Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De E3 schiet met scherp

OKV E3 - ZKV E1 op zaterdag 30 september 2017 - Wesley Schaft
Vandaag alweer onze laatste thuiswedstrijd van dit najaar. Tegenstander was ZKV E1, waar we nog niet eerder tegen hadden gespeeld. Tenminste... niet in de E, maar wel toen we nog in de F2 zaten. Destijds wonnen we volgens mij één keer van hun en zij van ons. Gezien de eerdere uitslagen in de poule, kon het vandaag ook wel eens een lastige wedstrijd worden.

Anna begon deze week als aanvoerder en Kayleigh was onze eerste wissel.

De scheidsrechter zag de bui al hangen en begon een paar minuten eerder. Wij begonnen redelijk aan de wedstrijd, maar leken nog niet helemaal wakker. Beide teams kregen kansen en het duurde even voordat er werd gescoord. Helaas voor ons kwam ZKV op voorsprong: 0-1. Daarna namen wij steeds meer het initiatief en kregen we betere kansen. Met een belangrijk doelpunt zorgde Ruby weer voor een gelijke stand: 1-1! Kort voor de eerste time-out kwamen we door een knap schot van Robyn op voorsprong: 2-1!

Even snel een slokje water. Melle werd nu gewisseld voor Kayleigh.

De tweede periode waren de verschillen nog steeds klein. ZKV kon een paar keer gevaarlijk worden met een doorloopbal, maar de bal ging gelukkig niet in de korf. Wij wisten beter af te vangen en konden daardoor snel omschakelen naar de aanval. Bij één van deze uitbraken wist Ruby haar tweede te maken: 3-1! Door nog een OKV doelpunt - deze keer van Kayleigh - gingen we met een ruime marge rusten: 4-1!

De limonade werd snel opgedronken. Aanwijzingen waren niet nodig, iedereen deed het vandaag erg goed. Gewoon zo door blijven spelen.

Ruby ging eruit voor Melle. Na rust werd het goede spel voortgezet en leek de E3 een extra versnelling te hebben gevonden. Via Anna kwamen we al gauw op 5-1! ZKV deed iets terug (5-2), maar door twee doelpunten achter elkaar van Kayleigh stonden we ruimschoots voor: 7-2! Daarmee leken we de laatste 10 minuten in te gaan, totdat Robyn besloot om er nog eentje te maken: 8-2!

Het begon inmiddels langzaam te regenen. De kinderen hadden het over de ruime voorsprong en het priktoernooi later op de dag. Even bij de les blijven, want we moeten nog 10 minuten spelen. Robyn werd gewisseld voor Ruby. Alle meiden stonden nu op het scorebord, zou Melle vandaag ook z'n doelpuntje(s) meepakken?

ZKV begon met aanvallen, maar het scoren ging moeizaam. Wij waren scherp en Ruby zorgde met haar derde doelpunt voor 9-2! Hierna volgde een flitsende aanval; Anna gooide de bal hard in de loop van Kayleigh, die zich geen moment bedacht en vanuit de draai van grote afstand het 10e OKV punt maakte: 10-2! Ook de volgende aanval mocht er zijn. De bal werd snel van speler naar speler gegooid, waarna Melle zich ook op het scorebord meldde: 11-2! Dan doelpunt nummer 12, ook eentje om van te watertanden. Deze werd knap raak geschoten door Kayleigh na opnieuw een prachtige aanval.

Er werd nu wel heel gemakkelijk gescoord; stond de korf wel op de juiste hoogte?! Het begon steeds harder te regenen en voordat de scheidsrechter het genoeg vond, werkten Melle (13-2) en Kayleigh (14-2) nog even aan het doelsaldo.

Een goede wedstrijd met een paar zeer mooie doelpunten! Omdat Aurora en Haarlem doordeweeks spelen, zijn we een paar dagen koploper in de poule. Nog twee spannende uitwedstrijden te gaan...