Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 wint overtuigend van Furore

Furore 2 - OKV 2 op donderdag 21 september 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Op een mooie donderdagavond mocht OKV 2 een inhaalwedstrijd spelen tegen Furore. In de zogenaamde ‘Baderie Cup’ mocht OKV al spelen tegen Furore en die eerdere ontmoeting werd gewonnen door OKV. OKV stond op plek 5 met twee wedstrijden gespeeld 1 punt (i.v.m. punten in mindering) en Furore stond onderaan met 2 gespeelde wedstrijden met 0 punten.

De aanval bestond uit: Denise, Bente, Nick en Jochem.
De verdediging bestond uit: Nadia, Rachel, Jasper en Jimmy.
De reserves: Brigitte, Iris, Rick en Robin.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de wedstrijd Furore 2 – OKV 2 was begonnen. In de tweede minuut zette Denise OKV op voorsprong, 0-1. De verdediging hield goed stand en zo mocht de aanval weer verder gaan aanvallen. De aanval zocht goede kansen en via Nick was de stand 0-2. Furore gaf een tikje terug, maar via een prima afstandsschot van Jasper was de stand 1-3! Na de wissel van vakken hield de verdediging weer goed stand en zo ging de aanval weer verder. Via een uitstekende doorloopbal van Jochem was de stand 1-4. Daarna pakte OKV het hef in handen, maar de kansen wilden er helaas niet in. Furore probeerde nog ietsjes terug te komen door te scoren onder de korf, maar daar kwam Jimmy met een afstandsschot om de 2-5 op het scorebord te zetten. De wedstrijd golfde ietsjes op en neer. Furore was op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er ook, 3-5. Nick was het hier overduidelijk niet mee eens en knalde een afstandsschot en een strafworp der in, 3-7. Furore kreeg ook een strafworp en die werd keurig benut, maar daar kwam Jasper en die scoorde met een uitstekende omdraaibal, 4-8. In de laatste 10 minuten voor rust zette Furore iets aan en kwam terug tot 6-8. Maar binnen 5 minuten werd de marge op 6 gezet door Nadia, Jasper, Bente en Jochem: 6-12.

In de rust zei Bert dat wij prima speelden, goede kansen creëerden, maar dat we wel scherp moesten blijven om niet zoals in de vorige ontmoeting Furore terug te laten komen.

De scheidsrechter blies op zijn fluitje en zo begon de tweede helft. Bij Furore was de thee blijkbaar goed gevallen, want van een 6-12 ruststand kwamen ze terug tot 9-12. Denise was het hier niet mee eens en zorgde dat de marge 4 was door met een afstandsschot te scoren, 9-13. Na het doelpunt gebeurde er bijna een kwartier niks, kans op kans werd gemist door beide teams en het was leuk voor het publiek om te kijken, maar de kansen wilden er niet in. Gelukkig daar kwam Nadia met de 9-14. Op één of andere manier vond de scheidsrechter dat Nick iets te grof deed en gaf een strafworp aan Furore en die ging erin, 10-14. Maar daar kwam Jochem gelukkig met een uitstekend afstandsschot 10-15. Furore probeerde nog terug te komen om de 11-15 op het scorebord te zette, maar Jasper zette de marge weer op 5 door met een mooi afstandsschot de 11-16 op het scorebord te zetten. Met nog 1 minuut op de klok scoorde Furore nog een keer met een strafworp, maar via twee keer Jochem en één keer Jasper was de eindstand bepaald op, 12-19.

Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant. Wij speelden als team samen en streden voor de welverdiende winst.

Zondag speelt OKV 2 thuis tegen Groen Geel uit Wormer dat nog puntloos is.. Maar dat zegt nog helemaal niks..