Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 verliest haar eerste buitenwedstrijd

Sporting West 2 - OKV 2 op zondag 17 september 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Na de winst vorige week op DKV Victoria (22-20), mocht OKV vandaag naar het ongeslagen Sporting West (dat al na 2 speelrondes met 4 punten bovenaan stond). OKV moest het vandaag wel zonder Edwin doen, die andere verplichtingen had. Daarnaast hadden wij drie prima invallers: Iris, Joey en Robin.

De aanval bestond uit: Nick, Robin, Denise en Rachel.
De verdediging bestond uit: Jochem, Jimmy, Brigitte en Bente.
De reserves: Jasper, Joey, Nadia en Iris.

De wedstrijd begon wat minder aan de kant van OKV. Al heel snel bleek SW een hele goede heer te hebben en die bracht de score snel op 2-0. OKV was nog niet echt wakker en dat had SW gezien en zo kwamen zij op een simpele 4-0 voorsprong. OKV begon iets beter te draaien en via een afstandsschot van Denise was de stand 4-1. SW was daar niet zo van geschrokken en via dezelfde heer als in het begin scoorde hij weer met een afstandsschot, 5-1. Na de wissel zette OKV ietsjes aan en via een mooi schot Brigitte was de stand 5-2, maar daar kwam SW weer en van een 5-2 tussenstand gingen zij naar een 8-2 voorsprong. Ondanks de achterstand probeerde OKV te blijven korfballen en probeerde de achterstand te verkleinen. Gelukkig lukte dat en via twee maal Brigitte en eenmaal Denise was de stand 8-5. OKV probeerde door te drukken, maar het was SW die er 9-5 van maakte. Met een goede doorloopbal zette Jochem de stand op 9-6, maar SW wilde voor rust de score opvoeren en dat lukte ze ook; van een 9-6 voorsprong ging SW rusten met een 12-6 voorsprong.

In de rust zei Bert dat het aan de inzet niet lag, maar dat wij nog iets scherper moesten zijn in de aanval en in de verdediging. Met die goede inspraak ging OKV de tweede helft in.

In de rust werd nog besproken dat Brigitte er uit werd gehaald en dat Nadia haar vervanger was. Dan naar de wedstrijd. Direct na het fluitje van de scheidsrechter zette OKV aan. Na 13 seconden legde Nadia de bal er al in en nadat de verdediging stand hield, mocht Nadia ook al haar tweede maken, 12-8. Toen kwam de wissel Jimmy maakte plaats voor Joey. Direct na die wissel kreeg OKV weer een klein tikje, 13-8. OKV gaf gelukkig niet op en via Denise was de stand 13-9. SW was er niet erg van geschrokken en bracht de marge op 6, 15-9. Toen kwam weer de wissel, Rachel maakte plaats voor Iris en Nick maakte plaats voor Jasper. OKV zette nog meer aan en via Denise kwam OKV ietsjes terug, maar SW maakte er nog eentje bij, 16-10. Toen kwam weer de wissel en Robin maakte plaats voor Jimmy. Bente maakte met een goede doorloopbal de 16-11, maar daar kwam SW weer met een afstandsschot 17-11. OKV zette aan en SW wist even niet wat ze moesten doen. Via een afstandsschot en een doorloopbal van Jimmy was de stand 17-13. SW zette nog een beetje aan en scoorde twee keer, 19-13. OKV probeerde door te gaan om de schade te verkleinen en dat lukte; via een strafworp van Jasper en een korte kans van Iris was de stand 19-15. Met nog twee minuten op de klok scoorde SW nog met een doorloopbal, maar de eindstand werd bepaald door Jochem die met een mooi afstandsschot de 20-16 op het scorebord zette.

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant, ondanks dat wij hadden verloren. Wij speelden als team samen, creëerden goede kansen en probeerde alles eruit te halen.

Aanstaande donderdag speelt OKV 2 de inhaalwedstrijd tegen Furore uit Assendelft.