Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De A1 verliest onnodig tegen ZKV

ZKV A2 - OKV A1 op zaterdag 20 mei 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag mocht de A1 spelen tegen ZKV uit Zaandam. Tegen deze tegenstander werd al drie keer eerder gespeeld, toen waren de resultaten twee maal winst voor de A1 en één maal winst voor ZKV. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Eigenlijk zou ik het verslag niet schrijven, omdat ik niet bij de wedstrijd zou zijn, maar ik was op tijd om toch de hele wedstrijd te kunnen zien. Helaas moesten wij het wel doen zonder Dion en de geblesseerde Amber.

De aanval bestond uit: Robin, Jochem, Bo en Merel.
De verdediging bestond uit: Nick, Tim, Denise en Demi.
De reserves: Bente en Mike.

De wedstrijd begon een half uur later dan gepland, omdat ZKV een tekort heren had, waardoor de wedstrijd een half uur later werd gespeeld. ZKV moest namelijk wachten op twee heren uit de B1.

Maar oké, dan naar de wedstrijd. ZKV begon scherp aan de wedstrijd en via een doorloopbal kwam ZKV op 1-0. Toen mocht de aanval hun spelletje spelen en via een goede actie van Merel, kreeg OKV een strafworp. Robin stond op 2,5 meter en legde de bal er netjes in, 1-1. OKV kreeg meer grip op de wedstrijd en de aanval van ZKV kreeg de bal er niet in, waardoor de aanval weer mocht aanvallen. Door een goede actie van Denise, kreeg OKV weer een strafworp. Dit keer stond Nick op 2,5 meter en legde de bal er ook keurig in, 1-2. ZKV was het er duidelijk niet mee eens en via twee doorloopballen was de stand 3-2 in het voordeel van ZKV. Jochem dacht: ‘als zij doorloopballen kunnen scoren, kan ik dat ook’. Nou dat kwam goed van pas en via een goede doorloopbal was de stand 3-3. Het spel golfde een beetje op en neer en zo en daar werden een aantal kansen gemist, maar het was toch uiteindelijk dat ZKV scoorde, 4-3. Denise probeerde langs haar dame te gaan, maar werd uit balans gebracht en dat zag de scheidsrechter en gaf weer een strafworp. Nick mocht zijn tweede van de middag maken en deed dat, 4-4. OKV speelde goed en creëerde goede aanvallen, maar helaas werden de kansen gemist. Helaas wat de hele eerste helft al was dat de scheidsrechter heel veel onterechte beslissingen had, in het voordeel van ZKV. Maar gelukkig kwam Robin met de sportieve wraak door met een doorloopbal te scoren, 4-5. Via twee schoten net voor rust leek ZKV de rust in te gaan met een voorsprong, maar net voor rust maakte Tim met een schot er 6-6 van.

In de rust werd er gezegd dat wij prima speelden, maar alleen dat wij onze kansen moesten afronden.

Direct na het fluitje van de scheidsrechter zette ZKV meteen aan en kwam op een 9-6 voorsprong. OKV was weer even wakker geschud en via een
doorloopbal van Bente was de stand 9-7, maar direct na de wissel was de marge weer 3 en de stand was 10-7. Via een goede wegtrekbal van Jochem was de stand 10-8. Toen gebeurde er iets heel vervelends; OKV ging ten aanval en kwam er elke keer goed langs en op één of andere manier vond de scheidsrechter het elke keer verdedigd, waardoor OKV niet gelijk kon trekken. De OKV bank was het hier blijkbaar niet mee eens en de scheidsrechter zei dat de bank zich rustig moest houden. Dan weer verder naar het korfbal. ZKV trok de stand door naar 11-8, maar via Bente kwam er nog even spanning 11-9. Jochem probeerde langs zijn heer te gaan en kreeg een klap tegen zijn armen tijdens zijn doorloopbal en kreeg geen strafworp mee en zo kon ZKV toch uiteindelijk de eindstand op het scorebord zetten 12-9.

Na de wedstrijd kregen wij nog een traktatie van Merel, omdat onze lieve Merel ons gaat verlaten na 12,5 korfbaljaren. Merel bedankt voor de leuke 12,5 korfbaljaren! Tim en Mike bedankt voor het invallen!

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant, omdat wij prima onze kansen creëerden en speelden als team samen. Ik vond het wel jammer dat de scheidsrechter zo floot, maar ja we kunnen er niks meer aan veranderen.

Volgende week de strijd verder tegen degradatie tegen DOS (W) dat momenteel laatste staat, maar qua resultaten die DOS heeft gehaald wordt het een spannende wedstrijd. Wij hopen dat bij de laatste thuiswedstrijd van de A1 genoeg mensen komen kijken.