Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Apollo F1 – OKV F2

Apollo F1 – OKV F2 op zaterdag 16 maart 2024 - Karin
De laatste binnen wedstrijd al weer van dit seizoen. De E1 speelde ook op hetzelfde tijdstip in Heerhugowaard.

Het bleek dat bij winst Apollo F1 kampioen kon worden. De vorige keer had OKV nog gelijk gespeeld met 6 – 6 tegen Apollo. Tyco en Matz waren er niet en hadden mij gevraagd om te coachen vandaag dus stond ik niet langs de lijn bij de E1 maar bij de F2.

Bij de tegenpartij hadden ze zelfs drie coaches. Het kon niet op.

OKV begon met een 1 – 0 voorsprong met een mooi doelpunt van Teade. Vlak voor de eerste pauze scoorde Apollo de 1 – 1. Het ging mooi gelijk op en het was leuk om naar te kijken wat de F2 deed.

De tweede 10 minuten kwam Apollo echter in een andere flow en werd er door hen twee keer gescoord (4 – 2). Erna was het Rick die de bal er mooi in schoot maar toen toch weer Apollo. Het was inmiddels 6 – 3 en bij ons mocht de vijfde speler in het veld komen. Vlak erna was het tijd voor de rust.

Vlak na de rust was het Esmée die onder de korf scoorde en moest de superspeler van OKV weer uit het veld. Helaas was dit van korte duur dat OKV vier tegen vier speelde want Apollo scoorde drie keer achter elkaar.

In de laatste 10 minuten bleef Rick aan de kant zitten want hij had geen energie meer. De laatste drie weken was hij elke keer na de wedstrijd ziek geworden. Dus nu maar als moeder besloten (en niet als coach) dat het beter was dat hij aan de kant zat.

Esmée maakte nog een mooi doelpunt van afstand en toen was het gedaan met de wedstrijd. OKV vond het ook lastig om met een vijfde speler te spelen. Ook leek niet elke speler even goed met zijn aandacht bij het spel te zijn.

Apollo bleef maar scoren en OKV was helemaal van slag. Er werd bijna niet meer verdedigd of vrijgelopen als we wel de bal hadden. Dat was echt heel erg jammer. De eindstand kwam daardoor uit op 21 – 5. Apollo was kampioen geworden en dat werd gevierd met allemaal gele en blauwe ballen die op het veld werden gestrooid. Na de eerste vreugde van Apollo werden er ook nog strafworpen genomen. Esmée en Tobias scoorden daarbij en Apollo scoorden er net wat meer (3 – 2). Jammer dat we met zo’n uitslag hebben verloren. De volgende keer weer beter. Als jullie buiten gaan spelen is alles weer mogelijk.