Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Een billenknijpend potje van de E3

OKV E3 - Sporting Badhoevedorp E1 op zaterdag 3 februari 2018 - Wesley Schaft
Met nog 3 wedstrijden op het programma moesten we er nog 2 tegen Sporting Badhoevedorp. Een nog onbekende ploeg, met wisselvallige resultaten.

Geen wissels vandaag, want Ruby was deze week geveld door de griep en was nog niet fit genoeg om mee te doen. Ze was er wel bij om het team te steunen en om de stand bij te houden, leuk!

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en hadden binnen de minuut een 1-0 voorsprong te pakken door een doelpunt van Anna! Daarna begon ook Badhoevedorp aan de wedstrijd en stond het al snel gelijk. Door een doelpunt van Robyn namen wij weer het initiatief (2-1), maar kregen we daarna steeds meer moeite met het spel van Badhoevedorp. Ze kozen vaak voor een lange bal naar voren en waren telkens eerder bij de bal. Door bijzonder effectief met hun kansen om te gaan liepen ze uit naar 2-4. Gelukkig bracht Robyn met haar tweede van de ochtend de spanning terug: 3-4! Het lukte niet om op gelijke hoogte te komen, want Badhoevedorp scoorde opnieuw na een snelle aanval: 3-5. Dankzij een doelpunt van Kayleigh hielden we de achterstand deze periode beperkt: 4-5!

In de tweede periode moest er beter verdedigd gaan worden, want de heertjes van Badhoevedorp kregen soms teveel ruimte. Het ging iets beter dan de eerste 10 minuten, maar toch kwamen we met 4-6 achter te staan. Kort daarna maakte Melle het 5e OKV punt en daarmee onze 100e van deze zaalcompetitie. Daarmee treedt het taartprotocol in werking en hebben we volgende week na de wedstrijd taart! Terug naar de wedstrijd, want in plaats van gelijk te maken liep Badhoevedorp zelfs uit naar 5-9. Als we nog kans wilden maken op een overwinning, moest er nog even gescoord worden voor rust. Dat begreep Melle maar al te goed, want met 2 doelpunten van hem gingen we met een 7-9 stand rusten.

Het verdedigen ging steeds beter en als we onze kansen vaker benutten, dan zit een overwinning er zeker in! Dat vonden trainsters Ilse en Esmee ook, die hun pupillen vandaag kwamen aanmoedigen. De beer, die voor rust wegens tijdgebrek aan de kant bleef, werd op de paal gehangen en die zou ons vandaag geluk brengen.

Met de beer eindelijk aan de paal gingen we de 3e periode goed van start: 8-9 door Kayleigh! Maar opnieuw konden we dit niet doorzetten en zorgde Badhoevedorp voor een grotere achterstand: 8-11. Tijd voor een paar sterke OKV minuten. We werden sterker en sterker, waren veel in beweging en kregen steeds betere kansen. Melle bracht de stand naar 9-11, waarna Kayleigh het op haar heupen kreeg en het 10e, 11e en 12e OKV punt scoorde: 12-11!

Met deze voorsprong gingen we de laatste 10 minuten in. Als we zo blijven spelen, dan moeten we deze voorsprong kunnen behouden. Het beloofde 10 zenuwslopende minuten te worden. Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer. Beide teams kregen genoeg kansen om te scoren, maar de bal wilde er niet in. Zelfs de meest eenvoudige kans, die in de praktijk vaak de lastigste blijkt te zijn, werd niet benut. Tot 3 minuten voor het einde... opluchting alom toen Melle ons naar een 13-11 voorsprong schoot! Tot grote vreugde van het publiek werd dit niet meer uit handen gegeven en bleven de punten in Oostzaan!

Wat een leuke en spannende wedstrijd was dit! Zó spannend zelfs, dat er deze keer geen foto's zijn genomen.

Volgende week komt een kampioenskandidaat op bezoek. Als we dan opnieuw met net zoveel strijd en passie aan de wedstrijd beginnen, dan kunnen we het ze misschien nog lastig maken. En na de wedstrijd natuurlijk taart!