Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De A1 verliest haar eerste buitenwedstrijd

OKV A1 - DTS (E) A1 op zaterdag 1 april 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Na een goed zaalseizoen met een mooie derde plek en een mooi oefentoernooi, mocht de A1 spelen tegen DTS (E) uit Enkhuizen. Tegen deze tegenstander mocht de A1 dit seizoen al 3 keer spelen. Twee keer was het de winst voor OKV en één keer voor DTS (E). Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Helaas moest de A1 het zonder Denise doen die in Italië zat en Jochem met een hele vervelende blessure, hopen dat hij snel herstelt.

De aanval bestond uit: Robin, Dion, Amber en Bo.
De verdediging bestond uit: Nick, Jimmy, Demi en Bente.
De reserves: Merel en Tim.

De wedstrijd begon wat stroef aan de kant van OKV. Het was duidelijk te zien dat er op een groot veld gespeeld moest worden, want OKV moest er weer aan wennen. DTS had er ook problemen mee, maar DTS pakte wel de voorsprong, 0-1. OKV begon ietsjes beter te draaien, maar het had niet veel baat. DTS zocht de aanval, maar de verdediging hield stand en zo mocht de aanval weer aanvallen. Via een mooi schot was het Dion die er 1-1 van maakte. Direct na de wissel zette OKV aan; via een mooi schot van Demi was de stand 2-1. Lang kon OKV niet genieten, want daar was DTS weer en de stand was 2-2. Helaas aan de kant van OKV viel Robin met een vervelende blessure uit. Robin maakte plaats en Tim kwam erin. Het spel ging weer verder en door een goede onderschepping van Nick in de verdediging, gaf Nick met een mooie worp de bal op Tim en hij werd in de rug gelopen en kreeg een strafworp mee. Dion mocht hem nemen en legde hem er beheerst in, 3-2. Kansen ging heen en weer, maar het was DTS dat de voorsprong pakte voor rust. Van een 3-2 achterstand gingen zij naar een 3-4 voorsprong.

In de rust kregen wij een beetje op onze kop van Maya en Denise, omdat wij niet heel scherp waren en dat wij beter moesten gaan plaatsen, want er waren veel plaats fouten.

De tweede helft begon niet goed aan de kant van OKV. DTS mocht meteen aan het begin van de tweede helft een strafworp nemen en die werd niet gemist, 3-5. OKV wist het even niet meer en probeerde kansen te zoeken, maar de bal wilde er niet in. DTS draaide wat beter en via nog een strafworp was de stand 3-6. Gelukkig voor OKV scoorde Amber nog met een mooi schot, 4-6 en dat gaf OKV iets meer hoop. OKV bleef aanzetten en via een schot van Nick was het 5-6. Zou er dan toch een gelijkmaker inzitten? Helaas niet, DTS liep uit naar 5-9. Met nog 1 minuut op de klok, mocht Nick nog een strafworp nemen na een goede actie van Demi. Hij legde de bal er beheerst in, 6-9. Dat was direct de eindstand.

Ik vond het een mindere wedstrijd van ons, omdat wij het niveau niet speelden wat wij speelden in de zaal. Hopen dat het volgende week beter gaat tegen Roda uit Westzaan.

Robin sterkte met de blessure, hopen dat wij jou ook niet missen en Jochem jij moet ook snel herstellen!! Tim bedankt voor het invallen.

Zoals eerder genoemd speet de A1 volgende week tegen Roda uit Westzaan. De laatste wedstrijd in de zaal werd ervan verloren en zo liep de A1 het kampioenschap mis. Hopen dat de A1 de punten kan mee nemen naar Oostzaan.