Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 3 verliest haar eerste zaalwedstrijd

OKV 3 - Blauw Wit 6 op zondag 12 november 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag mocht het derde van OKV spelen tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Het derde met een nieuwe samenstelling mocht dus spelen tegen Blauw-Wit (Nick, Jimmy en Rachel zijn er bij gekomen en Joey, Rick en Iris gingen naar het tweede en het eerste). Tegen deze tegenstander werd ook op het veld gespeeld en toen werd er met 15-18 verloren. Kijken of het een spannende wedstrijd zou worden. Helaas moest het derde het wel zonder Bo doen, maar wij hadden prima vervanger(s).

De aanval bestond uit: Robin, Tim, Joyce en Lisa.
De verdediging bestond uit: Nick, Jimmy, Denise en Rachel.
De reserves: Angelique, Peter en Mario.

De wedstrijd begon en de toeschouwers konden al meteen zien dat BW niet was gekomen om te verliezen. Binnen 4 minuten was de stand al op 0-2 gebracht. Na de wissel zette OKV aan en via een goede actie van de heren maakte Jimmy met een doorloopbal de 1-2. Na het doelpunt zette BW weer aan en kwam op 1-3. Helaas door onoplettendheid aan de kant konden wij helaas niet zien wie er scoorde aan de kant van OKV, maar BW zette de marge weer op 2 door de 2-4 te scoren. OKV bleef aanzetten om een gelijke stand neer te zetten. Die kwam er ook; via een afstandsschot van Jimmy en een strafworp van Nick was de stand 4-4! Toen had BW even geen genade met OKV. Van een 4-4 gelijke tussenstand brachten zij de stand naar 4-8. Tim gaf nog een tikje terug, maar BW bleef maar scoren en scoorde er 3 achter elkaar, 5-11 en dat was direct ook de ruststand.

In de rust zei René dat wij wel goed speelden, maar dat wij nog iets gretiger moesten zijn en iets meer aanvallender moesten spelen.

De scheidsrechter blies weer op zijn fluit en de tweede helft was begonnen. BW had blijkbaar geen stopknop, want na rust scoorde ze meteen weer 2, 5-13. Via een afstandsschot van Denise, was de stand 6-13, maar BW scoorde ook weer met een afstandsschot 6-14. Via een doorloopbal van Tim kwam OKV weer iets dichterbij, maar BW wilde de marge op 8 houden en scoorde ook met een doorloopbal, 7-15. Helaas viel Nick toen geblesseerd uit en hij werd vervangen door Peter. OKV probeerde nog van alles, maar de ervaring van BW liet OKV even zien dat er niet vandaag gewonnen zou worden. BW maakte nog met een afstandsschot 7-16, maar Jimmy bracht de stand nog op 8-16. BW hield maar niet op met scoren en scoorde de 8-17. Toen liet OKV haar klasse nog even zien en via een afstandsschot van Lisa en een strafworp van Peter was de stand 10-17. BW kreeg nog een strafworp en die werd niet gemist. Daarna maakte Robin nog met een afstandsschot zijn doelpuntje, 11-18. Met nog 2 minuten op de klok scoorde BW nog en via Peter werd het slotakkoord neergezet, 12-19.

Ik vond het op zich wel een goede wedstrijd van onze kant, omdat wij ondanks dat wij allemaal jonkies waren wij wel een beetje tegenstand konden brengen tegen de ervaren spelers van Blauw-Wit. Daarnaast vond ik het ook best wel jammer, want vorige week tijdens de oefenwedstrijd waren we allemaal gretig en dat miste ik helaas vandaag. Als laatste wilde ik nog Peter, Angelique en Joyce bedanken om in te vallen!