Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 - Sporting West 3

OKV 2 - Sporting West 3 op zondag 21 januari 2018 - Rick Vlastuin
Zondag 21 januari speelde OKV 2 tegen het derde van Sporting West. In de uitwedstrijd werd in de laatste minuut gelijk gespeeld. Winnen was echter zeker mogelijk tegen deze ploeg. Na een minuut stilte begon OKV met Denise, Bente, Jochem en Rick in de aanval. Verdedigend startten Nadia, Iris, Jasper en Edwin en de bank was gevuld met Brigitte, Rachel, Mike en Nick. Het eerste aanvalsvak moest erg naar elkaar zoeken en kwam niet tot scoren. Sporting West kwam snel op voorsprong uit twee afstandschoten. Edwin verkleinde de achterstand snel met een mooi afstandschot, 1-2. Na nog een schot tegen, kon de eerste aanval het weer proberen. Nu kwamen ze er wel uit en scoorde Denise met een afstandschot en een vrije bal, 3-3. Sporting West moest het vooral van afstandschoten hebben en kwam weer een puntje op voorsprong. Jasper van afstand zette de stand weer gelijk. Uit een strafworp zette Sporting West het tweede voor de laatste keer op achterstand. Met drie afstandschoten in twee minuten zetten Denise, Edwin en Jasper OKV weer op het goede pad, 7-5. Sporting West zette de achtervolging in en hield de marge op twee punten met een afstandschot. Denise en Bente lieten zien wat je moet doen als je wordt overgenomen. Denise stapte weg en scoorde de 8-6. Na weer een afstandschot tegen en eentje voor van Jasper mochten de dames dezelfde actie nog een keer uitvoeren, 10-7. Een stip tegen en een vrije bal van Nadia bracht de ruststand op 11-8.

Een voorsprong van drie punten is mooi maar je bent nog niet helemaal veilig. Nadia breidde gelukkig de voorsprong met een afstandschot meteen uit. Denise ging een stapje verder en gooide er twee ballen van afstand in voor de 14-8. Nadia ging verder waar ze gebleven was en scoorde uit een korte kans en een vrije bal. Sporting West probeerde nog terug te komen door  uit een vrije bal de 16-9 te maken. Rick gooide er echter een bal van afstand in en hield de marge op acht punten. Na een nieuwe vrije bal van Sporting West, liet Jasper zijn kunsten van de strafworpstip zien, 18-10. Met deze voorsprong werd het spel wat losser en kon de wedstrijd rustig worden uitgespeeld. Jochem liet zijn schotkunsten zien en zette de 19-10 op zijn naam. Voor het twintigste doelpunt moesten we deze keer op Nadia wachten, die hem met een afstandschot maakte. Jasper met een korte kans en Denise met nog een afstandschot maakten de score aan OKV-kant compleet. Sporting West maakte de wedstrijd af met een korte kans en een afstandschot, 22-13. Na de rust zijn we niet meer in gevaar geweest en hebben we de wedstrijd lekker uitgespeeld. Het was duidelijk dat we onszelf de vorige keer tekort hebben gedaan.

Doelpunten: Denise 8, Nadia 5, Jasper 5, Edwin 2, Rick 1, Jochem 1.