gaten en check hen goed op tekenbeten.

Nu dus naar het strand. Er werd gevoetbald, gezwommen, ingegraven, er werd koningen gespeeld, jeu de boules, in de zon gelegen en vooral een hele hoop plezier gemaakt. Wat een fijne groep kinderen die van jong tot oud met elkaar bezig zijn geweest en plezier hebben gemaakt. Na een heerlijke middag was het rond half vijf tijd om terug te gaan fietsen richting het kamphuis. We hadden jammer genoeg wel een aardige tegenwind op de terugweg waardoor er voornamelijk door twee dames van de leiding gemopperd werd over de lange terugweg (toch Denise en Angelique hihi). Toen ook deze dames waren binnengehaald door de voorhoede konden we weer verder met het vervolg van ons geweldige weekend. Nadat een groot deel het zand van zich had afgespoeld was het tijd om te gaan eten, vanavond stond er Nasi op het menu met Satésaus en Kroepoek. Nadat iedereen zijn buikjes weer gevuld hadden kon er de uitleg gegeven worden voor de avond. Alle leeftijdscategorieën kregen de keuze uit een aantal dierennummers voor de bonte avond. Ook werden tot de bonte avond plaats zou vinden nog drie groepen verwacht in de escape room. De B1, C1 en C2 gingen deze doen, zie voor het verslag van de escaperoom door het weekend heen verderop in het verslag.

Na een aantal uurtjes vrije tijd werd rond half tien aangevangen met de Bonte avond.  Wat superleuk om te zien hoe enthousiast alle teams meededen: het 4e met hun versie van Tarzan and Jane, de A met 3 kleine biggetjes, de B en C met Tigers van Bilal Wahib, de D heren met Babyshark en als knalstuk de D meiden met Roar van Katy  Perry. Welk optreden nog een keer over gedaan werd met bijval van de heren van de A omdat deze Jessy uitdaagden dat zij net zo goed konden dansen. Nou ik kan u vertellen Jessy is de onbetwiste danskampioene gebleken hoor!

Hierna was het tijd om een mooie groepsfoto te maken. Dit was nog wat lastig omdat de zelfontspanner van de camera niet gevonden kon worden maar gelukkig kon er door een minder leuke gebeurtenis toch een groepsfoto gemaakt worden, terwijl dit jammer genoeg ook betekende dat er een aantal kampkinderen ons iets eerder gingen verlaten maar gelukkig hebben zij het wel heel erg leuk gehad hebben en waren zij maandag bij het zingen van het lied ook gewoon weer aanwezig.

En daarna dan, nou dat ga ik u vertellen, wij gingen verder met Jokie karaokie. Alle nummers konden aangevraagd worden en via Spotify meegezongen worden met twee microfoons. Er kwam van alles voorbij. Wauw, wat was dit gezellig en wat een leuke brede muzieksmaak hebben de kinderen ook, van Andre Hazes, K3, pop, dance, rap, meezingers alles kwam voorbij en werd niet alleen door de microfoondragers maar ook door de toeschouwers keihard meegezongen. Om twaalf uur kwam er een speciaal liedje voorbij want we hadden dit jaar nog een jarige mee, namelijk Gijs.  Hij werd ook nog eens een hele bijzondere leeftijd namelijk 18 jaar!! Wat superleuk dat je dat met ons hebt willen vieren en we hebben dan ook met heel graag voor je gezongen en gefeest!  Rond half drie druppelden de eerste kinderen naar bed en rond half 4 gingen de laatste kinderen naar bed. Alleen Frank en Marc hadden nog een doel namelijk het brandhout opbranden dus die hebben nog een uurtje buitengestaan. Hierna werd het voor de laatste nacht stil in het kamphuis.

Maandag 29 mei
Een kwartiertje later als normaal werden op deze laatste dag de kinderen om 8:15 gewekt. Hop allemaal aan de ontbijttafel en nog even een broodje eten. Hierna werd al een kleine start gemaakt door een aantal om hun kamer op te ruimen maar hoho, we zijn nog niet klaar eerst nog een activiteit.  Allemaal verzamelen op het grasveld en huh he, wat is dat nou, komen daar nou twee flamingos aangevlogen? Nou bijna het waren onze eigen pink lady`s Joke en Denise, zij namen de kinderen na een korte warming up mee naar het grote grasveld en daar werd een dieren bootcamp gehouden die uit een behoorlijk aantal onderdelen bestond. Maar gelukkig duurden de rondes gewoon iets korter de volgende onderdelen kwamen voorbij:
- Kikkersprong
- Gazelle sprint
- De Flamingo
- De slang
- De zittende hond
- De kangoeroe
- Tijgeren
- Haring happen
- De niet wandelende tak
- De omgekeerde hond
- Vlinderen
- Oerang oetangen
- Donkey-kong
- Yoga hond

Voor een filmpje van deze oefeningen wil ik jullie toch echt aanraden naar onze facebook of Instagram te gaan waar een filmpje staat waarin Pink Lady Joke alle oefeningen met passie voordoet.

