Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De kampioenswedstrijd van OKV A1 herhaald zich op het veld

Roda A1 - OKV A1 op zaterdag 8 april 2017 - Amber van Berkel
Vier weken geleden mocht OKV A1 in de zaal z’n kampioenswedstrijd spelen tegen Roda A1. Deze wedstijd liep toen niet zo goed af en werd gewonnen door Roda. Vandaag mochten we het op het veld weer proberen om van ze te winnen, het zou ons toch een keer moeten lukken. Jammer genoeg moesten we bij deze wedstrijd wederom Jochem missen die nog geblesseerd is, Bente die in het zonnige Venetië zit, Bo die aan het debatteren was en Jimmy die op kamp was. Jimmy heeft voor deze wedstrijd het stokje aan mij overgedragen en ik ben de gelukkige die het verslag van deze wedstrijd mag gaan schrijven.

De aanval bestond uit: Robin, Dion, Merel en Demi.
De verdediging bestond uit: Nick, Tim, Denise en Amber.
De reserves: Martin en Sofie

De wedstrijd begon wat moeizaam aan de kant van OKV. Door de file die er stond, kwamen we een kwartiertje voordat de wedstrijd begon aan in Westzaan. Veel tijd voor warmlopen, inschieten en bespreken hadden we niet. OKV kwam in de eerste paar minuten al op een achterstand van 3-0. Met een schot van Amber en een doorloopbal van Merel kwamen we van de nul af en was de stand nu 3-2. Vanaf dit moment liep het heel gelijk op, OKV en Roda scoren om en om. Eerst veroorzaakt Nick een vrijebal en maakt hem zelf mooi af met een wegtrekbal. Roda antwoorde gelijk met een afstandsschot. Robin zag Roda als een goed voorbeeld en schoot er een afstandsschot in. Nick liet er eentje door en scoorde vervolgens gelijk een strafworp. Dion deed zijn broer na, hij liet er ook eentje door en scoorde vervolgens gelijk een vrijebal. De stand was inmiddels 7-6 geworden. Dit is dan ook de stand waarmee de rust in gingen.

In de rust kregen we van Maya te horen dat we op onze plaats fouten moesten letten en dat we onze kansen af moesten maken!!

In de tweede helft kregen we gelijk een strafworp om ons oren en de stand was nu 8-6. OKV moest weer even in de wedstrijd komen en de kansen opzoeken. Gelukkig lukte dit vrij snel en zorgde Denise met een schot voor ons 7e doelpunt. Roda was gebrand om te winnen en liet het er niet bij zitten, telkens antwoorde ze gelijk met een tegendoelpunt. Dion liep gemakkelijk langs zijn tegenstander en maakte zijn doorloopbal goed af, 9-8 stond er op het scorebord. OKV zakte in en gaf Roda de kans om uit te lopen. Roda scoorde vijf keer achter elkaar. Na veel aanmoediging vanaf de zijlijn scoorde Denise een vrije bal, de stand was inmiddels 14-9. De laatste tien minuten mochten onze reserves Sofie en Martin nog even spelen, hopelijk konden zij het verschil nog maken. OKV kwam nog een beetje terug met een schot van Merel, een schot van Demi en een wegtrekbal van Tim, maar het was niet genoeg. De eindstand is 16-12 geworden, dit betekend dat we opnieuw van Roda hebben verloren.

Ik vind het zonde dat we hebben verloren. Het had zeker niet gehoeven, gezien de vele kansen die we hebben gehad. Tim, Martin en Sofie heel erg bedacht voor het invallen en reserve zitten. Zonder jullie had deze wedstrijd niet eens door kunnen gaan. Hopelijk zijn we volgende week weer compleet en lukt het ons dan wel om de punten in Oostzaan te houden tegen Nova A1. Dit zal een pittige wedstrijd worden aangezien Nova onverslagen op de eerste plaats staat.

Jimmy bedankt dat ik de eer heb gekregen om deze week het verslag te mogen schrijven, maar ik geef het stokje graag weer terug. Jij kunt dit veel beter dan ik!