Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De A1 wint hele belangrijke wedstrijd in de strijd onderin!

OKV A1 - Furore A1 op zaterdag 13 mei 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Na 3 weken geen wedstrijd, mocht de A1 vandaag spelen tegen Furore uit Assendelft. Tegen Furore had de A1 al 3 keer eerder gespeeld (één keer een gelijkspel en twee keer een verlies). De A1 hoopte dat de winst in Oostzaan kon blijven, want de 2 punten waren heel belangrijk tegen de strijd tegen degradatie. Helaas moest de A1 het zonder de geblesseerde Amber.

De aanval bestond uit: Dion, Jochem, Merel en Bo.
De verdediging bestond uit: Nick, Jimmy, Bente en Demi.
De reserves: Robin en Denise.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de wedstrijd OKV A1 – Furore A1 was begonnen. De bal werd onderschept door Furore en Furore trok ten aanval. De verdediging lette niet goed op en daar kon Furore van profiteren en zo liep OKV weer achter de feiten aan, 0-2. Direct na de wissel zette OKV aan. Via een uitstekend schot van Demi, kwam OKV op 1-2. De verdediging hield uitstekend stand en zo kon de aanval weer doorgaan. Via een mooi afstandsschot van Nick, was de stand 2-2! Furore wist het eventjes niet meer en OKV zette meteen aan. Via mooi schot van Merel (de bal hobbelde door de korf heen) stond OKV voor, 3-2. De verdediging speelde ook goed en Furore kon hun spelletje niet spelen en zo mocht de aanval weer aanvallen. De aanval van OKV draaide goed en via een mooi afstandsschot van Bo was de marge 2, 4-2. Direct na de wissel kwam Furore ietsjes dichterbij, maar toen kwam er een opmars van OKV; via drie afstandsschoten van Nick, Jochem en Bo, was de stand 7-3, maar OKV was nog niet klaar. Via een omdraaibal van Bente en een strafworp van Nick was de stand 9-3 plotseling. Met nog één minuut op de klok voor de rust, kwam Furore nog ietsjes dichterbij, 9-4.

In de rust kregen wij complimenten van Maya en Denise. Het ene vak moest even letten op plaats fouten, maar voor de rest ging het prima. Wij moesten er wel op letten dat Furore zomaar heel snel kan terug komen.

Direct na het fluitje van de scheidsrechter zette Furore aan. En ja, het werd in de rust gezegd… Furore kwam van een 9-4 achterstand op een 9-7 tussenstand en toen was de marge dus nog maar 2. Gelukkig daar kwamen Bo en Dion met een doorloopbal en de marge was weer vier, 11-7. OKV bleef goed korfballen en beloonde zichzelf ook via Demi met een uitstekend afstandsschot, 12-7. Furore deelde nog een tikje uit, maar Dion was het daar niet mee eens en via een mooi afstandsschot was het 13-8. De punten leken in Oostzaan te blijven, totdat Furore de spanning even opvoerde; van een 13-8 tussenstand kwam Furore nog eventjes terug tot 13-10. Met nog een minuut op de klok werd de eindstand op het scorebord gezet door een afstandsschot van Jimmy, 14-10.

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant, wij speelden als team goed samen en streden samen voor de overwinning.

Volgende week speelt de A1 tegen ZKV, waar het twee keer van won en één keer van verloor.