Iedereen heeft zich weer van zijn beste kant laten zien en heeft erg fanatiek meegedaan. Het was geweldig om te zien. Toen weer terug naar het huis en de tassen verder inpakken en nog een heerlijke lunch met knakworsten gehad. Hierna konden onze jongste kinderen van de D de escape room nog even in en konden de andere teams het ovenwantenspel spelen. Dit is een spel waarbij een cadeautje uitgepakt moet worden wat helemaal omwikkeld met ductape is maar dan met ovenhandschoenen aan. Ondertussen wordt er met een dobbelsteen gegooid en als de volgende persoon 6 gooit mag die verder proberen uit te pakken en degene die het cadeautje open krijgt mag het houden. Dit verliep soepeler als verwacht maar de groepjes hebben er in ieder geval lol mee gehad.

Rond 2 uur werden de fietsen opgehaald door een bevriende leverancier namelijk: Jan Keezer B.V. Dit verliep door de hulp van een aantal kinderen behoorlijk snel en dus konden de fietsen ruim op tijd teruggebracht worden naar Oostzaan.

Rond half drie dachten wij de buschauffeuse te bellen om te vragen hoe laat ze op locatie zou zijn maar toen bleek ze er al te zijn. Nou oké hup iedereen zijn of haar tassen weer op de rug en de wandeling naar de bus. Gelukkig had Bente een mooie grote leenauto mee die nog een grote hoeveelheid tassen naar de bus kon brengen zodat er met iets minder spullen gesleept hoefde te worden. Toen iedereen weer in de bus verzameld was, konden we vertrekken en na een gezellige voorspoedige busreis kwamen we rond half vijf weer aan in Oostzaan waar de kinderen herenigd werden met hun ouders. Maar hoho, nog niet vertrekken eerst even met zijn allen verzamelen op het terras bij OKV, want door het weekend heen hadden we ook nog geoefend op een mooi OKV-lied geschreven door onze songwriter Joyce en uitgevoerd door onze volkszanger Stijn K. Op de melodie van “laat de zon in je hart” werd de alternatieve tekst luidkeels door iedereen meegezongen.

Hierna werd er afscheid genomen van elkaar en kon iedereen moe maar volgens ons voldaan richting huis. Wat blijft er dan nog over om te zeggen. Denk maar één ding: wauw, wat was dit weer een heerlijk kamp, de gezelligheid, het enthousiasme, het fanatisme, de lol eigenlijk alles was gewoon top! Wij als leiding zijn weer superblij hoe het kamp is verlopen en hopen dat de kinderen hetzelfde gevoel hebben en hopelijk allemaal tot volgend jaar.

OHHH… ho, stop,  ik vergeet nog iets. Dit jaar hebben we voor het eerst opdrachten gedaan om "de pinksterkamper" van het jaar te kunnen vinden. De kinderen konden opdrachten uitvoeren op kamp waarvoor punten verdiend konden worden. Onder andere met minimaal 5 mensen een vis op het droge nadoen, brullen als een leeuw, trompetteren als een olifant, een rondje om het kamphuis rennen, een serenade brengen aan een lid van de leiding en een rondje om het clubhuis rennen waren een aantal van de opdrachten die gedaan konden worden. De pinksterkamper van dit jaar is geworden:

ESMEE ROOBOL met 200 punten! Zij ontvangt hiervoor nog een kleinigheidje vanuit de leiding.

Hou onze sociale media zeker in de gaten er komt nog een kleine compilatie van de filmpjes aan in de aankomende weken.

Hieronder vinden jullie nog het verslag over de escape room welke door het hele weekend gedaan is door de kinderen:


Escape room
Dit jaar was het vanwege de omgeving niet mogelijk om een dropping te doen, dus kwam er in plaats daarvan een escape room op de planning. Vrijdagavond waren de eerste drie groepen aan de beurt. Het vierde mocht aftrappen en met weinig hints wisten zij binnen 23:29 te ontsnappen. Wel hadden zij een beetje hulp nodig om de goed verstopte telefoon te vinden. Handig zo’n haakje om je trui aan op te hangen, hè Tygo? Want wat werd het warm in die kleine kamer door al dat gekraak van die hersenen.

Daarna waren de A meiden aan de beurt. Al snel werd duidelijk dat zwarte doos delen door vijftien, gelijk was aan blauwe doos, alleen was de zwarte doos nog spoorloos. Niet veel later werd er een zwarte doos met poep gevonden en zo werd de legendarische kreet “poep gedeeld door 15 is blauwe doos!” geboren. Na een hoop overleg en gegil wisten zij als snelst met een tijd van 18:21 de sleutel te vinden om de kamer uit te komen.

Pas om half twee ’s nachts waren de A heren aan de beurt. Zij hadden al wat hersen activerende drankjes op en begonnen vol goede moed om de A dames in tijd te verslaan. Het was een snelle start en Wout nam de leiding bij de moeilijke wiskunde puzzel. Ondertussen werd Jelmer wel 20 keer gebeld door Mark om het over moleculen te hebben en bleken sommige puzzels toch te lastig om op te lossen om bijna 2 uur ’s nachts. Binnen 28:17 wisten zij nog net aan te ontsnappen en door deze zware inspanning was de escape room i.v.m het gebrek aan frisse lucht, niet meer te betreden. De ramen en deuren bleven open zodat zondagavond de volgende groepen een poging tot ontsnappen konden wagen.

