Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De E3 hield het lang spannend

OKV E3 - KZ/Hiltex E2 op zaterdag 7 april 2018 - Wesley Schaft
Op een zonovergoten lentedag stond de return tegen KZ/Hiltex E2 op het programma. Vorige week begonnen we zeer sterk, maar zakte het na rust een beetje in. Als we vandaag veel bewegen en het tempo hoog houden, dan moet een nieuwe overwinning erin zitten.

Omdat Anna en Ruby vandaag afwezig waren, vielen Jarno en Levy bij ons in. Bedankt mannen!

We begonnen niet zo goed als vorige week en KZ had daardoor veel balbezit. Ze kwamen snel op een 0-1 voorsprong. Via een doorloopbal van Melle werd de stand snel gelijk getrokken: 1-1! Moesten we wennen aan de nieuwe samenstelling of stonden we te genieten van de zon? We waren er duidelijk nog niet helemaal bij en lieten KZ uitlopen naar 1-3. Omdat Jarno scoorde, hielden we de schade na 10 minuten beperkt: 2-3.

Blijf goed bewegen en geef je tegenstander niet teveel ruimte. Met Levy in plaats van Melle gingen we de tweede periode van start.

De 3-3 werd al snel gemaakt door aanvoerder Kayleigh! Door nog een doelpunt van Jarno en 2x Kayleigh ging het hard en was de stand ineens 6-3! KZ maakte er 6-4 van, waarna Jarno opnieuw trefzeker was: 7-4. In plaats van verder uitlopen kwam KZ juist dichterbij: 7-6 met rust.

Zolang wij de bal snel rond laten gaan en blijven vrijlopen, dan is er niks aan de hand. Maar zodra we even inzakken, weet KZ meteen te profiteren. We weten dus wat ons te doen staat de tweede helft. Jarno werd gewisseld voor Melle.

Ondanks alle goede bedoelingen was het KZ dat als eerste wist te scoren: 7-7. Daarna waren wij aan de beurt; Levy maakte er twee en Melle scoorde opnieuw met een doorloopbal: 10-7!

Nog 10 spannende minuten. Robyn, die het met een lichte blessure (hand tussen de deur) goed heeft gedaan, ging eruit voor Jarno.

Beide teams gaven elkaar weinig ruimte, maar toch wisten wij te scoren: 11-7 door Melle! Ook KZ wist te scoren (11-8), maar echt in gevaar kwamen we niet meer. Melle maakte er 12-8 van en de eindstand werd bepaald door een doorloopbal van Jarno: 13-8!

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan tegen Furore E2. Dan zonder invallers en hopelijk opnieuw met een zonnetje en een overwinning.