Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 verspeelt twee belangrijke punten

Aurora 2 - OKV 2 op zondag 15 oktober 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag mocht OKV spelen tegen Aurora uit Haarlem. Aurora had na 5 wedstrijden 5 punten en OKV had na 6 wedstrijden 7 punten. Aurora moest winnen om wat dichterbij OKV te komen en OKV moest winnen om naar plek twee te blijven kijken.

De aanval bestond uit: Bente, Denise, Nick en Edwin.
De verdediging bestond uit: Brigitte, Nadia, Jimmy en Jasper.
De reserves: Rachel en Jochem.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de wedstrijd was begonnen. Beide teams wilden graag winnen en je kon zien dat Aurora wat agressiever was dan OKV. Door een doorloopbal van Aurora was de stand daarom ook 1-0 in het voordeel van hun. Via een mooie combinatie van de dames van OKV mocht Bente de aanval afronden en de stand was 1-1. Vier minuten later was het weer raak; via een goed schot van Jasper was de stand 1-2, maar in precies dezelfde minuut scoorde Aurora met een afstandsschot, 2-2. Na de wissel zette OKV weer aan en kreeg verdiend een vrije bal, Denise ging op 2,5 meter staan en maakte de vrije bal mooi af, 2-3. Toen was het Aurora die even liet zien waarom zij graag wilden winnen en van een 2-3 achterstand scoorde Aurora met twee doorloopballen, 4-3. Via een actie van Jimmy kreeg OKV een strafworp. Jasper pakte de bal en legde de bal er in, 4-4. In de verdediging was OKV niet scherp en dat pakte goed uit voor Aurora; van een gelijke stand gingen ze naar een voorsprong van 7-4. OKV bleef aanzetten en wilde de marge weer kleiner maken en via een goede actie van Brigitte, mocht Jasper weer een strafworp nemen. Jasper maakte geen fout, 7-5. In de laatste minuut voor de rust scoorde Bente nog met een goede doorloopbal, 7-6.

In de rust zei Bert dat wij wel goed spelen, maar dat wij wat agressiever moesten worden en onze plaats fouten er uit moesten halen.

De tweede helft was net begonnen en bij Aurora was de thee blijkbaar beter gevallen dan bij OKV, want Aurora pakte wederom een marge van 3, 9-6. Nadia was het hier niet mee eens en scoorde ook meteen de 9-7 na een mooie omdraaibal. Toen kwam de wissel: Jimmy maakte plaats voor Jochem en Nadia maakte plaats voor Rachel. Na de wissel zette OKV weer aan; Edwin, waar ik het nog niet over had in de wedstrijd maakte met een goede doorloopbal (met één hand dames en heren) en met een prachtig afstandsschot de 9-9. OKV bleef aanzetten en Aurora wist niet wat hun overkwam, via Brigitte en Jochem was de stand 9-11! Aurora kreeg nog wat kansen en die gingen er niet in, maar bij OKV wel! Via Denise was de stand 9-12. Aurora deelde nog een tikje uit, maar daar was onze aanvoerster met een mooi afstandsschot Brigitte, 10-13. Met nog 10 minuten op de klok leek de winst binnen, maar daar dacht Aurora anders over: van een 10-13 achterstand kwamen zij op een 14-13 voorsprong. In de laatste vijf minuten kregen beide teams heel veel kansen, maar via een mooi afstandsschot van Jochem was de stand weer gelijk, 14-14. Beide teams wilden nog winnen en kregen beide veel kansen, maar bij beide teams gingen ze er niet in en toen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Ik vond het een goede tweede helft van onze kant, alleen jammer dat wij een beetje veel plaats fouten hadden en dat wij niet onze rust pakte bij de marge van 3, maar ja genoeg dingen om aan te werken in de zaal.