KVA C1 – OKV C1 op zaterdag 28 januari 2017 - Celeste Veenman
Aanval:               Kim, Indy, Tygo en Sanne
Verdediging:      Lotte, Jessica, Louise en Celeste
Bank:                   Maura en Femke

Eindelijk was het zo ver, we moesten tegen de bovenste. Onze coaches hadden ons al goed voorbereid op een pittige wedstrijd. Bij de afgelopen trainingen hebben we hard gewerkt aan het verdedigen. Toen we warmgelopen waren en nog wat vrije ballen hadden geoefend, begon de wedstrijd.

KVA begon te spelen en probeerde te scoren, maar al snel was de bal in het andere vak. Minuten lang bleef de teller van beide teams op nul, totdat Sanne in de 9e minuut de 0-1 maakte met een doorloopbal. De tijd tikte door en de bal ging van vak naar vak en terug. De concentratie moest van de coaches erbij blijven, maar helaas gebeurde dat op bepaalde momenten niet, zoals in de 19e minuut, toen de tegenpartij scoorde met een afstandsschot. Het stond 1-1. De scheids floot en  het was RUST.

Maura kwam erin voor Indy, maar eerst kregen we wat tips voor de tweede helft van de coaches. We luisterden goed en al snel werd het 1-2 voor OKV. We stonden dus voor dankzij Lotte met een doorloopbal, waarbij we met wat hulp van Louise een slim trucje speelde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werd gevochten om de bal. Twintig minuten bleef het stil, er werd geprobeerd doelpunten te maken, maar dat lukte niet. OKV nam geen risico’s, sommige tegenstanders sprongen namelijk veel voor de bal, maar OKV speelde het goed uit. De wedstrijd was bijna afgelopen, maar toch kon Jessica het niet laten om te schieten. Iedereen stond vol verbazing te kijken, de afstand was ver en de bal draaide maar rond, totdat hij er in viel. Het stond 1-3 en Louise schreeuwde het uit van blijdschap. We wisselde van vak en vlak daarna floot de scheids de wedstrijd af.