Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV F2 – ZKC F2

OKV F2 – ZKC F2 op zaterdag 16 september 2017 - Linda Lust
Vol goede moed beginnen onze spruiten hun tweede wedstrijd van het seizoen. Iedereen barst van de energie.

Helaas is Elisa er niet bij vandaag (ze werd gemist, bleek achteraf).

Al in het eerste kwart wist OKV de tegenstander 3x meer te laten scoren, zodat onze F2 met een extra speler in het veld mocht staan. Matz mocht er dus al na een minuut of 5 in en zo heeft ons sterretjesteam de hele wedstrijd lekker met z’n vijven uitgespeeld.

Jason is de grondspecialist. Overal duikt hij op wanneer er een bal de grond dreigt te raken of weg te rollen. Minstens 10 onderscheppingen. Bravo!

Marloes houdt ervan wat rust in het spel te brengen. Het publiek reageert dan altijd enthousiast: ‘gooi dan Marloes, gooi toch ‘. Ze speelt met haar fans want gooien doet ze lekker toch wanneer ze het zelf wil.

Nienke heeft het unieke vermogen met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn. Ze schept daarmee een hoop verwarring bij de tegenstanders. Ondanks volgens eigen zeggen heel moe te zijn bleef ze stug doorgaan met onder andere korfbal.

Tijs was de aanvoerder tegen ZKC en droeg deze functie met trots. Een voorbeeld voor de rest. Stoïcijns scoorde hij er lekker op los.

Matz scoorde ook maar was vooral bezig om met listige tactieken zijn lange tegenstander om de tuin te leiden. ‘Ik wijs die kant op maar gooi dan opeens de andere kant op’. Een duizelingwekkende truc waar nog lang over zal worden gesproken.

Eindstand: 4-12

Vergeleken met vorige week, toen we (ook) verloren zien we dat onze F2-tjes beter zijn gaan verdedigen. Gooien en vangen gaat ook goed. 4x 10 minuten is nog steeds wel een zware opgave voor het concentratievermogen van dit sterretjesteam.