Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Scoren! Score! Scoren!

dinsdag 3 oktober 2023
Op 3 Oktober heeft de JTC Denis Doves uitgenodigd om zijn kennis te delen met al onze jeugdtrainers. Dennis, jarenlang trainer geweest op het hoogste niveau en coach van het jaar 2021,  wilde een frisse kijk meegeven aan onze trainers door alle oefeningen en denkwijze terug te brengen naar de basis. Wat is het belangrijkste in het aanvalsvak? Dat is niet 4-0 draaien of een goede aanval opzetten, nee het is gewoon heel simpel; SCOREN! SCOREN! SCOREN! 
 
Na een onwijs interessante en interactieve theorieles stond de B1 klaar om te helpen met het praktijk gedeelte, waar de JTC en trainers erg blij mee waren natuurlijk! Alles draaide hier weer om het zo simpel mogelijk te houden en spelers het zelf te laten ontdekken in plaats van alles voor te zeggen.


 
Als afsluiting knoopte Dennis de eerder besproken theorie aan trainingsoefeningen om die toch leuker, afwisselender en uitdagender voor spelers en trainers te maken. 
 
Nu zult u wel denken, wat is dan het belangrijkste in het verdedigingsvak? Dat is een vraag die u aan een van de trainers mag stellen, die zullen dit met alle plezier vertellen. 
 
Voor de JTC was dit een onwijs geslaagde avond die zeker een gevolg zal krijgen.  
We zijn altijd opzoek naar nieuwe trainers of coachen, vast of voor af en toe, zou je dit leuk vinden horen wij dat graag van je! 
 
Groeten de JTC. 
 

Joke, Jelte, Myrthe, Sandra & Jasper