Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De E1 weet weer wat verliezen is

Groen Geel E1 - OKV E1 op zaterdag 22 september 2018 - Wesley Schaft
Vandaag stond de topper van het najaar op het programma; Groen Geel E1 - OKV E1. Beide teams hadden hun eerste twee wedstrijden ruimschoots gewonnen en stonden dus bovenaan. Afgelopen week werd er goed getraind, waarbij het er soms fel aan toe ging.

Omdat iedereen fit was, waren we voor het eerst dit seizoen - op de schoenen van Melle na - compleet.

Stipt 10:00 uur werd er gefloten en kon de wedstrijd - op het met lint en pilonnen afgezette veld - beginnen.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden waren de rollen nu omgedraaid; weinig balbezit en veel verdedigen. Daar moesten we aan wennen en konden niet voorkomen dat GG op voorsprong kwam: 1-0. Waren we dan helemaal kansloos? Zeker niet! Maar dan moeten de kansen die we krijgen er wel in. Dat lukte helaas niet. Ook GG was niet helemaal scherp, maar kon deze periode nog wel op 2-0 komen.

De tweede periode was ondanks alle goede bedoelingen de minste. GG scoorde maar liefst 8 keer en wij 0, ruststand: 10-0.

Een overwinning zat er niet meer in, maar we zijn het scoren toch niet verleerd?

Na rust ging het gelukkig beter en wisten we eindelijk zelf te scoren: 10-1 door Melle! Helaas konden we niet dichterbij komen, want GG liep uit naar 15-2. Ook het tweede OKV punt werd door Melle gemaakt.

Met nog 10 minuten op de klok had de E1 een wereld wonder nodig om terug in de wedstrijd te komen. Dat zat er niet in. Wel speelden we deze periode beter en wist Kayleigh het derde OKV punt te maken. GG scoorde "slechts" 3 keer, waardoor de eindstand 18-3 werd.

Het gebeurt ons niet vaak dat de tegenstander een stuk beter is. De laatste keer dat ik me kan herinneren was tegen Atlantis en dat was afgelopen januari. Deze nederlaag was terecht, maar de uitslag vond ik ietwat geflatteerd. Bovendien is het geen schande om van Groen Geel te verliezen; een grote club met maar liefst 8 E-teams!

Één zwakke periode en we geven de wedstrijd uit handen. Gek genoeg gebeurde ons dat vorig jaar ook uit bij GG. Overigens wisten we destijds de return te winnen, dat geeft de burger moed! Want de herkansing is volgende week al! Dan zullen we allemaal vanaf minuut 1 scherp moeten zijn en meer kansen moeten benutten. Winnen zal opnieuw heel lastig worden, maar laten we hopen dat het tot de laatste minuut een stuk spannender blijft.