Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 3 weet weer niet te winnen

Sporting West 2 - OKV 3 op zondag 3 december 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Vandaag moest het derde op bezoek bij Sporting West 2. SW was de tegenstander van het tweede op het veld en toen werd er met 4 punten verschil verloren. Dan even naar de statistieken; OKV had 3 wedstrijden gespeeld en -1 punten (i.v.m. punten in mindering) en SW had 3 wedstrijden gespeeld en 1 punt. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden.

De aanval bestond uit: Mario, Robin, Lisa en Bo.
De verdediging bestond uit: Nick, Tim, Rachel en Denise.
De reserves: Jimmy en Angelique.

De wedstrijd begon helaas niet scherp aan de kant van OKV. Binnen 6 minuten stond OKV al 3-0 achter. Gelukkig kwam daar Tim met een goed afstandsschot, maar SW was daar niet van geschrokken; van een 3-1 tussenstand vlogen ze binnen weer 6 minuten naar een 8-1 voorsprong. Ik zeg het liever niet, maar zou het nou precies zo’n zelfde wedstrijd worden tegen ZKC..? Gelukkig daar kwam Lisa, met een goede vrije bal, 8-2. SW hield maar niet op met scoren, met een schot en twee afstandsschoten was de stand opeens 11-2. SW zakte ietsjes in en daar kon OKV iets van profiteren; via weer een vrije bal van Lisa en een schot van Denise was de stand 11-4. Vervolgens werd Mario geduwd, maar dat zag de scheidsrechter (voor de zoveelste keer) niet. Door die frustratie verliet hij helaas het veld en Jimmy kwam erin voor hem. 3 minuten voor rust maakte SW er nog 14-4 van.

In de rust zei René dat we de doelpunten iets te makkelijk weg gaven, maar ondanks dat wij goed verdedigden, floot de scheidsrechter niet in ons voordeel wat wel zo was bij SW. Hij zei dat wij nog iets meer druk moesten geven in de aanval en de verdediging.

De tweede helft begon meteen goed: via een strafworp en een schot van Nick was de stand 14-6. SW leek nog een beetje aangeslagen, want Robin maakte de 14-7 met een mooi afstandsschot. OKV bleef de aansluiting zoeken, maar via een schot van SW was de stand 15-7. Toen ging de wedstrijd een beetje op en neer; Tim scoorde voor OKV, SW scoorde, Robin scoorde en SW scoorde weer. Dat bracht vervolgens de stand op 17-9. Denise had er ook eventjes zin in en die scoorde met een mooi schot de 17-10. SW hield maar niet met scoren, want SW maakte de 18-10 en de 19-10. Via een goede actie van Bo, mocht Robin de strafworp nemen. Hij legde de bal er vervolgens goed in en via een afstandsschot van Rachel was de stand 19-12. SW scoorde nog de 20-12, maar Robin maakte er nog 20-13 van. SW zorgde voor de eindstand om de 21-13 op het scorebord te zetten.

Ik vond het om eerlijk te zijn een slechte eerste helft en een goede tweede helft. Ik vond het een slechte eerste helft, omdat wij al heel vroeg veel doelpunten tegen kregen en dat wij niet scherp begonnen. De tweede helft was goed, want toen speelden wij als team samen om er nog iets van te maken! Als we dat de tweede helft doen, komt het hartstikke goed!

Volgende week zondag spelen wij tegen Groen Geel. Hopelijk pakken wij onze eerste punt(en).