Zondag was het als eerst de beurt aan de C1. Samenwerken was soms een beetje lastig, want iedereen wilde graag aan de puzzels werken. Door de chaos was er opeens een redelijk belangrijk blad kwijt, waardoor het onduidelijk was over welk die een belangrijke vraag ging. Er werd gegokt op de wolf, ondanks dat er in de hele kamer niets aanwezig was wat met een wolf te maken had. Vervolgens duurde het antwoord van de laatste vraag opzoeken Kyra te lang, dus besloot zij het laatste getal van de cryptex rond te draaien tot hij openging. Hierdoor waren ze ontsnapt binnen 25:26.

Toen kwam de B1. “Waar moeten we beginnen? Waar is dit voor? Hoe moet je dit doen?” We werden meteen overspoeld door vragen, maar hebben nauwelijks iets verklapt. Demian stortte zich op een lastige puzzel en na een hoop geploeter had hij de code ontrafeld. Echter, de map waar deze code bij hoorde was tot (bijna) iedereens grote verbazen al leeg. Iemand had stiekem de bladen er al tussenuit gepeuterd door vals te spelen. Wij vonden het wel superknap dat je de puzzel helemaal zelf had opgelost Demian! Met een keurige tijd van 26:43 waren zij ontsnapt.
Als laatst op de avond waren om half een nog de kids uit de C2 aan de beurt. Zij hadden lang moeten wachten, maar ging wel met extra veel enthousiasme de escape room in. Thobias had vrij vlot de doos met poep gevonden, maar aangezien het nog warm was liet hij het zoeken naar wat erin zat liever over aan de dames. Danique deinsde niet terug voor deze uitdaging. Sterker nog, terwijl zij met haar hand in het poep onderzoek zat, probeerde ze tegelijkertijd ook nog eens een andere puzzel op te lossen. Kelvin bleef rustig en hield het overzicht en zo waren ze binnen 28:08 ontsnapt.

De Dtjes moesten wachten tot zondagochtend, wat al een grote uitdaging was, want ze wilden er alle elf super graag in. Verplaatst naar een grotere kamer en met hulptroepen Ilse en Stijn voor als een puzzel te lastig was, mochten ze met zijn elven proberen te ontsnappen. Wij hadden ze vreselijk onderschat, want de focus ging aan, iedereen was muisstil, geen gegil of paniek, en de hulptroepen waren nauwelijks nodig. De taken werden verdeeld en iedereen was bezig met een puzzel waar hij of zij goed in was. Ons rekenwonder Jordy wist alleen nog niet wat een kwadraat was, maar had de wiskundepuzzel binnen no time opgelost. De telefoon puzzel was voor Kelsey, in tegenstelling tot de andere groepen, geen enkele uitdaging, maar ook de rest van de puzzels waren goed te doen voor de Dtjes. Met 22:48 hadden zij de tweede tijd geklokt! Echt superknap!

Wij hopen dat jullie het allemaal leuk vonden! Wij hebben in ieder geval genoten van jullie enthousiasme! Binnenkort gaan we nog kijken of de leiding eerder weet te ontsnappen dan jullie, maar dat denken wij eigenlijk stiekem niet ;p

Oh jaa…..  nog iets: onze Sponsoren die in elke vorm die dit kamp hebben mogelijk gemaakt: BEDANKT!!!!  Ik ga niet mensen of bedrijven per stuk bedanken, want dan vergeet ik er vast 1 want het waren er zoveel.

En als allerlaatste nog even  1 ding richting de ouders: “Bedankt dat jullie het vertrouwen weer in ons hebben gehad om op jullie kinderen te passen.  Het was ons een eer en een genoegen”

Groetjes de Kampleiding: Marc, Frank, Mike, Mario, Maya, Denise, Bente, Joke en Angelique

PS: Wist u dat:
- Zowel bij de pubquiz als bij de escaperoom is gebleken dat onze jongste deelnemers uit de D een helder brein hebben?
- Dat Stijn en Jelmer onze handige klusjesmannen uit de A zijn?
- De D bijna allemaal de spooktocht gelopen hebben en dat Stijn K daardoor bijna zijn tanden kwijt was?
- Zwarte doos met poep delen door 15 blauwe doos is?
- Marc op een de fiets met een lekke band 50 punten waard is?
- 50 fietsen soms lastig in 1 wagen passen (maar er gelukkig dan gewoon een tweede bus geregeld wordt)?
- Dansen in een dieren onesie best wel warm kan zijn?
- Het handig is om een tekentang mee te nemen naar het strand?
- Stijn J. een Panna kreeg van Mara?
- Heel krom fruit ook wel een gele kiwi genoemd wordt?
- Pinksterkamp ook op facebook en op instagram te vinden is onder de naam OKV-Pinksterkamp? (Volgt u ons nog niet doe dit dan snel en mis niks meer van ons geweldige kamp)

Bekijk hier de video


De Kampleiding