Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De E3 geeft het na rust uit handen

Groen Geel E3 - OKV E3 op zaterdag 9 december 2017 - Wesley Schaft
Een uitwedstrijd tegen Groen Geel E3. Met slechts 2 gespeelde wedstrijden konden we hun krachten moeilijk inschatten. Het zou hoe dan ook een stuk lastiger worden dan voorgaande wedstrijden. Het fanatisme aan de voetbaltafel beloofde in ieder geval veel goeds!

Tijdens het ingooien viel het ons op dat de dames en heren van Groen Geel allemaal iets groter waren. Dus geen boogballetjes en lange ballen vandaag, maar snel, kort en vooral goed naar elkaar overspelen.

Kayleigh was vandaag onze aanvoerder en Robyn de eerste wissel.

We gingen goed van start, konden elkaar makkelijk vinden en de kansen die we kregen gingen erin. Door 3 doelpunten achter elkaar door Kayleigh stonden we met 0-3 voor! In deze minuten ging veel goed, maar daarna zakte ons niveau in. Groen Geel kwam in deze periode terug tot 2-3.

Tijdens de timeout hebben we het verdedigen besproken, want dat blijft toch elke keer lastig. Ze wisten precies hoe het moest, dus laat het maar zien dan.
Robyn kwam erin voor Melle.

De tweede periode geen doelpunten aan onze kant, maar wel 2 voor Groen Geel: 4-3. We waren telkens een paar stappen te laat en liepen daardoor nu achter de feiten aan. Ook het verdedigen ging moeizaam en als je dan iemand van achteren hindert, volgt een strapworp. Gelukkig werd deze gemist en gingen we de rust in met een 4-3 achterstand.

Nog 2x 10 minuten te gaan. Als we allemaal een stap extra doen, dan moet een overwinning nog mogelijk zijn. Ruby ging naar de kant voor Melle.

Groen Geel dacht daar blijkbaar hetzelfde over, want de periode na rust ging er veel mis bij ons. We waren telkens weer te laat of gooiden niet goed. Groen Geel liep uit naar maar liefst 11-4. Aan onze zijde wist alleen Kayleigh namelijk een spaarzame kans te benutten.

Met nog 10 minuten op de klok zat een overwinning - in deze vorm - er waarschijnlijk niet meer in. Anna werd nu gewisseld voor Ruby.

We hadden het nog steeds moeilijk, maar het ging gelukkig beter dan de minuten hiervoor. We hadden veel balbezit, maar echte kansen kregen we niet. Gelukkig wist Melle er nog 11-5 van te maken. Toch stonden we weer aan de verkeerde kant te verdedigen, waardoor Groen Geel op 12-5 kwam. In de laatste minuut kregen we nog een strapworp, maar die werd helaas gemist.

Helaas, maar wel terecht verloren. We gaven de wedstrijd na rust uit handen, want de overige 3 periodes waren we aan elkaar gewaagd. Complimenten aan de scheidsrechter, want er werd goed gefloten.

Goed blijven trainen, want we komen nóg zwaardere tegenstanders tegen. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, dan in en tegen Haarlem. Die kennen we nog van het veld. Hopelijk sluiten we onze laatste wedstrijd van 2017 winnend af.