Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De A1 wint overtuigend en maakt zich klaar voor volgende week

OKV A1 - ZKV A2 op zaterdag 4 maart 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag was de één na laatste horde. De A1 mocht spelen tegen ZKV uit Zaandam. De A1 staat bovenaan met 14 punten en ZKV staat op de vierde plaats met 12 punten. De A1 wist dat er gewonnen moest worden om eerste te blijven, maar ZKV kon ook nog kampioen worden als er werd gewonnen.

De aanval bestond uit: Robin, Dion, Merel en Bo.
De verdediging bestond uit: Nick, Jimmy, Demi en Bente.
De reserves: Jochem, Amber en Denise.

De wedstrijd begon goed aan de kant van OKV. Via een schot van Merel kwam OKV op een 1-0 voorsprong. De verdediging van OKV hield stand en zo kon de aanval weer door met aanvallen. Via een goede actie van Dion, mocht OKV een strafworp nemen. Dion ging er zelf achterstaan en legde de bal erin, 2-0. ZKV was wakker geschud door het publiek wat zij hadden meegenomen en van een 2-0 achterstand kwam ZKV terug tot 2-2. Direct na de wissel scoorde Robin met een uitstekend schot de 3-2. De wedstrijd begon wat te kantelen en ZKV begon het spelletje van OKV te begrijpen, waardoor OKV niet kon scoren. De aanval van ZKV beloonde het spel van de verdediging en de stand was weer gelijk, 3-3. OKV bleef doorgaan en via een doorloopbal van Demi en een strafworp van Nick was de stand 5-3 in het voordeel van OKV. Dion had blijkbaar veel zin in vandaag, want hij maakte een mooie omdraaibal én een mooi afstandsschot na een goede actie, 7-3. ZKV deelde nog een tikje uit en kwam terug tot 7-4. De gebroeders van Ingen waren het hier blijkbaar niet mee eens, want beide scoorden met een schot, 9-4. Merel maakte haar tweede van de middag met een uitstekend schot, 10-4. Met nog 4 minuten op de klok deed ZKV iets terug door een strafworp, maar via Nick werd de ruststand bepaald op 11-5.

In de rust kregen wij de complimenten van Maya en Denise. Wij speelden goed als team samen en dat moesten wij in de tweede helft doortrekken.

ZKV mocht beginnen met uitnemen en was meteen gevaarlijk, maar gelukkig voor OKV scoorde ZKV niet en mocht de aanval het doen. Via een goede actie van Bo, mocht Dion alweer zijn vierde van de middag maken met een strafworp. Hij bleef koel en de stand was 12-5. OKV bleef domineren en ZKV kwam er niet aan te pas. Via een mooi schot van Bo was de stand 13-5. ZKV wilde de meegereisde supporters niet teleurstellen en bracht de stand naar 13-7. Even was er geloof voor de ploeg uit Zaandam, maar daar kwam Dion weer met weer een schot, 14-7. ZKV kwam nog eventjes terug tot 14-8, maar via een SCHOT van Bente was de stand 15-8, lekker bezig Benteee. ZKV probeerde nog even terug te komen, 15-9, maar OKV speelde met ZKV. Via een heel goed samenspel van de kant van OKV was de stand naar 16-9 gebracht doordat Dion met een strafworp scoorde. Robin pikte nog even een doelpuntje mee met een uitstekend schot, 17-9. De voorgaande keren haalde OKV geen 20, zal het dit keer wel gebeuren? Via twee schoten van Jimmy en Nick was de stand 19-9 en kon het zomaar toch 20 worden. De 20ste treffer van OKV kwam door een goede actie van Robin, die met een uitstekend schot er 20-9 van maakte. Met nog 5 minuten te spelen, probeerde ZKV hun doelsaldo op te schroeven om nog drie keer te scoren, 20-12. Maar het slotakkoord kwam van Bo met een mooi schot, 21-12.

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant. Wij speelden goed als team samen en de spanning die wij voor de wedstrijd hadden was helemaal niet te zien.

Wat veel mensen kwamen er kijken zeg. Bedankt OKV-supporters; dat deed ons goed. Wij hopen jullie volgende week weer te zien als we tegen Roda spelen. Dit is tevens de kampioenswedstrijd. Wij vragen heel veel supporters om mee te gaan met ons. De A1 speelt volgende week zaterdag 12 maart 2017 om 16.30 uur in Topsporthal te Koog aan de Zaan.