Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 wint, maar niet heel overtuigend

OKV 2 - Blauw Wit 5 op zondag 8 oktober 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag mocht vandaag aantreden tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Blauw-Wit wat afgelopen dinsdag hun eerste wedstrijd won, moest het tegen het goede OKV opnemen dat na 5 wedstrijden 5 punten had (i.v.m. één punt in mindering). OKV moest winnen om bovenin mee te blijven draaien en Blauw-Wit moest winnen om wat dichter bij OKV te komen.

De aanval bestond uit: Nick, Jochem, Bente en Brigitte.
De verdediging bestond uit: Jasper, Jimmy, Nadia en Rachel.
De reserves: Edwin, Robin, Rick, Denise en Iris.

De wedstrijd begon rommelig aan de kant van beide kanten. Beide teams moesten even aanzien hoe beide teams tegen elkaar speelden. Gelukkig brak Jochem de ban door de 1-0 te scoren. In precies dezelfde minuut scoorde BW de 1-1. Na de wissel zette OKV aan en dat pakte goed uit en via een doorloopbal van Nadia was de stand naar 2-1. De verdediging hield goed stand en zo mocht de aanval weer aanvallen, helaas waren er teveel plaats fouten in de aanval, waardoor BW de bal makkelijk kon onderscheppen. Via een afstandsschot scoorde BW de gelijkmaker, 2-2. Na een hele mooie aanval van OKV mocht Jochem de aanval heel mooi afronden, 3-2. Toen werd de stand binnen 10 minuten omgedraaid; BW zette aan en van een 3-2 achterstand kwamen zij op een 3-5 voorsprong. Met nog 10 minuten tot de rust probeerde OKV iets terug te doen en via twee afstandsschoten van Brigitte en Bente was de stand weer gelijk, 5-5. Dat was direct ook de ruststand.

In de rust zei Bert dat wij onze plaats fouten uit moesten halen en dat wij een voorsprong moesten gaan pakken, want dat zat er wel in, maar het moest bij ons komen.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de tweede helft begon. BW zette aan, maar kwam niet tot scoren. Daarna mocht OKV aanvallen. In de tweede minuut na rust probeerden Jimmy zijn heer uit te blokken, maar de heer was het daar niet mee eens en gaf een elleboog in zijn ribbenkast. Helaas moest hij het veld geblesseerd verlaten en Edwin was daarbij zijn logische vervanger. OKV leek even wat geschrokken, want via een afstandsschot van BW was de voorsprong weer voor BW, 5-6. 2 minuten later was het wel raak voor OKV; Rachel scoorde met een mooi schot achter de korf de 6-6! Tot nu toe hadden we nog niet van de naam Nick van Ingen gehoord, maar door een schot en een strafworp te scoren was de voorsprong daar voor OKV 8-6. BW probeerde het nog spannend te maken, maar via Jasper en Jochem was de stand 10-7. BW scoorde nog met een afstandsschot, maar Denise deed precies hetzelfde, 11-8. Met nog één minuut op de klok scoorde BW nog, maar Rick (ingevallen voor Nick) maakte nog met een doorloopbal de 12-9 en dat was direct ook de eindstand.

Ik vond het soms een goede wedstrijd en soms ook niet, want wij streden wel voor de winst, maar kregen het wel lastig tegen zo’n stugge ploeg als Blauw-Wit.

Daarnaast wilde ik ook nog even opmerken dat Robin en Iris ook weer foutloos waren, mijn complimenten daarmee!

Volgende week moeten wij onze laatste buitwedstrijd, voordat wij de zaal in gaan. Wij moeten volgende week uit tegen Aurora uit Haarlem.