OKV Oostzaan

De E1 sleept een overwinning uit het vuur

Aurora E1 - OKV E1 op zaterdag 25 mei 2019 - Wesley Schaft
De vorige keer dat we naar Haarlem moesten, zat vooral het verkeer tegen. Vandaag zaten er andere dingen tegen, waaronder een defect autoraam en wisseling van auto vlak voor vertrek.

Het blijft een terugkerend item, maar ook deze wedstrijd werd matig begonnen. Na een week geen trainen - maar wel schoolkorfbal - moesten we blijkbaar weer even wennen aan elkaar. We waren zoekende en raakten de bal, door eigen toedoen, snel kwijt aan de tegenstander. Aurora had dan ook het meeste balbezit. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen wij er steeds gevaarlijker uit en kregen we de beste kansen. Een schot van Robyn... oei, net mis! Anna probeerde het van afstand... bijna! Maar gelukkig, door een soort-van-doorloopbal van aanvoerder Ruby werd de voorsprong gepakt: 0-1! Kayleigh kreeg als heertje weinig ruimte, maar wist toch een kans te verzilveren: 0-2!

We staan teveel stil en missen soms een aangever. Dat moet dus beter in het tweede kwart.

Het lukte helaas niet om in de wedstrijd te komen. We kregen opvallend veel tegen, waardoor we zelf niet in de wedstrijd kwamen. Aurora kreeg twee strafworpen, die gelukkig werden gemist. Omdat onze kansen ook niet werden benut, bleef de marge slechts twee.

Rust. Opnieuw een periode zonder doelpunten, bijzonder. De kansen waren er wel, maar raak schieten lukte niet echt. "Raak!" riep Ruby. Het duurde even voordat het kwartje viel, maar ze had het over de limonade. De limonade was van Raak! Nou, dan moet het wel goedkomen met de doelpunten, toch?

En jawel hoor, kort na het fluitsignaal schoot Melle raak: 0-3! Aurora gaf zich niet gewonnen en was nog steeds veel aan de bal. En hoewel de beste kansen voor ons waren, scoorde Aurora: 1-3. Het sprankje hoop dat ze kregen, werd luttele seconden later de kop ingedrukt door een raak schot van Melle: 1-4! Met een marge van drie leken we het laatste kwart in te gaan, maar Aurora besloot anders: 2-4.

We moesten vooral simpeler gaan spelen. Geen onnodig lange ballen en niet van grote afstand schieten.

Een doorloopbal van Robyn en een schot uit beweging van Ruby werden nog afgefloten, maar de doorloopballen van Melle telden wel: 2-5 en even later 3-6 (Aurora scoorde ook). Aurora kreeg opnieuw een strafworp, maar ook deze werd gemist. In deze fase van de wedstrijd was het vooral zaak om het hoofd koel te houden en geen risico's te nemen. Kayleigh nam dat heel letterlijk, want dankzij een koelbloedig schot werd de stand 3-7 en kon de overwinning ons niet meer ontgaan. Het laatste wapenfeit was een mooi afstandsschot van Melle: 3-8!

Ondanks een lagere temperatuur dan een week geleden, ging het er toch verhit aan toe. Gelukkig werd er een overwinning uit het vuur gesleept en gingen de punten mee naar Oostzaan.