Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 maakt het zichzelf onnodig spannend

OKV 2 - Furore 2 op zondag 4 februari 2018 - Edwin Boonstra
Op 4 februari treft OKV 2 hekkensluiten Furore, gezien de laatste kansen die Furore heeft voor handhaving zijn ze er op gebrand de punten mee uit Oostzaan te halen. Voor OKV 2 dus de taak dit niet te laten gebeuren.

De OKV aanval begon in het lange vak met Bente, Rick en Jasper en Denise terwijl de verdediging bestond uit de snelheidsduivels Mike, Nadia, Edwin en Brigitte. Al in de eerste minuut was het Furore die de score opende met een strafworp, met een snel antwoord van Denise met een veiloos afstandschot bracht ze de teams weer in evenwicht. Voor beide teams was het nog een beetje aftasten wat de tegenstander zou gaan doen. Pas na 5 minuten was het onze Bridget die ook via een afstandschot OKV voor het eerst op voorsprong bracht. De eerst twintig minuten waren het vooral de dames aan beide kanten die zich lieten horen met doelpunten. Na Denise en Bente was het Mike die in de 20ste minuut het eerste herendoelpunt aan OKV zijde op het formulier liet noteren. Met constant stuifertje wisselen was het pas na de 22ste minuut dat OKV voor het eerst een gaatje kon slaan, via (weer) 4 dames doelpunten van Nadia, Denise en Bente was het Furore die een ruststand van 11-10 liet noteren.

In de rust kwamen we tot de conclusie dat aanvallend het wel in orde zat maar dat er alleen verdedigend nog hard aan gewerkt moest worden.

Denise begon net als in de eerste helft met het eerste doelpunt van OKV, via Nadia en twee rake schoten van Jasper liep OKV uit naar een goede voorsprong van 15-11. Zoals in de rust al werd aangegeven lieten we verdedigend wat steekjes vallen waardoor Furore terug kon komen tot 15-13. Direct na deze tegendoelpunten was het Bente die haar derde doelpunt liet gelden, waarna na mooi uitstappen onder de korf Denise een strafworp verdiende.  Helaas brak hierna een mindere periode aan van OKV wat uiteindelijk de wedstrijd onnodig spannend maakte. De laatste minuten waren het Brigitte, Rick en Denise die nog hun schoten  wisten te raken en Nadia die alweer haar 20ste doelpunt scoorde (#TAART). Met een stand van 21-16 lukte het OKV niet meer om te scoren. Gelukkig konden de OKV-ers hun hoofden koel houden om de overwinning over de streep te trekken. Helaas kon Furore nog 4x op rij scoren maar bij een stand van 21-20 blies de scheidsrechter de wedstrijd af.

Gelukkig zijn de punten weer binnen en kan het tweede naar boven kijken om eventueel de tweede plek te pakken.