Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De A1 pakt draad weer op

ADOS A1 - OKV A1 op zaterdag 21 januari 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag mocht de A1 spelen tegen ADOS. De vorige ontmoeting won de A1 met 17-9. Dat beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Voor de wedstrijd mocht de A1 niet warm lopen in de zaal, maar daar had de A1 iets op bedacht; in het kleine gangetje bij de kleedkamers kon rustig de warming-up gedaan worden, zodat de wedstrijd toch nog op tijd kon beginnen.

De aanval bestond uit: Dion, Jochem, Merel en Bo.
De verdediging bestond uit: Nick, Jimmy, Demi en Amber.
De reserves: Denise, Bente en Robin.

De wedstrijd begon goed aan de kant van OKV; de kansen werden prima gecreëerd, maar helaas voor OKV wilde de bal er niet in. Bij ADOS draaide het ietsje beter en zo konden zij naar een 2-0 voorsprong uitlopen. Na de wissel zette de aanval weer aan. Na een goede actie van Demi kreeg OKV een strafworp, Nick ging op 2,5 meter staan en legde de bal er keurig in, 2-1. De verdediging hield prima stand en zo kon de aanval weer verder gaan. Via een doorloopbal van Jimmy was de stand weer gelijk, 2-2. ADOS probeerde hun eerste winst in de poule te boeken en kwam via een wegtrekbal op een 3-2 voorsprong. OKV moest even aandringen en dat gebeurde; via een strafworp van Dion was de stand weer gelijk, 3-3. OKV bleef doorgaan en via Jimmy, Nick en Jochem werd de stand 3-6. ADOS probeerde er nog een wedstrijd van te maken en scoorde er nog twee, 5-6. OKV was nu in de aanval en zocht de kansen, OKV kreeg heel veel kansen en er ging er helaas geen eentje in. De ruststand was dus: 5-6.

In de rust kregen we complimenten van Maya en Denise, maar er werd ook gezegd dat wij onze kansen moesten benutten.

In de eerste minuut van de tweede helft viel Amber helaas uit met een kuitblessure. Denise kwam erin voor haar. Direct was het raak voor Denise, prima afstandsschot, 5-7. OKV domineerde net als in de eerste helft, maar kans op kans werd helaas gemist. Gelukkig was daar Jochem die de marge op 3 bracht met een mooi afstandsschot, 5-8. ADOS was ook even wakker geschud en scoorde vanuit een afstandsschot en de stand was 6-8. ADOS kon de wedstrijd niet overnemen en moest aanzien dat OKV bleef domineren; kans op kans werd gemist, maar via een doorloopbal van Jimmy werd de stand 6-9. ADOS pikte stiekem nog even een puntje mee, 7-9. Maar de marge bleef op 3 door Jochem die er 7-10 van maakte. ADOS begon wat dichterbij te komen, omdat het publiek van ADOS achter het thuisspelende team kwam staan en voor ADOS was dat een duwtje in de rug. ADOS bracht de marge op 1 en de stand was 9-10. OKV wist dat er moest gewonnen worden om bovenaan mee te blijven draaien. Via een schot van Nick kwam de stand op 9-11. OKV gooide de wedstrijd helemaal op slot door Merel en Dion die de eindstand op het scorebord zetten, 9-13.

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant, omdat wij beter speelden dan vorige week tegen Furore. Alleen hoop ik dat wij volgende week wel onze kansen afmaken.

Volgende week moet de A1 thuis spelen tegen DTS (E) uit Enkhuizen. De vorige ontmoeting won de A1 op karakter, na een 5-0 achterstand won de A1 toen met 12-13. Hopen dat wij dat volgende week ook kunnen laten zien, natuurlijk niet de 5-0 achterstand, maar het spel dat wij altijd goed beheersen.